Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα .

 

Πρώτο. Ο πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει τα όργανα του κράτους . Δεν υπάρχει «Ανώτατο» Συμβούλιο αλλά Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων.

Δεύτερο. Ήταν αντιδεοντολογικό να κάνει την ανακοίνωση το πρωθυπουργός, ενώ είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΞ . Αν επρόκειτο να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομμάτων αυτό μπορούσε να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Όπως επίσης αν συνεδρίαζαν το ΚΥΣΕΑ ή το υπουργικό για να αναλύσουν περαιτέρω την σύνοδο του ΝΑΤΟ και την συνάντηση με τον Ερντογάν, πράγμα που δεν ανακοίνωση και αυτό είναι ανησυχητικό. Αυτά προς το παρόν..

 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.