Στους κοινούς θνητούς που έχουν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα τους.
Ο Χουάν Κάρλος, πρώην βασιλιάς της Ισπανίας που κατηγορείται για μίζα 100 εκατομμυρίων ευρώ από Σαουδάραβες για σιδηροδρομικό έργο, τα σύνορα ήταν ανοιχτά, μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε από την Ισπανία. Βασιλιάς ο γιός του Φελίπε, για να σώσει τον θρόνο , αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του για να μην βρεθεί μπλεγμένος και όλα βαίνουν καλώς.
Ο Χουάν Κάρλος είναι ένας τυπικός βασιλιάς που όπως όλοι τους ζουν εις βάρος των λαών τους. Δισεκατομμύρια ξοδεύονται από φόρους των πολιτών για να διάγουν υπερπολυτελή βίο οι ίδιοι, παιδιά, εγγόνια, ακόμη και μακρινοί συγγενείς με πιο κραυγαλέο παράδειγμα τον θρόνο της Αγγλίας. Αλλά η βουλιμία για ακόμη περισσότερα δεν τους αφήνει να χαρούν τα πολλά που έχουν. Δεν χορταίνουν.
Δικαιοσύνη υπάρχει για τους άσημους, για όσους δεν έχουν χρήματα για στρατιές δικηγόρων, για όσους δεν έχουν αξιώματα, για τους κατατρεγμένους. Που , αν έχουν μια διένεξη με κάποιον επώνυμο ή απλά πλούσιο , κακό του κεφαλιού τους. Οι άλλοι, οι πλούσιοι, οι πολιτικοί, οι βασιλιάδες , έχουν τα πάντα. Δικαιοσύνη στα μέτρα τους, επιρροή στα ΜΜΕ, φιλικά προσκείμενους δικαστές και ακόμη πιο φιλικούς εισαγγελείς. Λένε ότι είναι βαρύ να ισχυρίζεται κάποιος ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική. Κακώς διαφωνούν. Φυσικά και είναι ταξική και ακόμη χειρότερη. Είναι και εξαρτημένη και ελεγχόμενη και τα παραδείγματα κραυγαλέα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν, εννοείται και έντιμοι και σοβαροί και αδιάφθοροι. Μάλλον είναι η εξαίρεση, κυρίως όταν δικάζουν ανθρώπους με αξιώματα και πλούτο. Αυτό βλέπει ο κόσμος όλος, αυτό νοιώθει και αυτό ισχύει… Δυνάμεις κάθαρσης είναι παντού αναγκαίες , αλλά δυστυχώς, αυτού του είδους τα κινήματα είναι σε κώμα, διεθνώς