Υδρόγειος


Στους κοινούς θνητούς που έχουν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα τους.

 

πλήρες κείμενο

του Σπύρου Σουρμελίδη 

«Αναβολή των εκλογών λόγω κορωναϊού» προτείνει ο Ντόναλντ Τράμπ, κάτι βεβαίως που δεν έχει την εξουσία να το αποφασίσει και αν το επιβάλλει. Είναι η πρώτη φορά  που αναγνωρίζει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά γι αυτόν. Επιβεβαιώνει όμως και  την …πρόβλεψη κάποιων ότι δεν θελήσει να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο, τόσο εύκολα. Ο Τράμπ έκανε μια ακόμα επιπόλαιη κίνηση  (εκτός αν είναι τόσο απελπισμένος ), γράφοντας στο twitter:   «Με την ψήφο διά αλληλογραφίας  οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία. Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες…Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;». 

πλήρες κείμενο

Η απόφαση του Τράμπ να μεταφέρει την έδρα της Ευρωπαϊκής Διοίκησής των αμερικανικών δυνάμεων από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στο Βέλγιο,  είναι μια δραστική ανατροπή που κανείς δεν θα μπορούσε να την φανταστεί πριν από λίγο καιρό. Σηματοδοτεί την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων , από την Γερμανία, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, την αποχώρηση των νικητών από τη χώρα των ηττημένων. Η απόφαση Τράμπ είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου για τη μετακίνηση  περίπου 12.000 στρατιωτών από την Γερμανία στο Βέλγιο και την Ιταλία.

πλήρες κείμενο


του Σπύρου  Σουρμελίδη


Πριν από ένα χρόνο η Τεχεράνη και το Πεκίνο υπέγραψαν  συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας για τα επόμενά 25 χρόνια, διευρύνοντας την Συμφωνία του 2016 η οποία αφορούσε κυρίως την ενέργεια.  Σήμερα μαθαίνουμε ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε επενδύσεις 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων  στο Ιράν. Μπίνγκο! Μετά από 40 χρόνια αντιπαράθεσης του Ιράν με την Δύση η ιρανική ηγεσία αποφάσισε να «παραδοθεί» ή να εναποθέσει το μέλλον της και το μέλλον του Ιράν στην Κίνα.

πλήρες κείμενο


Η Αίγυπτος ολοκληρώνει τις εσωτερικές διαδικασίες και διεργασίες προκειμένου να είναι έτοιμη να εξαπολύσει πόλεμο στην Λιβύη με στόχο τις τουρκικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους που η Άγκυρα έχει στείλει στο πλευρό του Σάρατζ.

πλήρες κείμενο

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

Εντός/Εκτός

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.