Παρακολουθούμε καθημερινά όπως όλη η Ελλάδα εδώ και εβδομάδες τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα να μας ενημερώνει για τον αριθμό των νεκρών και τα κρούσματα στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, κυρίως όμως τον ακούμε να παρουσιάζει τα θύματα σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ που λογικά προκαλούν φόβο.
Δεν αμφισβητεί κανείς ούτε την επιστημονική επάρκεια , ούτε την προσήλωση, ούτε την μετριοφροσύνη του Σωτήρη Τσιόδρα, ούτε το έργο που επιτελεί και είναι σπουδαίο. Οφείλουμε όμως να διαφωνήσουμε για τον τρόπο που επιμένει να παρουσιάζει τα στατιστικά, καθώς κάνει έμμεση σύγκριση στην πραγματικότητα , των νεκρών στην Ελλάδα με τις προαναφερθείσες χώρες, πράγμα άδικο και μονομερές . Προφανώς δεν είναι τυχαίος ο τρόπος παρουσίασης, καθηγητής είναι .
Αν ο κ. Τσιόδρας αναφέρεται στις χώρες αυτές ως παράδειγμα προς αποφυγήν σωστά το κάνει έστω και αν δεν το λέει. Υπάρχουν όμως και τα καλά παραδείγματα, οι χώρες με ελάχιστους νεκρούς, πολύ λιγότερους και από την Ελλάδα. Ωστόσο τόσες εβδομάδες μετά, νομίζουμε ότι ο κ. Τσιόδρας πρέπει να διορθώσει τον τρόπο των ανακοινώσεων. Κανένα πρόβλημα, ας ανακοινώνει τις χώρες με τα περισσότερα θύματα. Αλλά για να μην κατηγορηθεί για μονομέρεια, οφείλει να ανακοινώνει και τις χώρες που έχουν τα λιγότερα θύματα. Έστω ως παραδείγματα 3-4 χώρες για να επιβραβεύουμε και τις προσπάθειες άλλων κρατών και να μην επισείουμε ως φόβητρο τις ΗΠΑ ή την Αγγλία καθώς ξέρουμε πολύ καλά ότι και οι δύο χώρες για δικούς τους λόγους δεν πήραν έγκαιρα μέτρα.
Δεν θα πάθει τίποτα η κυβέρνηση επειδή υπάρχουν χώρες, πολλές χώρες που οργάνωσαν καλύτερα και από την Ελλάδα την άμυνά τους. Είπαμε σεβόμαστε τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά δεν χάσαμε την κρίση μας , ακόμη…