Του Στράτου Βαλτινού

Πολλά ερωτηματικά προκλήθηκαν από την ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΠ ότι τοποθετείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε θέση Ειδικού Συμβούλου  , επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας .  Πέραν του ότι η θέση θυμίζει αστυνομικό  και όχι πολιτικό ή επιστημονικό πρόγραμμα, ως υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης προκάλεσε πολλές φορές την κοινή γνώμη και την κοινή λογική με τις αποφάσεις του και τις πολιτικές του που βασίστηκαν στο –αποδεδειγμένα- προκλητικό δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Οι δεξιές  αποχρώσεις του δόγματος αυτού, αλλά κυρίως η αδιαφορία για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα, το κυνηγητό πολιτών, η ανοχή στην αστυνομική βία,  τον κατέταξαν δικαίως στον κατάλογο των πιο προκλητικών και αποτυχημένων υπουργών. .
Όμως το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν είναι βραχίονας του δόγματος «Νόμου και Τάξη» για να προσλαμβάνει έναν πολιτικό που δεν έχει την παραμικρή θετική έξωθεν μαρτυρία. Ούτε είναι  μια απλή θέση εργασίας. Αν ήθελε εργασία ας φρόντιζε η κυβέρνηση και η ΝΔ γι αυτό και όχι ένα think tank που ειδικεύεται κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και ευρωπαικής πολιτικής.


Αν είναι μια στροφή του ΕΛΙΑΜΕΠ προς το δόγμα που υπηρέτησε ο Χρυσοχοϊδης είναι πρόβλημα για το κύρος και την αξιοπιστία του και μετά για όλους όσοι μελετούν ζητήματα ασφάλειας. Γιατί ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που διακήρυττε ως μέλος της κυβέρνησης που προκάλεσαν οργή και αντιδράσεις , όχι πάντα αντιπολιτευτικού χαρακτήρα. Άρα τα ερωτηματικά αφορούν το ΕΛΙΑΜΕΠ και όχι τον Χρυσοχοϊδη. Και το γεγονός ότι μόλις προ ημερών ο εν λόγω πολιτικός είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Ακροδεξιός Εξτρεμισμός στην Εποχή της Πανδημίας», είναι προσβολή.
Γιατί εξ όσων γνωρίζουμε και δεν κάνουμε λάθος,  επί των ημερών του Χρυσοχοϊδη κυνηγήθηκαν άγρια , μαθητές, νέοι, διαδηλωτές, σκηνοθέτες και απλοί πολίτες και όχι ο ακροδεξιός εξτρεμνισμός.

Υδρόγειος

 • ΗΠΑ-Ρωσία: παιχνίδια με τον πυρηνικό όλεθρο.

  Δεν είναι λίγοι στην Ουάσιγκτον που επαναφέρουν το δόγμα του πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας , πιθανότατα και κατά της Κίνας με την πάροδο του χρόνου,ενώ εντείνονται και οι προκλήσεις .

 • Εικόνα Κολοσσαίου..

  Ανατριχίλα προκαλεί η υποστήριξη κορυφαίων παραγόντων της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας στον ποδοσφαιριστή Μπενζεμά που καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ   για υπόθεση εκβιασμού  του συμπαίκτη του  Βαλμπουενά , παίζει τώρα...

 • Η κομμουνίστρια Δήμαρχος του Γκράτς

  Η 60χρονη Έλκε Καρ εξελέγη (από το δημοτικό συμβούλιο) δήμαρχος της πόλης του Γκράτς της δεύτερης πόλης της Αυστρίας.  Είναι η πρώτη κομμουνίστρια δήμαρχος αυστριακής πόλης.  Η επιτυχία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας στην κατά τα άλλα ...

 • Μικρές ελπίδες για τέλος τoυ πολιτικού αδιέξοδου στην Βουλγαρία

  Η  Βουλγαρία αναζητά τρόπο να ξεφύγει από την κακή μοίρα της διαφθοράς αλλά δεν τα καταφέρνει , δεν είναι άλλωστε μια εύκολη υπόθεση. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής (τρίτη φορά από τον Απρίλιο) ήταν και πάλι διαφορετικό, το νεοσύστατο κόμμα...