Με μεθόδους που παραπέμπουν σε θεσμοθετημένο παρακράτος και κάτι περισσότερο, το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου και η ΝΔ ως κόμμα, αφού πρώτα “φυγάδευσαν” τους Μητσοτάκη και Δημητριάδη, ώστε να μην κληθούν στην Εξεταστική, φρόντισαν να στείλουν  στους υπόλοιπους το μήνυμα-απειλή, ότι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή αν μιλήσουν, οπότε ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρώντας ότι η ίδια και η οικογένειά της είναι υπεράνω Δικαιοσύνης και Βουλής ήταν η αποστολέας  του μηνύματος. Η προστασία της οικογένειας υπερέχει της Δημοκρατίας.

 

Ταυτόχρονα όμως η πληροφορία που μένει να επιβεβαιωθεί,  ότι καταστράφηκαν οι φάκελοι των Ανδρουλάκη και Κουκάκη στην ΕΥΠ, επιβεβαιώνει τον τρόμο της οικογένειας Μητσοτάκη για τις συνέπειες των πράξεών της. Στη βουλή, όπως στην Εξεταστική για την λίστα Πέτσα η Νεοδημοκρατική πλειοψηφία αρνήθηκε να προσκληθεί ο Πέτσας, έτσι τώρα πηγαίνουν πιο βαθιά στον βούρκο τους. Ήδη το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι νόημα έχει πλέον η συμμετοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μια Εξεταστική-παρωδία. Μια συμφωνία και μάλιστα γραπτή μεταξύ των κομμάτων ότι η επόμενη βουλή θα συγκροτήσει απευθείας Προανακριτική είναι αρκετή για να θέσει τέλος σε αυτή την παρωδία.

 

Η ηθική κατάπτωση της ΝΔ


Όπως έγινε γνωστό η ΝΔ έχοντας την πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή για μια ακόμη φορά επέδειξε τεράστια αφοσίωση στην συγκάλυψη και την συσκότιση . Η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε ηθική αποσύνθεση, δεν έχει σχέση με πολιτικό κόμμα, με αρχές, ιδεολογία και αξίες και έχει μετατραπεί σε έναν μηχανισμό παραγωγής  πάσης φύσεως σκανδάλων , τα οποία στην συνέχεια αγωνίζεται να συγκαλύψει.
Η ΝΔ λοιπόν  απέρριψε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ.  να κληθούν  στην Εξεταστική ο πρωθυπουργός, ο ανεψιός του Γρηγόρης Δημητριάδης επικαλούμενη και πάλι το απόρρητο, αλλά  και άλλοι υπουργοί. Η άρνηση προκάλεσε  έκρηξη  στην αντιπολίτευση με  τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αποχωρούν από την αίθουσα. Οπότε αναμένεται η στάση τους για την συνέχεια.

Ήδη όμως η Εξεταστική, όχι μόνο δεν θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει, αλλά μια ημέρα νωρίτερα στις 7 Σεπτεμβρίου πήρε όλα τα μέτρα ώστε να θαφτεί κάθε προσπάθεια αναζήτησης  της αλήθειας. Ειδικότερα η ΝΔ αρνήθηκε την σύσταση προεδρείου με την συμμετοχή άλλων κομμάτων,  επέβαλε τον απόρρητο χαρακτήρα των συνεδριάσεων οι οποίες δεν θα μεταδίδονται, δεν θα εκδίδουν πρακτικά ενώ τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα δεν θα αποστέλλονται ούτε  στους βουλευτές που είναι μέλη της. Οπότε τι νόημα έχει η συμμετοχή και η νομιμοποίηση των κυβερνητικών μηχανορραφιών;
Τα κόμματα κατήγγειλαν με σφοδρότητα την εξέλιξη αυτή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  κατηγορεί τον πρωθυπουργό  ότι :
- Αρνείται να καταργήσει την τροπολογία για την ΑΔΑΕ που δεν επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών εφόσον έχει υπάρξει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.
- Αρνείται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος της παρακολούθησης του.
- Οι πρώην εκλεκτοί του επικαλούνται αντισυνταγματικά το απόρρητο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που είναι αρμόδια να ελέγχει την ΕΥΠ.
- Η κα Μπακογιάννη απειλεί δημοσίως με δέκα χρόνια φυλακή όποιον τολμήσει να μιλήσει και σπάσει την ομερτά.
- Στην εξεταστική επικαλούνται ξανά το απόρρητο και η πλειοψηφία της ΝΔ παίρνει την πρωτοφανή απόφαση να μην διανέμονται καν τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα μέλη της.
- Και σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ έχει καταστρέψει τους φακέλους Ανδρουλάκη – Κουκάκη, κάτι που συνιστά εγκληματική πράξη συγκάλυψης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων.
 
Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιβάλλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν και άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας. Η ενοχή του είναι δεδομένη, αυτό που μένει είναι να απαλλαγεί η χώρα από το πιο βρώμικο σύστημα εξουσίας που γνώρισε από την μεταπολίτευση και μετά.

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι η πρεμιέρα της Εξεταστικής Επιτροπής συνοδεύτηκε από όλες τις παθογένειες του Υπαρκτού Μητσοτακισμού: επιβολή ερμητικής αδιαφάνειας, συνοδευόμενη από μαφιόζικου τύπου απειλές εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη για το πόσα ακριβώς χρόνια φυλακή περιμένουν όποιον μάρτυρα επιχειρήσει να ρίξει το υπεσχημένο «άπλετο φώς» στην δυσώδη υπόθεση.

Κάθε ημέρα που περνά το σύστημα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη πιέζεται όλο και περισσότερο και δοκιμάζονται οι αντοχές του, καθώς κάθε ημέρα, χάνει όλο και περισσότερο έδαφος. Το αδιέξοδο είναι πλέον ορατό και ο φόβος, πέραν του πολιτικού εξευτελισμού, είναι πιθανό και το Ειδικό Δικαστήριο αρχίζει και κυριεύει τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.
Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα; σίγουρα επώδυνα για την κυβέρνηση που δεν θα διστάσει να προκαλέσει προβλήματα και στη χώρα αρνούμενη τη μόνη δημοκρατική διέξοδο, που είναι οι εκλογές.

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο