Ζώντας σε ένα δικό της , παράλληλο σύμπαν που διέπεται αποκλειστικά και μόνο από τα ιδιοτελή της συμφέροντα, η ηγεσία της Εκκλησίας συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία.
Σύμφωνα με την εισήγησή του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τάσσεται υπέρ της πάγιας νομοθετικής κατοχυρώσεως της μισθοδοσίας του Κλήρου και σε συνταγματικό επίπεδο, ως ανταλλάγματος της Πολιτείας προς την Εκκλησία για την εκκλησιαστική περιουσία, που απέκτησε το Κράτος μετά το 1829 και μέχρι το 1952. Δηλαδή το κράτος θα πληρώνει στον αιώνα τον άπαντα μια αμφιλεγόμενη περιουσία.
Η λέξη ντροπή είναι άγνωστη στην Εκκλησία, όπως και πολλές ακόμη λέξεις του ιδιαίτερα πλούσιου ελληνικού λεξιλογίου. Τι είδους περιουσία κατείχε η εκκλησία από το 1829 αμέσως μετά την απελευθέρωση είναι άγνωστο σε όλους. Πόσο φορολογήθηκε αυτή η περιουσία;. Φυσικά και δεν φορολογήθηκε ποτέ Φυσικά η Εκκλησία δεν παρουσίασε ποτέ την περιουσία της ούτε και γνωρίζει πόση ακριβώς είναι. Γνωρίζει όμως τα διεκδικεί .
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο πως η Εκκλησία διεκδικεί, αλλά και στις κυβερνήσεις που ανέχονται τα ψεύδη, τις προκλήσεις και την αχαλίνωτη εμπορικότητα της ηγεσίας της Εκκλησίας.