Εντός/Εκτός

 

Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα .

πλήρες κείμενο

Επινόησαν τον διάβολο και την κόλαση για να προκαλούν τρόμο και να πειθαναγκάζουν τους ανθρώπους να υποτάσσονται στα δόγματά τους.
Επινόησαν  πλήθος απαγορεύσεων για να γίνουν αποδεκτά μόνο όσα επιτρέπουν. Έκαιγαν ζωντανούς ανθρώπους  κυρίως γυναίκες ως μάγισσες, μίσησαν τις γυναίκες και αυτό το μίσος το εξεδήλωσαν μέσω της μυθολογίας για την «πόρνη» Μαγδαληνή, ενώ τα γραπτά άλλα λένε, πολέμησαν μεταξύ τους για το πια τάση θα κυριαρχήσει εις βάρος της άλλης, όπως οι εικολονάτρες και οι εικονοκλάστες, αγκάλιασαν εγκληματίες επειδή τους έδιναν πλούτη.

πλήρες κείμενο

Mια ανακοίνωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τα …βάσανα του Γιάννου Παπαντωνίου υπέγραψαν 61 συμπολίτες μας, προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως διανοούμενοι παρακαλώ. Οι οποίοι ζητούν να μπει τέλος στην ταλαιπωρία της προφυλάκισης αφού θα δικαστεί έτσι κι αλλιώς. «Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

πλήρες κείμενο

Η σιωπή είναι χρυσός ακόμη και για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο οποίος ξέρει πολύ καλά την τέχνη της σιωπής γιατί είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν θέλεις να συγκαλύψεις κάτι. Και ο Ιερώνυμος αυτό ακριβώς έκανε. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου , κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου, ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την  επιθυμία να μιμηθεί την κίνηση του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου και να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη ώρα.

πλήρες κείμενο

Εκπλήσσονται ορισμένοι αριστεροί από την επιμονή διαφόρων ακροδεξιών ότι δεν υπήρξαν θύματα κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Δεν αντιλαμβάνονται  ακόμη στην Αριστερά ότι αυτή η στάση είναι η διεθνής των ακροδεξιών που εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον έχουν βαλθεί να αναθεωρήσουν την ιστορία και να την προσαρμόσουν στα δόγματά τους, ενώ ξέρουν ότι υπήρξαν νεκροί. Απλά δεν τους ενδιαφέρει.  Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Πέρασαν δεκαετίες για να μπορέσουν οι προοδευτικοί Ισπανοί να αδειάσουν το μαυσωλείο του Φράνκο και το έκαναν την στιγμή που οι φασίστες σηκώνουν πάλι κεφάλι….

πλήρες κείμενο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής καταγγέλλοντας  ότι « έρχονται μαύρες μέρες για την εκπαίδευση» μετά την επιλογή του Αντωνίου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.  Ο Νίκος Φίλης σε δήλωσή του είπε ότι ο κ. Αντωνίου δεν απάντησε σε 50 ερωτήσεις που του έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , γι αυτό και αποχώρησαν κάνοντας επίσης λόγο για προκλητική συμπεριφορά και κομματική εμπάθεια από την κ. Αντωνίου και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

πλήρες κείμενο

Η επαναφορά του αδικήματος «της κακόβουλης βλασφημίας των θείων», (που έφερε η κυβέρνηση μέσα από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αφορά μόνο την Ορθόδοξη Θρησκεία ή και άλλες θρησκείες; Δηλαδή όποιος βρίζει το Κοράνι θα τιμωρείται;

πλήρες κείμενο

Πολλές φορές έχουμε ακούσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσονται υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση χωρίς ποτέ το θέμα αυτό να τεθεί στα όργανα του κόμματος. Και προφανώς για να τελειώνει με αυτή την ιστορία, ο Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στην ΕΦ ΣΥΝ το Σάββατο 9 Νοεμβρίου έδωσε τη χαριστική βολή. 
Ερωτώμενος για την εκλογή προέδρου από τη βάση, ο Νίκος Φίλης απάντησε:
«Να ακούσουμε ποιος το ζητάει. Πάντως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος γνωρίζει πού οδηγεί αυτή η πρόταση, δεν το ζητάει».  Και ο καθένας στο θρανίο του.

 

πλήρες κείμενο


Έχουμε ακούσει πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά ότι το προσφυγικό ήταν ένα κόλπο για να πάρει …Νόμπελ ο Τσίπρας αυτό δεν το είχαμε φαντασθεί. Τι είπε όμως η Λιάνα Κανέλη. «Ποιο προσφυγικό; Το προσφυγικό που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει το Νόμπελ, που τελικά δεν το πήρε;», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ. Οπότε έχουμε δύο αποτυχίες.

πλήρες κείμενο

Με χιούμορ, επιχειρήματα, αλλά χωρίς έλεος, ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος με μια δήλωση οκτώ σημείων,  την οποία ο ίδιος τιτλοφορεί «εγχειρίδιο κατάρτισης προϋπολογισμού για έναν νεοφιλελεύθερο υπουργό», αποδομεί τον προϋπολογισμό του 2020 όπως τον ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού και το εγχειρίδιοQ

πλήρες κείμενο

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

Απόψεις

Καλή Ανάσταση! Είναι η καλύτερη ευχή που μπορούμε να δώσουμε και είναι η ευχή που όλοι θέλουμε να πραγματοποιηθεί, για τον καθένα ξεχωριστά και για την κάθε οικογένεια. Και όλοι θέλουμε αυτή η Ανάσταση θα έρθει συνολικά και... πλήρες κείμενο
Της Αλεξάνδρας Τράγκα
Εικοσιδύο χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διαδραματίστηκε στις βραχονησίδες Ίμια τον Ιανουάριο του 1996. Η κρίση των Ιμίων, ένα από τα πιο θερμά... πλήρες κείμενο
του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη
Σε λίγες ώρες το κυρίαρχο εκλογικό σώμα, ο κυρίαρχος Λαός δηλαδή, θα προσέλθει στις κάλπες για να αποφασίσει όχι μόνο για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και για να αποφασίσει ως προς... πλήρες κείμενο

του Νίκου Τόσκα

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που οργανώνουμε στη Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ να καλωσορίσω κι εγώ τόσους καλούς φίλους και φίλες που ήρθαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Θα τονίσω τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που... πλήρες κείμενο
του Γιώργου Κακλίκη
Οι έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προκάλεσαν εύλογη αισιοδοξία στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Οι δύο χώρες, με πνεύμα συνεργασίας, ήλθαν σύντομα σε συνεννόηση... πλήρες κείμενο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.