«Αν δεν εκλεγώ εγώ, θα γίνει μακελειό στη χώρα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ εννοώντας ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στις ΗΠΑ θα είναι ραγδαία με επίκεντρο την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι συνειρμοί όμως που προκλήθηκαν παραπέμπουν στην εισβολή στο Καπιτώλιο όταν έχασε τις εκλογές και όχι στις φάμπρικες. Η σαρωτική πορεία του για την υποψηφιότητά του πάντως,είναι ενδεικτική του κλίματος στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στις τάξεις των δύο κομμάτων.

Ντελίριο στο Ρεμπουμπλικανικό Κόμμα, σκεπτικισμός και μάλλον απαισιοδοξία στο Δημοκρατικό Κόμμα. Αλλά οι ΗΠΑ φλέγονται και στο εσωτερικό τους και στην παγκόσμια πολιτική τους. Και όσο αποδυναμώνεται η κοινωνική συνοχή, τόσο πιο ευάλωτη θα γίνεται και η παγκόσμια στρατηγική της και αυτό μπορεί να αποσταθεροποιήσει όλη τη Δύση. Ζητήματα εθνικής ταυτότητας, αντιπαραθέσεις θρησκευτικού τύπου,, εργασιακά ζητήματα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Γάζα προκαλούν αναταράξεις σε όλο το σύστημα . Η επιμονή των Δημοκρατικών στον Μπάιντεν, είναι περίεργη πάντως.



Ο  Ντόναλντ Τραμπ,   έκανε λόγο  περί “μακελειού” στη χώρα  εάν δεν επικρατήσει αυτός στην αναμέτρηση με τον απερχόμενο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
«Η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της χώρας μας», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματός του στη Βαντέλια, στην πολιτεία Οχάιο (βόρεια), τέσσερις ημέρες αφού εξασφάλισε μαθηματικά το χρίσμα της παράταξης, όπως και ο πρόεδρος Μπάιντεν στην άλλη πλευρά.
Το χρονικό διάστημα αυτό είναι ολόκληρη «αιωνιότητα» όταν στην εξουσία βρίσκονται «ανίκανοι τύποι» που οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό, είπε.
 Ο Τραμπ καταφέρθηκε  εναντίον των σχεδίων «των Κινέζων» να κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό και να τα πωλούν σε Αμερικανούς, είπε: «Δεν θα μπορούν να μας πουλάνε αυτά τα οχήματα αν εκλεγώ».

Η ομάδα του τελευταίου αντέδρασε δίνοντας στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ τον «ηττημένο» των προεδρικών εκλογών του 2020, ο οποίος «διπλασιάζει τις απειλές του για πολιτική βία».
«Θέλει κι άλλη 6η Ιανουαρίου», πρόσθεσε η εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενη στην επίθεση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο το 2021, «όμως οι Αμερικανοί θα του καταφέρουν νέα εκλογική ήττα τον Νοέμβριο, διότι συνεχίζουν να απορρίπτουν τον εξτρεμισμό του, την κλίση του στη βία, τη δίψα του για εκδίκηση».
Η ρεβάνς των εκλογών του 2020 δεν προξενεί ακριβώς ενθουσιασμό στους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ, αν κανείς πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά λόγω της προχωρημένης ηλικίας των δύο υποψηφίων: ο Τζο Μπάιντεν είναι 81 ετών, ο Ντόναλντ Τραμπ 77. Ωστόσο η σύγκρουση αναγγέλλεται εξαιρετικά σκληρή κι είναι βέβαιο πως δεν θα λείψουν οι επιθέσεις του ενός στον άλλο για τη φυσική και τη διανοητική κατάστασή τους.

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο