Εντός/Εκτός


Πρώτη νίκη της Ελένης Τουλουπάκη ή πρώτη ήττα των διωκτών της , φυσικά και της κυβέρνησης συνιστά  η είδηση ότι το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου  έκρινε κατ' αρχήν βάσιμες τις δύο προσφυγές της εισαγγελέως Διαφθοράς.

πλήρες κείμενο

Πρέπει όμως να δοθεί και μια απάντηση για την τουρκική πρόκληση στο Καστελόριζο από τις ελληνικές αρχές! Πως βρέθηκε πάνω από το νησί το τουρκικό drone,   πάνω από το έδαφος του Καστελόριζου σε τόσο χαμηλό ύψος; Δεν το πήρε χαμπάρι κανείς, στο καλύτερο φυλασσόμενο νησί και ειδικά σ αυτή την περίοδο;  Και αφού  πέρασε αυτό με μπογιές και εμβατήρια, θα περάσουν και άλλα;

πλήρες κείμενο


   Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ευγενής και προσεκτικός μέχρι πρόσφατα, φαίνεται ότι έχει γοητευθεί από την ιδέα ότι μπορεί να αποτελέσει η επόμενη επιλογή για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και έχει παρασυρθεί σε μια λανθασμένη τακτική πρόκλησης πολιτικών ζητημάτων μέσω των ΜΜΕ.

πλήρες κείμενο


        Σαν να ήθελε να διώξει από το κεφάλι του  γκρίζες σκέψεις, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα ξεκινήσουν  διερευνητικές συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις.

πλήρες κείμενο


Το δρόμο άνοιξε η Νίκη Κεραμέως με το ταπεινωτικό χειροφίλημα στον Αρχιεπίσκοπο μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά της.

πλήρες κείμενο


Κάποιοι στο διαδίκτυο εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στον…Αντώνη Σαμαρά, για την χθεσινή ημέρα. Γιατί; Μα επειδή ο Κ. Μητσοτάκης  τα είπε φιλικότατα με τον Ζόραν Ζάεφ τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.

πλήρες κείμενο


Εκλογές στο Πρωτοδικείο Αθηνών (το μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας) το Σάββατο για την εκλογή του Προϊσταμένου. Τρείς δικαστικοί είναι οι υποψήφιοι,  ο Παναγιώτης Λεβενιώτης, η Σοφία Φούρλαρη αλλά και ο Νίκος Ζαγοριανός. Ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση Siemens (τότε που οι βασικοί παράγοντες του σκανδάλου,  Χριστοφοράκος και Καραβέλας διέφυγαν από τη χώρα) και σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας που αφορούσαν χειρισμούς του στην υπόθεση των λεγόμενων "μαύρων ταμείων".

πλήρες κείμενο


Εγκλωβισμένη στην λογική του εθελοντή συνοριοφύλακα της Ευρώπης, η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να αρθρώσει ούτε μία λέξη για τις ευθύνες της ΕΕ και την ανάγκη να αποφασιστεί άμεσα ένα νέο σύστημα ασύλου και αναδιανομής μεταναστών και προσφύγων, που  έγινε πιο πιεστικό πρόβλημα μετά την τραγωδία στη Μόρια.

πλήρες κείμενο


Αντί να ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία για να αποφασιστεί άμεσα από την ΕΕ το νέο σύστημα ασύλου και ένα σύστημα αναδιανομής των μεταναστών και προσφύγων, η κυβέρνηση με μια σχεδόν νευρωτική συμπεριφορά διαπληκτίζεται και επιτίθεται σε πεινασμένους και άστεγους στη Μόρια.

πλήρες κείμενοΝίκη της ενότητας ή διαφορετικά, ένας νέος  μικρός βέβαια εσωτερικός  συμβιβασμός  αλλάζει την εικόνα  του ΣΥΡΙΖΑ και τον θέτει και πάλι σε σημείο εκκίνησης έναντι της ΝΔ.

πλήρες κείμενο

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.