Νέο δράμα ζει η χώρα με τα τόξα και τα σκέπαστρα στο ΟΑΚΑ, με την κυβέρνηση να προχωρά και πάλι στην σωτηρία μας. Ειναι η κυβέρνηση που φροντίζει να γίνει επιτέλους η συντήρηση στο ΟΑΚΑ, πράξη που δεν έκανε... καμία άλλη κυβέρνηση. Ερχεται και η δικαιοσύνη να διερευνήσει πως έγινε το έργο και γιατί δεν έγινε η συντήρηση του. Ο κ. Μητσοτάκης μας ανακοίνωσε λοιπόν οτι η κυβέρνηση του «Επενδύει 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του ΟΑΚΑ" αναρωτώμενος: "Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση, βλέποντας τόσο σημαντικές εγκαταστάσεις να έχουν αφεθεί στην τύχη τους;». Μήπως πρέπει ο ίδιος να αισθανθεί απογοήτευση; Διότι στις 20 Ιουλίου 2021 είχε ανακοινώσει την έναρξη εργασιών και για το στέγαστρο Καλατραβα, με το πρόγραμμα ΟΑΚΑ 2.0. με κόστος 43 εκ. ευρώ για τη συντήρησή του. Τι να πει και ο Αιφελ που έφτιαξε τον σιδερένιο Πύργο του στο Παρίσι το 1899, πριν απο 124 χρόνια;
Το γιατί επι τόσα χρόνια δεν έγινε συντήρηση στο ΟΑΚΑ ή κάθε πότε πρέπει να γίνεται η συντήρηση σε σιδερένιες κατασκευές, είναι ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν πρώτα οι κατα καιρούς διοικήσεις του ΟΑΚΑ. Γιατί δεν διέθεταν 2 εκ το χρόνο απο τα πολλά εκατομμυρια που είχαν ως έσοδα απο αθλητικές διοργανώσεις και συναυλίες; Το 2019 ήρθε η πρώτη μελέτη για την συντήρηση αλλά και την στατικότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι έκανε όλο αυτά τα χρόνια; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος ξεχάστηκαν ως το 2021 και απο το 21 έως σήμερα; Το επικοινωνιακό δράμα το ζούμε συνεχώς. Η κυβέρνηση εγκαταλείπει έργα -οπως τον ΟΣΕ- ή αλλάζει συμβάσεις και μετά αναζητά ευθύνες στον...ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μπορούσε κανείς για λόγους ιστορικο-πολιτικούς να ερευνήσει και πάλι τι εκριβώς συνέβη με τα ολυμπιακά εργα, το κόστος και την μετέπειτα αξιοποίηση τους.
Ο Καλατράβα γενικώς είναι αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός που έχει δημιουργήσει ενδιαφέρουσες κατασκευές προκαλώντας όμως και προβλήματα ή αντιρρήσεις. Εχει και δικαστικές περιπέτειες με πελάτες του (κράτη ή πόλεις) να του ζητούν αποζημιώσεις.
Ειναι όμως σαφές οτι ολα τα έργα, ειδικά τα μεταλλικά θέλουν συντήρηση, διότι η διάβρωση είναι συχνότερη και ευκολότερη σε αντίθεση με το μπετόν. Τι είναι αυτό λοιπόν που δεν ήταν γνωστό;
Ο Πύργος του Αϊφελ στέκεται 124 χρόνια και ανα δεκαετία κλείνει κάποιο διάστημα για συντήρηση. Χωρίς εισαγγελείς και προπαγανδιστικά τρικ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέχασε οτι έρχεται ο χρόνος της συντήρησης και τώρα προκαλεί ένα ακόμα δράμα.
Ειτε για να δικαιολογηθεί ο ξεχασιάρης πρωθυπουργός, είτε γιατι γνωρίζουν οτι κάτι πρέπει να καταστραφεί και να μπει κάτι αλλο στη θέση του. Αναζητούν λοιπόν τρόπο να δικαιολογηθεί η πράξη τους και οι τυχόν ευθύνες τους.
ΥΓ: Πράγματι όμως κάποτε πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά τι έγινε με την Ολυμπιάδα του 2004.