Εντός/ΕκτόςΓια μια ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώνει τον εαυτό του. Έναν πολιτικό που υποκρίνεται που δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για την εξουσία, υπονομεύοντας τους αντιπάλους συκοφαντώντας τους επίσης, ενίοτε όμως αποκρύπτοντας την αλήθεια.

πλήρες κείμενο


Οι εποχές των μνημονίων είναι παρελθόν, το κράτος επέστρεψε στους «νόμιμους ιδιοκτήτες» του και φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να ξοδεύει ένα υπουργείο 12.000 ευρώ για την πίτα των υπαλλήλων του. 

πλήρες κείμενο

 

 

Το Ελληνικό ήταν μια μοναδική ευκαιρία να προσδώσει μια νέα ταυτότητα στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Όμως το μόνο που συζητείται δεν είναι αυτό, αλλά  το καζίνο. Τη μετατροπή δηλαδή της τεράστιας αυτής έκτασης σε ναό του τζόγου και ότι άλλο μπορεί να  επιφέρει, που κάθε άλλο παρά κοινωνικό και αναπτυξιακό θα είναι.

πλήρες κείμενο

Τι να κάνουν άραγε η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο κ. Απόστολος Δοξιάδης, οι Εθνικοί Συντονιστές για τους ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες; Ο κ. Δοξιάδης, λάβρος τα προηγούμενα χρόνια  για τα κακώς κείμενα και τα κακώς ειπωμένα, τώρα μας αφήνει σε αγωνία. Γίνονται τέρατα και σημεία στον τομέα αυτόν στη χώρα μας.

πλήρες κείμενο


    

Διαστάσεις σκανδάλου έχει η απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού να χρηματοδοτηθεί με κονδύλια ύψους 2 εκατομμυρίων Ευρώ το ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, όταν δύο δημόσια πανεπιστήμια , το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο χρηματοδοτούνται με  το ίδιο ποσό .

πλήρες κείμενο

Είχε ζητήσει 1000 φορές εκλογές από την ώρα που έγινε αρχηγός της ΝΔ. Ναι 1000, το είχε μετρήσει και νορβηγικό Ινστιτούτο Πολιτικής Επικοινωνίας. Για να φέρει την κανονικότητα. Και τώρα στους 6 μήνες έχει κάνει ένα μήνα (30 μέρες) συνολικά διακοπές.

πλήρες κείμενοΣτο omegapress.gr σπάνια δημοσιεύουμε ανακοινώσεις . Ωστόσο είναι αναγκαίο να αναρτήσουμε ένα σχόλιο του   τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ αΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού σχετικό με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάσο. Ένα σχόλιο που αποκαλύπτει το αποκρουστικό και υποκριτικό πρόσωπο του πρωθυπουργού , αλλά και την περιφρόνησή του για κάθε τι που δεν σχετίζεται με το μεγάλο κεφάλαιο , τα ιδιωτικά συμφέροντα και το πελατειακό σύστημα.
Η δήλωση Σαντορινιού , είναι τόσο ισχυρή που δεν χρειάζεται κανένα περαιτέρω σχολιασμό από εμάς.

πλήρες κείμενο

«Σέβομαι τον κ. Αλιβιζάτο, αλλά βιάστηκε και την πάτησε. Αλλά γιατί χρειαζόμαστε αυτή την επιτροπή; Δεν έχει η αστυνομία μέσα, διαδικασίες, ΕΔΕ δεν έχουμε ελέγχους, γιατί να δείξουμε υπερευαισθησία και φοβία ότι έχουμε στην Ελλάδα αστυνομική βία». Ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε το σύνθημα. Να πάει σπίτι του ο Αλιβιζάτος και η επιτροπή διαχείρισης της αστυνομικής βίας.

πλήρες κείμενο

Φοβάται την συζήτηση ο πρωθυπουργός, αυτή την ώρα για το δύσκολο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε από την αίθουσα της Βουλής την ώρα που μιλούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Και την ίδια ώρα καταγγέλλει  τον  Α. Τσίπρα ότι είναι εκτός εθνικής γραμμής και «του κλίματος συνεννόησης». Ο πρωθυπουργός μίλησε μόνο για την ψήφο των αποδήμων, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο θέμα πουα πασχολεί τη χώρα. Κάτι που έκαναν όλοι οι αλλοι πολιτικοί αρχηγοί. 

πλήρες κείμενο

 

Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα .

πλήρες κείμενο

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

Απόψεις

του Αρη Χατζηστεφάνου* Τράπεζες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπλοκάρουν όλο και συχνότερα λογαριασμούς χρηστών τους που ασκούν κριτική στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και αρκετών συμμάχων τους. Δημιουργούνται μήπως... πλήρες κείμενο
του Πάνου Τριγάζη*
Στη χώρα μας πολλοί δηλώνουν μαρξιστές, παλιότερα το έκανε και το ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας ένα είδος τριτοκοσμικού μαρξισμού. Αφού υπάρχουν πολλές Αριστερές, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν πολλοί μαρξισμοί.... πλήρες κείμενο
Καλή Ανάσταση! Είναι η καλύτερη ευχή που μπορούμε να δώσουμε και είναι η ευχή που όλοι θέλουμε να πραγματοποιηθεί, για τον καθένα ξεχωριστά και για την κάθε οικογένεια. Και όλοι θέλουμε αυτή η Ανάσταση θα έρθει συνολικά και... πλήρες κείμενο
Της Αλεξάνδρας Τράγκα
Εικοσιδύο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διαδραματίστηκε στις βραχονησίδες Ίμια τον Ιανουάριο του 1996. Η κρίση των Ιμίων, ένα από τα πιο θερμά... πλήρες κείμενο
του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη
Σε λίγες ώρες το κυρίαρχο εκλογικό σώμα, ο κυρίαρχος Λαός δηλαδή, θα προσέλθει στις κάλπες για να αποφασίσει όχι μόνο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και για να αποφασίσει ως προς... πλήρες κείμενο

του Νίκου Τόσκα

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που οργανώνουμε στη Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ να καλωσορίσω κι εγώ τόσους καλούς φίλους και φίλες που ήρθαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Θα τονίσω τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που... πλήρες κείμενο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.