Του Σωτήρη Σιδέρη

Οι λοιμωξιολόγοι δηλώνουν ότι περίπου έχει χαθεί ο έλεγχος. Ταυτόχρονα  , όλο και περισσότεροι επιστήμονες κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, τις ελλείψεις μέχρι και τις δόλιες σχέσεις με τον ιδιωτικό τομέα.Οι νεκροί αυξάνονται.

 

Η κυβέρνηση πελαγωμένη , παραλυμένη ψελλίζει δικαιολογίες, ενώ η χώρα μπαίνει όλο και βαθιά σε έναν ωκεανό κρίσεων, υγειονομικής, κοινωνικής, οικονομικής.  Άρα ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα,  δεν είναι να επαναλαμβάνει τις διαπιστώσεις γιατρών, δημοσιογράφων, παρατηρητών , αλλά να πάει ένα βήμα μπροστά και να ζητήσει εξηγήσεις, να αναληφθούν ευθύνες, να  πιέσει  και σε τελική ανάλυση να θέσει τον πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του, με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο. Με εκλογές, με πρόσκληση για ντιμπέιτ με θέμα την πανδημία και την κυβερνητική πολιτική, εντός ή εκτός βουλής, όπως εκείνος θεωρεί επιβεβλημένο. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει….Σε ανάρτησή του την Τρίτη 16 Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας , περιγράφει το πρόβλημα με τις ΜΕΘ που είναι ήδη γνωστό, τη γενικότερη κατάσταση του ΕΣΥ επίσης, την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές για εκατοστή φορά, ωστόσο την επαναλαμβάνει. Και το σύνηθες κερασάκι, η κατηγορία προς την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα βήμα πίσω από τα αιτήματα των πολιτών, όλων των Ελλήνων, να πιεστεί η κυβέρνηση , να  καταλογιστούν ευθύνες, να φοβηθεί η κυβέρνηση, να νοιώσει ότι η αντιπολίτευση εκφράζει την οργή του κόσμου, έναντι μιας κυβέρνησης  που έναν χρόνο τώρα εμπαίζει τον ελληνικό λαό, κατάμουτρα μάλιστα. 

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει. Να σταματήσει να περιγράφει τα προβλήματα και να απαιτήσει λύσεις. Να γίνει πιο σαφής στις θέσεις του, να δώσει πολιτικούς αγώνες και για το δημόσιο σύστημα υγείας , χωρίς την απάτη των ΣΔΙΤ και για τις αθλιότητες της κυβέρνησης. Να νοιώσει δηλαδή ο ελληνικός λαός ότι η αντιπολίτευση, πρωτίστως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ νοιώθει την αγωνία, αλλά αρνείται ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Δηλαδή ο λαός πρέπει να νοιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας είναι η διέξοδος. Διαφορετικά ο κόσμος θα αισθανθεί ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση επικοινωνιακή διαχείριση κάνει. Και αυτό δεν είναι καλό, ούτε για την κοινωνία, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

 

 «Παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα σε lockdown, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απελπιστική, ίσως στη χειρότερη στιγμή του από την αρχή της πανδημίας.
Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και την ίδια ώρα δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, περιμένοντας να βρεθεί κλίνη. Χιλιάδες χειρουργεία ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν «covid free».
Και όλα αυτά γιατί ένα χρόνο μετά, ακόμη δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση και άρα καμία αξιόπιστη εικόνα για τη διασπορά του ιού.
Ακόμη δεν υπάρχει συνταγογράφηση στα τεστ.
Ακόμη συνεχίζονται οι δραματικές εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μπροστά σε αυτή τη δραματική κατάσταση αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις, που μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ακόμη δύσκολη ανηφόρα μπροστά μας στη μάχη με τον ιό, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στον ίδιο τον κο Μητσοτάκη.

Και να τον καλέσω -έστω και τώρα- να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και να ασχοληθεί με το δύσκολο δρόμο της εξεύρεσης ουσιαστικών λύσεων.

Να ξεχάσει, έστω για λίγο, το φανατισμό του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και να ασχοληθεί με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας».

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο