Του Στράτου Βαλτινού

Χρειάζεται επιμονή ήρωα και επίπονη πνευματική αναζήτηση για να κατανοήσει κάποιος τα κίνητρα της κυρίας Σοφίας Βούτλεψη όταν αρθρογραφεί. Όχι βέβαια για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της αρμοδιότητάς της , καθώς είναι υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά για την διακυβέρνηση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Ξεκινά λοιπόν το άρθρο της στο Liberal.gr:
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τον κόσμο στο ποδάρι καταγγέλλοντας (για άλλη μια φορά) την ΕΡΤ και γενικά τα μέσα ενημέρωσης και την δήθεν χειραγώγησή τους από την κυβέρνηση, οι ομοϊδεάτες του στη Βενεζουέλα κάνουν κάτι πιο απλό: Τα κλείνουν! Με τον πληθωρισμό να αγγίζει το 3.000% και τον λαό γονατισμένο, ο «σύντροφος» Μαδούρο διεξάγει αυτόν τον καιρό την μεγαλύτερη επίθεση κατά του Τύπου….» .


Όλο το άρθρο της , εκατοντάδων λέξεων είναι μια δοκιμασία για όποιον θέλει να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό, πέρα από το γεγονός ότι το μίσος της για τον  πολιτικό της αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είναι ανεξέλεγκτο και εκτός  πολιτικής λογικής. Και είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσει κάποιος γιατί η Βούλτεψη δεν γράφει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και όλη η Ευρώπη στην μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική Ασύλου, την καταδίκη της κυβέρνησής της από διεθνείς οργανισμούς για τις βίαιες επαναπροωθήσεις, για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, για την κρίση στον Frontex, για την κυβέρνηση και τον ρόλο της ίδιας. Για τις ιδεολογικές και πολιτικές αθλιότητες της κυβέρνησής της στο θέμα αυτό, αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών και προσφύγων.
Απαντήσεις δεν θα πάρει. Όχι μόνο για την Ελλάδα , ούτε καν για την λατινική Αμερική ή οπουδήποτε αλλού. Για τα πραξικοπήματα κατά του Μοράλες, του Τσάβες,, του Λούλα, ακόμη και του Μαδούρο από ακροδεξιούς και φιλοαμερικανούς και το γεγονός ότι η δική της κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει ένα παράσιτο, τον Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα.


Δεν είναι η Σοφία Βούλτεψη το πρόβλημα. Είναι όλη η φιλοσοφία που διακατέχει πολλούς στη ΝΔ και την κυβέρνηση. Ότι σημασία δεν έχει αν κυβερνά σωστά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σημασία δεν έχει πως κυβερνά ο Μαδούρο. Σημασία έχει να μην κυβερνήσει ο Τσίπρας. Και μετά έρχεται η άβυσσος…

Υδρόγειος

 • Οργή Λούλα για την «γενοκτονία» Μπολσονάρο

  Ο πρώην αριστερός ηγέτης της Βραζιλίας  Ινάσιο Λούλα  βλέποντας τη χώρα του να διαλύεται από τη «μανιασμένη κόλαση» του κορονοϊού, όπως την αποκάλεσε ο ΠΟΥ, καταγγέλλει τον Μπολσονάρο για γενοκτονία.

 • Ρώσικος πάγος στον Ερντογάν

  Με τη φράση «δεν βλέπουμε εναλλακτικές για το διεθνές νομικό καθεστώς, το οποίο καθιερώθηκε στη βάση της Συνθήκης του Μοντρέ», το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για την στάση της Τουρκίας έναντι της...

 • Το πρώτο βήμα για την ελεύθερη μετακίνηση

  Το πρώτο βήμα για να καταστεί δυνατή και ασφαλής η ελεύθερη μετακίνηση  έγινα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς οι  ευρωβουλευτές αποφάσισαν να επιταχύνουν τη διαδικασία για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.

 • Οι ψυχροπολεμικές δηλώσεις Μπαϊντεν για Πούτιν

  Η δήλωση  του Τζο Μπαϊντεν ότι «ο Βλ. Πούτιν είναι δολοφόνος» πυροδότησε ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον -Μόσχας, η οποία φαίνεται ότι θα κλιμακωθεί. Η Ρωσία απέσυρε τον πρέσβη της από την αμερικανική πρωτεύουσα, ζητώντας εξηγήσεις για τις εκτός...