Του Στράτου Βαλτινού

Εμφανίστηκε η κυρία Αριστοτελία Πελώνη. Όχι για να ενημερώσει, αλλά για να επιπλήξει όσους ζητούν ενημέρωση. Απύθμενο θράσος , μιας απίθανης κυβερνητικής εκπροσώπου που απέκτησε ήδη καθεστωτικη νοοτροπία.


Η κυρία Πελώνη λοιπόν έκανε μια ανάρτηση στο  Twitter, αλλά χωρίς να δώσει την παραμικρή απάντηση στην οργή, στα ερωτήματα, στην πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης στις πυρκαγιές . Αλλά η δική της ευθύνη είναι δευτερεύουσα. Την κύρια ευθύνη την φέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γιατί η κυρία Πελώνη σκοπίμως και με σχέδιο σιωπά. Γιατί αν μιλήσει ή απαντήσει σε ερωτήσεις , αυτές θα καταγραφούν . Και η τακτική του Μητσοτάκη είναι να μην μιλάει πουθενά, να μην απαντά σε ερωτήσεις, να μην είναι στο κάδρο, εκτός και είναι μέρος του σχεδίου, όπως το να πηγαίνει αστραπή σε ένα μέρος και να φεύγει.


Η κυρία Πελώνη λοιπόν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά φυσικά δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Ιδού η ανάρτησή της:
 «Σταματήστε επιτέλους τα fake news! Όλοι είμαστε εδώ και ο,τιδήποτε άλλο το διαψεύδω κατηγορηματικά.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι επιλογή της κυβέρνησης η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή και να γίνεται από τον κ.Χαρδαλιά δύο φορές την ημέρα». Και :
 «Παρακαλώ να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για Κούβες και άλλες αθλιότητες. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους.»


Δίνει κάποια μάχη η κυρία Πελώνη και δεν το ξέρουμε; Ποια επιχειρησιακή ενημέρωση κάνει  ο Χαρδαλιάς; Δεν απαντά σε ερωτήσεις, δεν μας είπε γιατί δε έσβησε καμία φωτιά. Δεν λέει γιατί εγκαταλείφθηκε η Εύβοια ,γιατί δεν υπάρχει επάρκεια μέσων, πως λαμβάνονται οι αποφάσεις,  απολύτως τίποτα. Και με ποια κριτήρια η κυρία Πελώνη θα υποδείξει το είδος της ενημέρωσης που θέλουν οι δημοσιογράφοι, τα ΜΜΕ, η κοινωνία; Το ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε  «η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή…» είναι δήλωση καθεστωτικής υπουργού και όχι υπουργού χώρας που λειτουργεί η Δημοκρατία.

Υδρόγειος

 • Της Πολωνίας το κάγκελο!

  Εδώ και χρόνια οι ακροδεξιές και θρησκόληπτες ηγεσίες της Πολωνίας αποστασιοποιούνται από το θεσμικό οικοδόμημα της ΕΕ, αλλά με επικεφαλής το Βερολίνο οι Βρυξέλλες ακολουθούν  κατευναστική πολιτική.  Ο λόγος είναι απλός. Δεν θέλει να θιγεί η...

 • Καθολική Εκκλησία :Άθλιοι εγκληματίες

   Εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου είναι. Ανεξάρτητη έρευνα διαπίστωσε ότι  περίπου 330.000 παιδιά ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας, μεταξύ 1950 και 2020, ενώ εκτιμάται ότι 216.000 άτομα κακοποιήθηκαν από...

 • Ρήγμα Ρωσίας –Τουρκίας θορυβεί την Άγκυρα

  Με μια δήλωση που θεωρείται ιδιαίτερης βαρύτητας,  ο Ρώσος ΥΠΕΞ  Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι  η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να παραμείνει στη Συρία.

 • Περιφρονώντας τις ΗΠΑ

  Είναι βαρύ για την υπερδύναμη να υπάρχει ηγέτης που να μιλά περιφρονητικά εναντίον της, χρόνια τώρα. Και μάλιστα ηγέτης,  του οποίου η χώρα βιώνει εμπάργκο και  απομόνωση αλλά να μην πτοείται. Πρόκειται για τον  βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν , ο...