Του Στράτου Βαλτινού

Είναι ο πιο ακραίος νεοφιλελεύθερος, αλλά μόλις το σπίτι του δεν είχε ρεύμα και νερό εξεγέρθηκε. Είναι ο Στέφανος Μάνος, αυτός που ποτέ δεν έδειξε κατανόηση για κανένα αίτημα εργαζόμενου ή συνταξιούχου, ούτε φυσικά έχει κάποια συμπάθεια για το κράτος.  Το αντίθετο.

Τώρα λοιπόν και αφού προσωποποίησε το πρόβλημα και έχει άνετη πρόσβαση στον Τύπο δείχνει να αμφισβητεί τους όρους με τους οποίους γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, στην ουσία όμως μιλά για έναν ασύδοτο ιδιωτικό τομέα. Που πάντα ασύδοτος ήταν ο ιδιωτικός τομέας, αλλά τώρα που άγγιξε το σπίτι του, είναι άλλου επιπέδου πρόβλημα.


Ο Μάνος λοιπόν εκφράζοντας την οργή του γιατί για περισσότερες από 48 ώρες δεν έχει ρεύμα, δήλωσε  στην Καθημερινή ότι:  «έχω τηλεφωνήσει ο ίδιος στον ΔΕΔΔΗΕ από προχτές και δεν έχουν την παραμικρή προοπτική αποκατάστασης ακόμη. Δεν έχουν περάσει καν από εδώ. Είναι αλλού!». Πρόσθεσε ότι «πραγματικά νομίζω ότι η χαοτική κατάσταση αυτή μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των δήμων θυμίζει ό,τι έγινε στην πυρκαγιά στο Μάτι, με την πυροσβεστική και τους δήμους που δε συνεννοούνταν»,


 Α ναι! Δεν φταίει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για  το Μάτι. Το λένε αυτοί που έβαλαν επιστήμονες να πουν ότι μπορούσαν να εκκενώσουν το Μάτι σε μισή ώρα. Αυτοί που δεν μπορούν να κλείσουν μάτι όταν άλλα πολιτικά κόμματα μιλούν για ισχυρό δημόσιο τομέα και δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Ο Μάνος είπε και το άλλο , το απίστευτο. Ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι αρκούν οι ιδιωτικοποιήσεις .  Γιατί  «Εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρχουν πολύ αυστηροί κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται ευλαβικά. Η τήρησή τους πρέπει να είναι δέκα φορές αυστηρότερη για μια εταιρία που συνιστά μονοπώλιο, όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ» Και ακόμη:
«Ιδιωτική είναι και εδώ στην Εκάλη η εταιρία ύδρευσης, η Εκάλη ΑΕ. Εδώ και 24 ώρες δεν έχουμε νερό και όταν τηλεφώνησα το απέδωσαν στη διακοπή του ρεύματος. Ρώτησα εάν έχουν γεννήτρια και μου απάντησα ότι… χάλασε»: «Συνεπώς δεν έχει τόσο σημασία η ιδιωτικοποίηση, όσο οι κανόνες λειτουργίας.»


Ο Μάνος ας απευθυνθεί στο κόμμα του για τα περαιτέρω ως  προς τις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα έχει λυσσάξει για τον ΔΕΔΔΗΕ. Αυτό που μένει όμως, είναι  η αναισθησία τους όταν φωνάζουν όλοι οι άλλοι για τα προβλήματά τους και η απαίτησή τους να ακουστούν σε όλη την Ελλάδα για τα δικά τους προβλήματα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μισούν το κράτος όταν δεν είναι στην υπηρεσία τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες βάζουν τους κανόνες και τους όρους των ιδιωτικοποιήσεων. Τις αδιαφανείς ιδιωτικοποιήσεις  και φυσικά την ασυδοσία. Και δεν τους ένοιαζε μέχρι που έμεινε χωρίς ρεύμα το σπίτι τους.
Δεν είναι λάθος αυτά που λέει . Προσβλητικό είναι να τα λέει ο Μάνος.  Και μάλιστα να τα λέει στα ΜΜΕ, να τα διαβάσει ο λαός και να τα ακούσει ο πρωθυπουργός και το κόμμα του. Αλλά δεν ακουμπά ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τη ΝΔ. Το σπίτι του θέλει να προσέξουν , όχι να αλλάξει δα και το σύστημα.

Υδρόγειος

 • Οργή Λούλα για την «γενοκτονία» Μπολσονάρο

  Ο πρώην αριστερός ηγέτης της Βραζιλίας  Ινάσιο Λούλα  βλέποντας τη χώρα του να διαλύεται από τη «μανιασμένη κόλαση» του κορονοϊού, όπως την αποκάλεσε ο ΠΟΥ, καταγγέλλει τον Μπολσονάρο για γενοκτονία.

 • Ρώσικος πάγος στον Ερντογάν

  Με τη φράση «δεν βλέπουμε εναλλακτικές για το διεθνές νομικό καθεστώς, το οποίο καθιερώθηκε στη βάση της Συνθήκης του Μοντρέ», το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για την στάση της Τουρκίας έναντι της...

 • Το πρώτο βήμα για την ελεύθερη μετακίνηση

  Το πρώτο βήμα για να καταστεί δυνατή και ασφαλής η ελεύθερη μετακίνηση  έγινα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς οι  ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιταχύνουν τη διαδικασία για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.

 • Οι ψυχροπολεμικές δηλώσεις Μπαϊντεν για Πούτιν

  Η δήλωση  του Τζο Μπαϊντεν ότι «ο Βλ. Πούτιν είναι δολοφόνος» πυροδότησε ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον -Μόσχας, η οποία φαίνεται ότι θα κλιμακωθεί. Η Ρωσία απέσυρε τον πρέσβη της από την αμερικανική πρωτεύουσα, ζητώντας εξηγήσεις για τις εκτός...