Της μεγάλης κολάσεως γίνεται στο κέντρο της Αθήνας επειδή ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης ονειρεύτηκε να φτιάξει ένα μεγάλο περίπατο. Ξέχασε βεβαίως  ότι ο χώρος είναι συγκεκριμένος στην Αθήνα και ότι η χωροταξία είναι συγκεκριμένη. Ξέχασε επίσης ότι περνάνε σχεδόν υποχρεωτικά ένα εκατομμύριο οχήματα από το κέντρο της Αθήνας. Ολ αυτά είναι λεπτομέρειες για τον γόνο της οικογενείας που κυβερνά ομαδικώς τη χώρα.
Αν δεν ήταν της οικογενείας, θα είχε γίνει πόλεμος στα κανάλια και γενικώς στην δημόσια ζωή. Από τη Δευτέρα το πρωί η Αθήνα βρίζει και μουντζώνει, αλλά ο οραματιστής δήμαρχος χαμογελά λέγοντας ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και όλα θα γίνουν καλύτερα.


Η υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου περιλαμβάνει την πιλοτική μετατροπή της Πανεπιστημίου σε δρόμο δύο λωρίδων, αλλά και το κλείσιμο των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Ηρώδου Αττικού.  Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά καθώς επικρατεί από  τη Δευτέρα κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο. .
Μεγάλο μποτιλιάρισμα σημειώνεται στην Βασιλίσσης Σοφίας, κυρίως στην κάθοδο, από το ύψος της Πλατείας Μαβίλης έως και την Πλατεία Συντάγματος, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην κάθοδο της Βασιλίεως Κωνσταντίνου. Στην οδό Αρδηττού, από το ύψος του Καλλιμάρμαρου έως και την Αθανασίου Διάκου, παρατηρούνται τα πιο πολλά προβλήματα, ενώ έντονη κίνηση υπάρχει και στην οδό Καλλιρόης.
Έντονη κίνηση υπάρχει και στην Βασιλίσσης Αμαλίας, αλλά και στην οδό Πανεπιστημίου - από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τα Προπύλαια - καθώς οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, και οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο.
Επίσης, πολλά προβλήματα σημειώνονται στη Λεωφόρο Κηφισίας και στη Λεωφόρο Μεσογείων. Παράλληλα, πέρα από το κέντρο της Αθήνας, μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στα ρεύματα της Εθνικής Οδού, από τη Μεταμόρφωση έως και το Αιγάλεω, αλλά και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, από το Παλαιό Φάληρο μέχρι και τη Μαρίνα Αλίμου.


Γιατί ολ αυτά;


Θα φανεί στο άμεσο μέλλον, αλλά ο κ. Δήμαρχος ενδιαφέρεται πολύ για την αναβάθμιση του Κέντρου της Πόλης. Δεν ακούγεται άσχημα και δεν είναι άσχημο να θέλει κάποιος θεσμικός παράγοντας την  αναβάθμιση της Πόλης.
Όμως πρέπει να λάβει υπόψη του τις συνθήκες και τι πρόδρομες εργασίες. Την προετοιμασία  της Πόλης ώστε να μπορεί να φτάσουμε στην αναβάθμιση.
Η βιασύνη λοιπόν παραπέμπει σε άλλες ανησυχίες. Σε real estate ανησυχίες. Διότι η αναβάθμιση, η εκδίωξη οχημάτων από το κέντρο, οδηγεί σε αύξηση των αξιών των ακινήτων, η οποία έχει πέσει στην περίοδο της κρίσης.  Η σκέψη είναι παλιά, αλλά οι δυσκολίες επίσης μεγάλες. Όμως η συγκεκριμένη κυβέρνηση, με το που ανέλαβε έδειξε βιασύνη για την αναβάθμιση της πόλης. Η δημόσια τάξη, το ξεκαθάρισμα των Εξαρχείων, η ενοποίηση Πολυτεχνείου-Μουσείου κλπ, κλπ.
Προς το παρόν όμως οι Αθηναίοι ζουν την κόλαση της καθημερινής κυκλοφορίας επειδή ο δήμαρχος βιάζεται. Πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα πριν από τον …μεγάλο περίπατο, που μπορεί και να του γίνει μεγάλος βραχνάς.

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο