Εκπλήσσονται ορισμένοι αριστεροί από την επιμονή διαφόρων ακροδεξιών ότι δεν υπήρξαν θύματα κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Δεν αντιλαμβάνονται  ακόμη στην Αριστερά ότι αυτή η στάση είναι η διεθνής των ακροδεξιών που εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον έχουν βαλθεί να αναθεωρήσουν την ιστορία και να την προσαρμόσουν στα δόγματά τους, ενώ ξέρουν ότι υπήρξαν νεκροί. Απλά δεν τους ενδιαφέρει.  Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πέρασαν δεκαετίες για να μπορέσουν οι προοδευτικοί Ισπανοί να αδειάσουν το μαυσωλείο του Φράνκο και το έκαναν την στιγμή που οι φασίστες σηκώνουν πάλι κεφάλι….


Οι δωσίλογοι, στις λίγες δίκες που έγιναν μετά τον πόλεμο εξέφραζαν έκπληξη  για ποιο λόγο τους έσερναν στα δικαστήρια αφού , όπως έλεγαν, απλά κομμουνιστές σκότωναν. Δηλαδή φυσιολογικά πράγματα. Μετά ήρθε η εκστρατεία εξίσωσης ναζισμού –σταλινισμού και όχι ναζισμού –κομμουνισμού όπως διατείνονται οι πιο ακραίοι.  Γιατί ο σταλινισμός αποδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους κομμουνιστές, αλά ούτε αυτό τους ενδιαφέρει..
Μετά άρχισε η στήριξη των ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη από το μεγάλο κεφάλαιο , γιατί με την στήριξη του κεφαλαίου αναγεννήθηκαν. Τώρα  η μάχη δίνεται από δυσμενείς όρους για την Αριστερά.
Αυτή είναι η τραγωδία της ιστορίας. Εκεί που οι ακροδεξιοί επί δεκαετίες ήταν απομονωμένοι σήμερα εξελίσσονται σε κυρίαρχη δύναμη. Και τα χειρότερα θα έρθουν, αν δεν υπάρξει οργανωμένη αντίσταση.

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.