Του Στράτου Βαλτινού

Είναι ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος, αλλά μόλις το σπίτι του δεν είχε ρεύμα και νερό εξεγέρθηκε. Είναι ο Στέφανος Μάνος, αυτός που ποτέ δεν έδειξε κατανόηση για κανένα αίτημα εργαζόμενου ή συνταξιούχου, ούτε φυσικά έχει κάποια συμπάθεια για το κράτος.  Το αντίθετο.

Τώρα λοιπόν και αφού προσωποποίησε το πρόβλημα και έχει άνετη πρόσβαση στον Τύπο δείχνει να αμφισβητεί τους όρους με τους οποίους γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, στην ουσία όμως μιλά για έναν ασύδοτο ιδιωτικό τομέα. Που πάντα ασύδοτος ήταν ο ιδιωτικός τομέας, αλλά τώρα που άγγιξε το σπίτι του, είναι άλλου επιπέδου πρόβλημα.


Ο Μάνος λοιπόν εκφράζοντας την οργή του γιατί για περισσότερες από 48 ώρες δεν έχει ρεύμα, δήλωσε  στην Καθημερινή ότι:  «έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!». Πρόσθεσε ότι «πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν»,


 Α ναι! Δεν φταίει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για  το Μάτι. Το λένε αυτοί που έβαλαν επιστήμονες να πουν ότι μπορούσαν να εκκενώσουν το Μάτι σε μισή ώρα. Αυτοί που δεν μπορούν να κλείσουν μάτι όταν άλλα πολιτικά κόμματα μιλούν για ισχυρό δημόσιο τομέα και δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Ο Μάνος είπε και το άλλο , το απίστευτο. Ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι αρκούν οι ιδιωτικοποιήσεις .  Γιατί  «Εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ» Και ακόμη:
«Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης, η Εκάλη ΑΕ. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησα ότι… χάλασε»: «Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση, όσο οι κανόνες λειτουργίας.»


Ο Μάνος ας απευθυνθεί στο κόμμα του για τα περαιτέρω ως  προς τις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα έχει λυσσάξει για τον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό που μένει όμως, είναι  η αναισθησία τους όταν φωνάζουν όλοι οι άλλοι για τα προβλήματά τους και η απαίτησή τους να ακουστούν σε όλη την Ελλάδα για τα δικά τους προβλήματα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μισούν το κράτος όταν δεν είναι στην υπηρεσία τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες βάζουν τους κανόνες και τους όρους των ιδιωτικοποιήσεων. Τις αδιαφανείς ιδιωτικοποιήσεις  και φυσικά την ασυδοσία. Και δεν τους ένοιαζε μέχρι που έμεινε χωρίς ρεύμα το σπίτι τους.
Δεν είναι λάθος αυτά που λέει . Προσβλητικό είναι να τα λέει ο Μάνος.  Και μάλιστα να τα λέει στα ΜΜΕ, να τα διαβάσει ο λαός και να τα ακούσει ο πρωθυπουργός και το κόμμα του. Αλλά δεν ακουμπά ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τη ΝΔ. Το σπίτι του θέλει να προσέξουν , όχι να αλλάξει δα και το σύστημα.

Υδρόγειος

  • Θύελλα Μπέρνι Σάντερς για Νετανιάχου: περί αντισημιτισμού ή μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας

    Καταιγιστικός όπως πάντα ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ορθώνει το ανάστημα και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει την γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και παράλληλα λέει τα πράγματα με το όνομά τους, πολτοποιώντας την προπαγάνδα του Νετανιάχου, που...

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.