Του Στράτου Βαλτινού


Ευρισκόμενη σε δεινή θέση για τις παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση μέσω των μηχανισμών προπαγάνδας οργίασε κυριολεκτικά στο παρασκήνιο προσπαθώντας να πείσει τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη ότι δεν είναι ακριβώς όπως μεταδόθηκε η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ότι δηλαδή ο Κοντολέων της οικογένειας Μητσοτάκη και της ΕΥΠ δεν ομολόγησε ακριβώς και άλλα σχετικά. Επειδή είναι βέβαιο όμως ότι το ζήτημα αυτό, όχι μόνο δεν τελείωσε στην Επιτροπή της Βουλής, αντίθετα τώρα αρχίζει επί της ουσίας , αποκτά ιδιαίτερη σημασία η υπενθύμιση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τηρήθηκαν πρακτικά. Οπότε , αν και όταν χρειαστεί μπορεί να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια. Να μην μας διαφύγει επίσης αυτό που ειπώθηκε στην Επιτροπή, ότι ενδιάμεσος μεταξύ ΕΥΠ και πρωθυπουργού, είναι ο ανεψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη Γρηγόρης Δημητριάδης….
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω πηγών του επισήμανε ότι :

“Στην Επιτροπή Θεσμών  της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ. Πανικόβλητη τώρα από τις παραδοχές του εκλεκτού  διοικητή της, σπεύδει με "πηγές" να τις διαψεύσει, επικαλούμενη την ισόβια  μάλιστα μυστικότητα της διαδικασίας, αν και από νωρίς το απόγευμα βομβάρδιζε  με  διαρροές τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όμως, δύο αράδες πιο κάτω στο κείμενο των "πηγών" , παραβιάζει η ίδια και πάλι το απόρρητο και επιχειρεί  να εμφανίσει όπως την συμφέρουν όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση από τον κ. Κοντολέων. Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά.  Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς "πηγές" και διαρροές”.

Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι αναμένονται και νέες αποκαλύψεις και σοβαρές εξελίξεις ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο στο ζήτημα αυτό. Οπότε και η ΝΔ είτε το θέλει , είτε όχι θα βρεθεί στο επίκεντρο με πρώτο τον Πρωθυπουργό. Και να σημειωθεί επίσης ότι το ζήτημα έχει διεθνοποιηθεί. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα , ήρθαν και οι υποκλοπές. Οι σκληρές κριτικές για το κράτος δικαίου, για τις ελευθερίες και φυσικά η  ΕΛΣΤΑΤ για τις ανισότητες και τα επίπεδα φτώχειας.
Α! να μην ξεχάσουμε ότι την κυβέρνηση την στηρίζουν οι τράπεζες , οι ολιγάρχες και τα συστηματικά ΜΜΕ που τα έχουν χαμένα δίνοντας μάχες οπισθοφυλακών πλέον.  Ένα ολόκληρο σύστημα σε αποσύνθεση δηλαδή….

Υδρόγειος

 • Ο κόσμος ανάποδα: παλαιστινιακό κράτος θέλει το Ισραήλ!

   Το παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε το Ισραήλ αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των παλαιστινίων να έχουν δικό τους κράτος και μάλιστα από το βήμα του ΟΗΕ. Ο κόσμος πάλλεται από πολέμους, διενέξεις, εντάσεις και αναζητήσεις μέσα σε ένα γκρίζο περιβάλλον....

 • Ιράν: δεν είναι διαμαρτυρία, είναι επανάσταση

   Οι διαμαρτυρίες για το θάνατο μιας νέας κοπέλας στα χέρια της αστυνομίας ηθών της Τεχεράνης εξελίσσονται πλέον σε εξέγερση σε όλη τη χώρα κατά του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν.

 • Ισραήλ -Τουρκία: αλλαγή σελίδας με φόντο την Ελλάδα

  Η αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Ισραήλ -Τουρκίας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου με την  πρώτη,  μετά από 14 χρόνια, συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών, του πρωθυπουργού Λαπίντ με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

 • Βραζιλία -Σουηδία: οι δύο κόσμοι και η νέα δυστοπία

  Στη Βραζιλία ο Λούλα επιστρέφει δικαιωμένος. Είναι ο ηγέτης , ο οποίος μέσα από ένα σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρα,  σχεδόν ανατράπηκε,  φυλακίστηκε με ψευδείς όπως αποδείχθηκε κατηγορίες και τον διαδέχθηκε ο ακροδεξιός Μπολσονάρου .