Σπύρος Σουρμελίδης  

Η μικροπολιτική αντίληψη της κυβέρνησης δεν επέτρεψε για μία ακόμα φορά να γίνει συζήτηση για ουσιαστικά ζητήματα. Το  θέμα που ονομάστηκε γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, δεν αποτελεί το πρόβλημα πλέον για την κοινωνία.  Το πρόβλημα δεν είναι κάποια gay αντζέντα, η οποία έπρεπε να προωθηθεί.  Θέμα είναι το ερώτημα αν και πώς,  πρέπει να θεσμοθετηθεί ή να μπουν κανόνες σ αυτά που η επιστήμη φέρνει. Ταυτόχρονα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ανέδειξε τα προβλήματα της ΝΔ, τα βαθιά πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά θέματα του συνασπισμού υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ομως το επικοινωνιακό πυροβολικό που στηρίζει Κυριάκο, οδηγεί την συζήτηση στον …Πολάκη, στον έναν και οχι στους 51, ούτε καν στους 11.

Σε λίγο δεν θα υπάρχει ανάγκη για παρένθετη μητέρα αφού  θα υπάρχει matrix, που θα εξασφαλίζει  τις ίδιες συνθήκες για την κυοφορία παιδιών. Η ρύθμιση που υπάρχει ή αν πρέπει να υπάρξει κάποια αλλη, είναι θέμα ΟΛΗΣ της κοινωνίας, δεν είναι μια συζήτηση ομοφυλοφιλίας. Το γονέας 1 και γονέας 2 είναι ένα ερώτημα, το οποίο έχει αγκαλιάσει με τρόπο ιδεολογικά ακραίο η ανα την Ευρώπη ακραία δεξιά. Επίσης ενας περίεργος ράπερ ή μια διάσημη τραγουδίστρια στις ΗΠΑ, ονόμασαν το παιδί τους με αριθμό. Μόνο που δεν είναι ανθρωποειδές, είναι άνθρωπος. Τα παιδιά χρειάζονται γονείς, με ονόματα, η νομική διασφάλιση ισότητας έχει πολλές λέξεις (κηδεμόνας κα), δεν χρειάζεται απρόσωπες επινοήσεις για προσωπικά θέματα. 
Αυτα είναι ερωτήματα που θα τα έχουμε διαρκώς μπροστά μας. Είναι η επιστήμη που φέρνει γρήγορα πολλές ανακαλύψεις, προκαλώντας αλλαγές στην ανθρώπινη ζωή. Προκαλώντας και διλήμματα  για τον χειρισμό των επιπτώσεων. 

Οταν ανακαλύφθηκε η πυρηνική ενέργεια, πρώτα έγινε όπλο και μετά αγαθό. Ομως υπήρξε η ανάγκη  για να μπουν όρια και κάποιοι κανόνες οι οποίοι εν μέρει τηρούνται. Η κλωνοποίηση προκάλεσε ανάγκες ρυθμισης. Το ίδιο τώρα και η παρένθετη μητέρα, γίνεται ορατό ότι πρέπει να ξανασυζητηθεί, πόσο μάλλον αν προκύψουν matrix. 
H ανθρώπινη κοινωνία στηρίζεται σε κανόνες. Τα πολιτεύματα είναι αποτέλεσμα κανόνων. Η ηθική είναι σειρά κανόνων που εξυπηρετούν ανάγκες συμβίωσης, ανάγκες ύπαρξης των κοινωνιών σε βάθος χρόνου.
Είναι η επιστήμη, οι ανθρώπινες ανακαλύψεις, που προκαλούν νέες συνθήκες, αρα νέα ερωτήματα, νέα διλήμματα. Και είναι αυτό ακριβώς που μας υποχρεώνει να ρυθμίσουμε την συμβίωση μας με την νέα πραγματικότητα. Νέα πραγματικότητα που προκαλούν οι ανακαλύψεις μας, ακόμα και η αριθμητική αύξηση του ανθρώπινου είδους.  
Η σχέση με το φυσικό περιβάλλον είναι ένα τεράστιο ζήτημα, η συνύπαρξη 8 σχεδόν δις ανθρώπων που τείνουν να γίνουν 10 δις πάνω στην Γή, την οποία "τρώνε" καταστρέφουν. Η τεχνολογία, που μας βοηθά, συγχρόνως όμως μας προκαλεί δυσκολίες προσαρμογής σε νέα δεδομένα.

Αλίμονο αν το πρόβλημα μας σημερα ηταν η ομοφυλοφιλία, ή τα δικαιώματα αυτών των συνανθρώπων μας. Η κουτοπονηριά και η μικροπολιτική  σκοπιμότητα της κυβέρνησης, είναι αυτά  που προκάλεσαν μια τρικυμία  χωρίς λόγο. Το κυριότερο,  έσπρωξαν την προσοχή μας κάπου αλλού, μακριά απο τα σύγχρονα ερωτήματα. Τα οποία αναζητούν απαντήσεις, οσο εμείς δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να τις δώσουμε.

Ο προβληματισμός για τα αληθινά ερωτήματα (οχι για τα δικαίώματα των ομόφυλων ζευγαριών), ετέθη απο τον Παύλο Πολάκη, μάλλον και απο τον Οθωνα Ηλιόπουλο (βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που απήχε) και απο τον Αντωνη Σαμαρά στο σκέλος "γονέας 1 και 2". Ο κ. Σαμαράς επίσης ξεμπρόστιασε την κυβέρνηση η οποία επικαλέστηκε ευρωπαικές πιέσεις (νομοθετικές υποχρεώσεις) για να φέρει  τον σχετικό νόμο. Κρύφτηκε η κυβέρνηση αντί να πει ευθέως οτι είναι η δική της απόφαση, γιατί πράγματι ένα σύγχρονο κράτος δεν έχει λόγο να μην αναγνωρίζει δικαιώματα.   

ΥΓ: Το πολιτικό πρόβλημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ένα ξεχωριστό θέμα, το οποίο ήδη αναλύει το Omegapress και θα συνεχίσει να το αναλύει. 

 

 

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο