Του Στράτου Βαλτινού

Εμφανίστηκε η κυρία Αριστοτελία Πελώνη. Όχι για να ενημερώσει, αλλά για να επιπλήξει όσους ζητούν ενημέρωση. Απύθμενο θράσος , μιας απίθανης κυβερνητικής εκπροσώπου που απέκτησε ήδη καθεστωτικη νοοτροπία.


Η κυρία Πελώνη λοιπόν έκανε μια ανάρτηση στο  Twitter, αλλά χωρίς να δώσει την παραμικρή απάντηση στην οργή, στα ερωτήματα, στην πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης στις πυρκαγιές . Αλλά η δική της ευθύνη είναι δευτερεύουσα. Την κύρια ευθύνη την φέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γιατί η κυρία Πελώνη σκοπίμως και με σχέδιο σιωπά. Γιατί αν μιλήσει ή απαντήσει σε ερωτήσεις , αυτές θα καταγραφούν . Και η τακτική του Μητσοτάκη είναι να μην μιλάει πουθενά, να μην απαντά σε ερωτήσεις, να μην είναι στο κάδρο, εκτός και είναι μέρος του σχεδίου, όπως το να πηγαίνει αστραπή σε ένα μέρος και να φεύγει.


Η κυρία Πελώνη λοιπόν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά φυσικά δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Ιδού η ανάρτησή της:
 «Σταματήστε επιτέλους τα fake news! Όλοι είμαστε εδώ και ο,τιδήποτε άλλο το διαψεύδω κατηγορηματικά.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι επιλογή της κυβέρνησης η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή και να γίνεται από τον κ.Χαρδαλιά δύο φορές την ημέρα». Και :
 «Παρακαλώ να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για Κούβες και άλλες αθλιότητες. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους.»


Δίνει κάποια μάχη η κυρία Πελώνη και δεν το ξέρουμε; Ποια επιχειρησιακή ενημέρωση κάνει  ο Χαρδαλιάς; Δεν απαντά σε ερωτήσεις, δεν μας είπε γιατί δε έσβησε καμία φωτιά. Δεν λέει γιατί εγκαταλείφθηκε η Εύβοια ,γιατί δεν υπάρχει επάρκεια μέσων, πως λαμβάνονται οι αποφάσεις,  απολύτως τίποτα. Και με ποια κριτήρια η κυρία Πελώνη θα υποδείξει το είδος της ενημέρωσης που θέλουν οι δημοσιογράφοι, τα ΜΜΕ, η κοινωνία; Το ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε  «η ενημέρωση να είναι επιχειρησιακή…» είναι δήλωση καθεστωτικής υπουργού και όχι υπουργού χώρας που λειτουργεί η Δημοκρατία.

Υδρόγειος

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

  • Ποιος θα δικάσει τους εγκληματίες του Ισραήλ;

         Του Στράτου ΒαλτινούΜακελειό  με 112 νεκρούς στη Βόρεια Γάζα όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισβολής και κατοχής, άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον αθώων ανθρώπων που λιμοκτονούν. Οι δηλώσεις καταδίκης αξιωματούχων της Δύσης είναι υποκριτικές και...

  • Κύπρος: "Αερομαχίες" για το FIR Λευκωσίας

    Αθέατες αερομαχίες δίνει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να αποτρέψει έμμεση αναγνώριση του του παράνομου αεροδρομίου της Τύμβου (Ερτσάν όπως το αποκαλούν στα κατεχόμενα) από διεθνείς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελεγκτών...