Υδρόγειος

Έχει συμβεί και σε άλλους ηγέτες να υπερισχύει το φαντασιακό από το πραγματικό , όταν θεωρούν ότι έχουν ξεφύγει από τα γήϊνα όρια και μιλούν με το θεό τους ή την ιστορία. Γίνονται τέρατα με λίγα λόγια, δικτάτορες και παρανοϊκοί και φυσικά κακό κάνουν σε πολύ κόσμο.  Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει αλλάξει όχθη και πλέον συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους ανθρώπους.

πλήρες κείμενο


Ο εκλεκτός της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ,  είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικράτησε του Μουσταφά Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των παράνομων εκλογών των κατεχομένων.  Ο Τατάρ έλαβε ποσοστό 51.74%  ενώ ο Ακιντζί έλαβε 48.26%.
Με βάσιμες υπόνοιες ότι  η Άγκυρα χρησιμοποίησε όλα τα μέσα (χρήματα ως επιδόματα της τελευταίας στιγμής, αλλά και απειλές κατά του Ακιντζί και των ανθρώπων του κλπ) ο Ερντογάν πέτυχε να εκλέξει στα κατεχόμενα τον δικό του άνρθωπο, που σημαίνει ότι δεν θα έχει κανένα αντίλογο ή κάποιες ενστάσεις  στις πιθανές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

πλήρες κείμενο


Η επίσημη επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ προς τους προέδρους του Κογκρέσου και της Γερουσίας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου προκαλεί κατάπληξη για την επίθεση κατά της Τουρκίας που δεν μπορεί να θεωρηθεί ρητορική, αλλά πολιτική. Το αν σηματοδοτεί και μια αλλαγή του ιδίου έναντι του Ερντογάν μένει να αποδειχθεί.

πλήρες κείμενοΌσο και να θέλει κάποιος να υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ που διαγνώστηκε θετικός, μαζί με την σύζυγό του Μελάνια στον κορονοϊό, γιατί σε θέματα υγείας αυτό επιβάλλει η ηθική, δεν μπορεί όμως από την άλλη,  να  μην αντιδράσει  στα όσα απαράδεκτα, αντιεπιστημονικά, προσβλητικά και προκλητικά έκανε  και είπε ο Αμερικανός πρόεδρος όλους αυτούς τους μήνες

πλήρες κείμενο


Ο κόσμος οδηγείται σε έναν νέο μεσαίωνα . Ψηφιακό μεσαίωνα με πλήρη έλεγχο της  ζωής των ανθρώπων, αλλά και με χαρακτηριστικά προηγούμενων αιώνων. Ψυχολογική  και σωματική βία , αστυνομοκρατία, εκφοβισμός, υποταγή της προσωπικότητας στο σύστημα, συνωμοσιολογία, συκοφαντία  . Η τηλεοπτική μονομαχία Τραμπ –Μπάιντεν απογοήτευσε τους όπου γης  δημοκράτες όσον αφορά τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και προκάλεσε ρίγη ανησυχίας όσον αφορά τον Τραμπ.

πλήρες κείμενο

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

Εντός/Εκτός

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.