Του Στράτου Βαλτινού

Χρειάζεται επιμονή ήρωα και επίπονη πνευματική αναζήτηση για να κατανοήσει κάποιος τα κίνητρα της κυρίας Σοφίας Βούτλεψη όταν αρθρογραφεί. Όχι βέβαια για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της αρμοδιότητάς της , καθώς είναι υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά για την διακυβέρνηση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Ξεκινά λοιπόν το άρθρο της στο Liberal.gr:
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τον κόσμο στο ποδάρι καταγγέλλοντας (για άλλη μια φορά) την ΕΡΤ και γενικά τα μέσα ενημέρωσης και την δήθεν χειραγώγησή τους από την κυβέρνηση, οι ομοϊδεάτες του στη Βενεζουέλα κάνουν κάτι πιο απλό: Τα κλείνουν! Με τον πληθωρισμό να αγγίζει το 3.000% και τον λαό γονατισμένο, ο «σύντροφος» Μαδούρο διεξάγει αυτόν τον καιρό την μεγαλύτερη επίθεση κατά του Τύπου….» .


Όλο το άρθρο της , εκατοντάδων λέξεων είναι μια δοκιμασία για όποιον θέλει να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό, πέρα από το γεγονός ότι το μίσος της για τον  πολιτικό της αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είναι ανεξέλεγκτο και εκτός  πολιτικής λογικής. Και είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσει κάποιος γιατί η Βούλτεψη δεν γράφει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και όλη η Ευρώπη στην μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική Ασύλου, την καταδίκη της κυβέρνησής της από διεθνείς οργανισμούς για τις βίαιες επαναπροωθήσεις, για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, για την κρίση στον Frontex, για την κυβέρνηση και τον ρόλο της ίδιας. Για τις ιδεολογικές και πολιτικές αθλιότητες της κυβέρνησής της στο θέμα αυτό, αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών και προσφύγων.
Απαντήσεις δεν θα πάρει. Όχι μόνο για την Ελλάδα , ούτε καν για την λατινική Αμερική ή οπουδήποτε αλλού. Για τα πραξικοπήματα κατά του Μοράλες, του Τσάβες,, του Λούλα, ακόμη και του Μαδούρο από ακροδεξιούς και φιλοαμερικανούς και το γεγονός ότι η δική της κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει ένα παράσιτο, τον Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα.


Δεν είναι η Σοφία Βούλτεψη το πρόβλημα. Είναι όλη η φιλοσοφία που διακατέχει πολλούς στη ΝΔ και την κυβέρνηση. Ότι σημασία δεν έχει αν κυβερνά σωστά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σημασία δεν έχει πως κυβερνά ο Μαδούρο. Σημασία έχει να μην κυβερνήσει ο Τσίπρας. Και μετά έρχεται η άβυσσος…

Υδρόγειος

  • Συνολική ήττα Ερντογάν μετά το 2002

    Ο Ερντογάν έχασε και πάλι την Κωνσταντινούπολη απο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έχασε όμως και για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια, παντουρκικά. Για πρώτη φορά από το 2002 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, προηγείται του κυβερνώντος ΑΚP σε όλη...

  • Εκλογές -νίκη του ρωσικού εθνικισμού

    Τα δυτικά ΜΜΕ εξακολουθούν να μεταφέρουν μια άκρως παραμορφωτική εικόνα για το τι συμβαίνει στη Ρωσία. Η νίκη του Πούτιν, ενός αδιαμφισβήτητα σκληρού αυταρχικού ηγέτη με το τρομακτικό  88% χρήζει σοβαρών αναλύσεων, όπως και η τεράστια συμμετοχή που...

  • Επίδειξη ισχύος με κοινά γυμνάσια Ρωσίας, Κίνας και Ιράν

    Επίδειξη δύναμης σε μια κομβική περιοχή του κόσμου  θα κάνουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν με την πραγματοποίηση κοινών  αεροναυτικών γυμνασίων στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα έγινε γνωστό την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

  • Η Κίνα υπέρ της Παλαιστίνης, η πείνα σκοτώνει στη Γάζα

    Είναι ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό όσα συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και μήνες, αλλά το έγκλημα συνεχίζεται. Πάντως, μια ισχυρή παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης έκανε η Κίνα, τροφοδοτώντας με νέα δυναμική την αντίσταση κατά του Ισραήλ.