Οι ισχυροί αποφάσισαν να φύγουν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη για να στείλουν αυτοί νομίμως τα δικά τους. Στην Διάσκεψη του Βερολίνου συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες, χωρίς τους Λϊβυους, κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ειρήνευσης. Μένει να δούμε τι θα πούν οι Σάρατζ και Χάφταρ. Όλοι όσοι πήραν μέρος συμφώνησαν να στείλουν και στρατό για να επιβάλλουν την ειρήνη. Μένει να δούμε τι θα δεχθεί ο Χάφταρ που κατέχει το 70% τους εδάφους, γιατί ο Σάρατζ, φυσικά και δέχεται την ξένη επέμβαση.
Και ναι μεν υποτίθεται ότι θα φύγουν οι ξένοι στρατοί (μισθοφόροι κα) αλλά θα γυρίζουν με το καπέλο της νομιμότητας του ΟΗΕ.
Κακά τα ψέματα αυτή τη φορά ειρήνευση στην Λιβύη, ακόμα και κατάπαυση του πυρός, ευνοούν τον…Ερντογάν. Δηλαδή τον σύμμαχο του τον Αλ Σάρατζ της Τρίπολης. Αντιθέτως για τον Χάφταρ που είναι στα προάστια της Τρίπολης, σημαίνει εγκατάλειψη της μάχης που φαίνεται να κερδίζει. Οι Αμερικανοί τώρα θέλουν ειρήνη, γιατί λένε ότι δεν θέλουν την επιρροή των Ρώσων και οι Ιταλοί, γιατί υποστηρίζουν τον Σάρατζ, που υπόσχεται ότι θα διατηρήσει τις συμφωνίες με τον ιταλική ΕΝΙ. Η δε Γερμανία έχει την πλέον περίεργη στάση γιατί το μόνο που θέλει είναι να κρατάει ικανοποιημένο τον Ερντογάν λόγω του μεταναστευτικού. Και θέλει να ελεγχθεί η Λιβύη για να μην φεύγουν πρόσφυγες προς την Ευρώπη.
Οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη του Βερολίνου, δηλαδή τα Ηνωμένα Έθνη, η ΕΕ, η Αφρικανική Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και 12 χώρες( Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Κίνα, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Αίγυπτος, Κονγκό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αλγερία) συμφώνησαν σε ένα Κείμενο 55 σημείων , το οποίο προβλέπει αποκλιμάκωση της έντασης, προκειμένου να επιτευχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρρός. Επιπλέον, οι ένοπλες ομάδες θα πρέπει είτε να αφοπλιστούν είτε να ενσωματωθούν σε κρατικές δυνάμεις ασφαλείας. Ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης προτείνεται η ανταλλαγή αιχμαλώτων.
Για τον Χάφταρ σημαίνει παράδοση όπλων, αφού ο Σάρατζ είναι η αναγνωρισμένη κυβέρνηση