Διαστάσεις σκανδάλου έχει η απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού να χρηματοδοτηθεί με κονδύλια ύψους 2 εκατομμυρίων Ευρώ το ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, όταν δύο δημόσια πανεπιστήμια , το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο χρηματοδοτούνται με το ίδιο ποσό .
Αυτό αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με μια δήλωσή του που πρέπει να προβληματίσει, αλλά και να κινητοποιήσει όλους τους παράγοντες του εκπαιδευτικού μας συστήματος για μπει ένα φρένο στην αντεπίθεση της Εκκλησίας γενικότερα, αλλά και στην τακτικής της κυβέρνησης ειδικότερα που υποβαθμίζει όλο και πιο περισσότερο τη δημόσια παιδεία.
«Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της «ευεργεσίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς ένα ιδιωτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, να κάνουμε τις αναγκαίες συγκρίσεις: το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15 χιλ. φοιτητές το καθένα, λαμβάνουν από ~2 εκ. ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά τους έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσα θα παίρνει κάθε χρόνο το εκκλησιαστικό - ιδιωτικό κολέγιο του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, αναδρομικά μάλιστα από το 2019. Προφανώς για την κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερη σημασία οι θεολογικές σπουδές 150 φοιτητών στις ΗΠΑ, από τις σπουδές χιλιάδων ελληνόπουλων, σε δεκάδες τμήματα και επιστημονικές κατευθύνσεις στη χώρα μας. Άλλη μια απόδειξη του... επιτελικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο και γενικότερα τη δημόσια εκπαίδευση. Τι απομένει λοιπόν στους έλληνες φοιτητές για να σπουδάσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες; Να κάνουν το σταυρό τους;
Να υπενθυμίσουμε ότι το κολέγιο της Βοστώνης ανήκει στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, που συνταράσσεται από μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο ύψους δεκάδων εκ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, στο Zero Point. Το σκάνδαλο αυτό υπήρξε η θρυαλλίδα για την αλλαγή του αρχιεπισκόπου. Επίσης, καταγγελίες για κακοδιαχείριση ή και διαφθορά, έχουν διατυπωθεί και για το ίδιο το κολέγιο και έχουν τύχει εξέτασης από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές. Προφανώς όλα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση, αλλά αποφάσισε με κριτήριο τις δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού και όχι το δημόσιο συμφέρον».