Του Στράτου Βαλτινού

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του Αριστερού ΣΥΡΙΖΑ,  στη Μύκονο. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι  κάποιος θέλει  διακριτικότητα και ξεκούραση δεν πάει στη Μύκονο από 1-15 Αυγούστου.  Αντίθετα,  όποιος  θέλει να φωτογραφηθεί αδιάκοπα, να κάνει επίδειξη πλούτου και να δηλώσει ότι δεν είναι σαν τους άλλους, πηγαίνει στη Μύκονο.

Απλά πηγαίνει,  γιατί όλα τα άλλα τα κάνουν οι φωτορεπόρτερ και τα κανάλια. Άρα ο Κασσελάκης  πήγε στη Μύκονο για να το μάθουν όλοι, για να φωτογραφηθεί, για να γίνουν σχόλια για την κοινή εμφάνισή του με τον σύζυγό του.
Είναι αποκρουστική η εικόνα ενός κόμματος που κουβαλά στην πλάτη του τους αγώνες του ΕΑΜ, τον αγώνα για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, τον αντιδικτατορικό αγώνα , αλλά και τους μεταπολιτευτικούς αγώνες να έχει πρόεδρο έναν άθλιο εκπρόσωπο του πολιτικού μηδενισμού και του αμέριμνου περιηγητή. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και έλλειψη σεβασμού του κόμματός του, είναι η έλλειψη σεβασμού της ιστορίας, είναι και η έλλειψη αυτοσεβασμού. Με απλά λόγια ο Κασσελάκης δεν δίνει μία για όλα αυτά. Η ατζέντα του καλοκαιριού του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η εικόνα  του Κασσελάκη.

Γιατί κατά τα άλλα, αν δεν είναι ακόμη γνωστό, συνεδρίασε ντάλα καλοκαίρι η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και τιμώρησε με “επίπληξη» για ασέβεια   τον Χρήστο Σπίρτζη. Η αιτία ήταν ότι ο εν λόγω , αρνήθηκε να προσέλθει και να δώσει εξηγήσεις , μετά το αίτημα 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ , που ζητούσαν να διαγραφεί ο πρώην υπουργός, κατηγορώντας τον για «προσωπική ατζέντα» και για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».


Έχει χαθεί το μέτρο; απόλυτα ναι. Το πιο λογικό θα ήταν, η Επιτροπή να επιπλήξει τον Κασσελάκη για τον αφόρητο life style, που είναι πλέον και κακόγουστο.
ΥΓ. Φυσικά ο Κασσελάκης έχει δικαίωμα να πάει στη Μύκονο, αλλά να πάει με κομματική αντιπροσωπεία και όχι αρχές Αυγούστου, να απαιτήσει σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση, να ενημερωθεί για το όργιο ναρκωτικών , βίας και παραβατικότητας και  να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι ανέχεται αυτή την κατάσταση και ότι είναι μέρος του προβλήματος. Και όχι να περιδιαβαίνει τα σοκάκια του νησιού αμέριμνος , αδιάφορος και δήθεν ως σελέμπριτι, αποδεχόμενος ουσιαστικά την αξιοθρήνητη εικόνα ενός νησιού που πλέον είναι αρνητικό σημείο αναφοράς..
Απώλεια μέτρου. Απόλυτα ναι και όχι μόνο...

Υδρόγειος

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία