Του Σωτήρη Σιδέρη
Δεν είναι ένα απλό ατόπημα, είναι μια νοσηρή αντίληψη που διακατέχει ορισμένους παράγοντες της δεξιάς -ακροδεξιάς για την παρουσία, τη δράση , αλλά και την ύπαρξη της Αριστεράς στην Ελλάδα. Οι συνεχείς έξαλλες παρεμβάσεις και επιθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη , με τις οποίες θέτει και θέμα νομιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ είναι έκφραση του πηγαίου μίσους που έχει για την Αριστερά. Απόψεις προφανώς διχαστικές , αλλά και επικίνδυνες. Ο Γεωργιάδης είναι υπουργός Υγείας , δεν είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής της ΝΔ, ούτε αρμόδιος να ασχολείται συνεχώς με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, της Νέας Αριστεράς αύριο. Άρα υπάρχει κίνητρο και κάποιος που τον στηρίζει.
Οι δηλώσεις του στο MEGA την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ξεφεύγουν από τα όρια . Ο Γεωργιάδης , έθεσε ζήτημα νομιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων σε ένα κόμμα δεν αφορά μόνο το κόμμα αλλά το πολίτευμα γενικότερα. Το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε αυτό το εσωτερικό πραξικόπημα, νομίζω ότι θέτει ζήτημα νομιμότητας του κόμματος αυτού». Δηλαδή μήπως να επιστρέψουμε στην προχουντική παρανομία της Αριστεράς; να ανοίξει και η Μακρόνησος; γιατί το επόμενο βήμα αυτό θα είναι. Ποιος όμως και γιατί κινεί τα νήματα;
Ο Γεωργιάδης είναι πρωταγωνιστής των πολιτικών ρύπων που εκπέμπονται από ορισμένους κύκλους της κυβέρνησης εδώ και πέντε χρόνια. Αλλά δεν είναι μόνος και δεν θα μπορούσε να είναι. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όχι απλά ανέχεται, αλλά σίγουρα υποδαυλίζει την συμπεριφορά του υπουργού του, τότε υπάρχει ο βασικός υπεύθυνος και πολιτικός αυτουργός , αυτής της εκτροπής. Γιατί τα όσα λέει ο υπουργός Υγείας συνιστούν πολιτική εκτροπή. Το γεγονός ότι παίρνει σαφώς μέρος υπέρ των καταγγελιών του Κασσελάκη και αδιαφορεί για τις απαντήσεις που έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές που αποσκοπεί. Η ΝΔ να εμπλέκεται προκλητικά στα εσωτερικά ενός κόμματος με περικοκλάδες περί νομιμότητας προκαλεί αποτροπιασμό.Αλλά έχει σχέδιο.
Ο Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι «πρέπει να απασχοληθεί σοβαρά το πολιτικό σύστημα με το πώς μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα κόμμα, που τόσο εξόφθαλμα παραβιάζει τους δημοκρατικούς κανόνες, να λαμβάνει π.χ. κρατική επιχορήγηση. Δεν το καταλαβαίνω». Απαντώντας σε ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, που πρόκειται να ιδρύσει δικό του κόμμα, περιορίστηκε να πει: «Αυτά είναι δικά του θέματα, δεν ανακατεύομαι».
Σοβαρά δεν ανακατεύεται; μα όλη η συλλογιστική του στα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ακριβώς εκεί οδηγεί. Στην ανάμειξή του στα του ΣΥΡΙΖΑ και του Καασελάκη
Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν κρίσεις , γίνονται διασπάσεις συχνά με μεγάλη ένταση, όμως και οι διασπάσεις και οι εντάσεις είναι μέρος της πολιτικής πραγματικότητας. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Προφανώς η άνοδος της ακροδεξιάς και η κρίση που μαστίζει τα συστημικά κόμματα, προκαλούν αστάθεια και αυτό είναι φανερό από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη και αλλού όπου κυριαρχούν αυταρχικοί ηγέτες. Αν η ΝΔ είχε δημοκρατικές ευαισθησίες , ο Γεωργιάδης δεν θα ήταν ούτε μέλος της, ούτε υπουργός, με όσα έχει πει στο παρελθόν εναντίον της . Το σχέδιο, όλων των ακροδεξιών και τελευταία και δεξιών κομμάτων, είναι να εξαφανιστεί η Αριστερά από το πολιτικό προσκήνιο και ο νεοφιλελευθερισμός που ισοπεδώσει δικαιώματα και κοινωνίες ολόκληρες υπηρετώντας ολιγαρχικά συμφέροντα, να μην έχει αντίπαλο. Οι ελευθερίες όλο και περιορίζονται, οι πόλεμοι αυξάνονται, η φτώχεια κατακλύζει τον κόσμο. Η Αριστερά ήταν και θα παραμείνει η ελπίδα και το στήριγμα όλων αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα , το περιβάλλον, τη δημοκρατία, την εργασία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γι αυτό είναι επικίνδυνα όσα λέει ο Γεωργιάδης.
Ο ορίζοντας γίνεται όλο και πιο σκοτεινός. Ας σημειώσουμε ότι: όσα είπε ο Γεωργιάδης δεν είναι λόγια ενός αλαζονικού ανθρώπου με μειωμένη δημοκρατική ευαισθησία. Είναι το απειλητικό αύριο που έρχεται σαν χείμαρρος και για να αναχαιτιστεί απαιτούνται αντιπλημμυρικά έργα. Και αυτά είναι οι πολιτικοί αγώνες.
Αν δεν γίνουν, μέχρι και η Μακρόνησος θα ανοίξει….