Πλησιάζουν τα δέκα δις τα προγράμματα εξοπλισμών , αλλά η διαχείριση των φόρων των Ελλήνων εξελίσσεται σε έναν διαρκή παραλογισμό στο υπουργείο Άμυνας. Γιατί μόνο ως παραλογισμός ακούγεται η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να παραγγείλει άλλα 14 Ραφάλ , αξίας άνω των 2,5 δις ευρώ. Και μέσα στους καύσωνες προέκυψε και το θέμα αγοράς τάμπλετ αξίας περίπου 72 εκατομμυρίων ευρώ, όχι 57 εκατομμυρίων όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Το υπουργείο διόρθωσε τους αριθμούς ισχυριζόμενο ότι θα αγοραστούν 50.000 τάμπλετ, και όχι 10.000, αλλά η σύμβαση που αναρτήθηκε πάλι τους διαψεύδει. Η κατάσταση στο υπουργείο Άμυνας φαίνεται ότι ξεφεύγει εντελώς και σίγουρα η αντιπολίτευση έχει καθήκον να αντιδράσει με κάθε τρόπο.
Η δικαιολογία ότι το υπουργείο Άμυνας θέλει να βοηθήσει τους στρατεύσιμους να αποκτήσουν δεξιότητες είναι φαιδρή. Γιατί στην ηλικία άνω των 20 ετών που στρατεύονται οι νέοι γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά να χειρίζονται τάμπλετ και όχι μόνο. Αυτά μαθαίνουν στα σχολεία και όχι στο στρατό. Πέραν αυτών , παραμένει η εικόνα ταύτισης ΝΔ -κράτους με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χαρδαλιά να παραμένει στη θέση του υφυπουργού Άμυνας, χρησιμοποιώντας τη θέση του για τον επηρεασμό των ψηφοφόρων και για την προβολή του .
Την υπόθεση των τάμπλετ έφεραν στο προσκήνιο συνεχή δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Militaire.gr , που ανάγκασαν το υπουργείο Άμυνας να κάνει διορθωτική δήλωση, που τα έκανε χειρότερα. Γιατί στην αρχή μιλούσαν για 10.000 τάμπλετ αξιας 57 εκατομμυρίων ευρώ που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Το υπουργείο ανάρτησε στην συνέχεια τη σύμβαση , όπου όμως προκύπτει ότι η αξία των τάμπλετ φθάνει τα 72 εκατομμύρια χωρίς ΦΠΑ μάλιστα .
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σύμβαση:
«Το έργο στοχεύει στην ενσωμάτωση ενός προγράμματος αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί καλύτερα η θητεία των στρατεύσιμων, να υποστηριχθούν οι στρατεύσιμοι στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας που είναι ενσωματωμένη στις ένοπλες δυνάμεις και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους ικανότητες για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας μετά το τέλος της στρατιωτικής τους θητείας. Ειδικότερα το αντικείμενο του Έργου της Συμφωνίας – Πλαίσιο συνίσταται στην παροχή των κάτωθι υπηρεσιών προς τους στρατεύσιμους: Υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Υπηρεσίες Κατάρτισης, Υπηρεσίες Πιστοποίησης & Προμήθεια Φορητών Συσκευών [παραγ.1.3 & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I της Διακήρυξης].
Εκτιμώμενη συνολική αξία
Σίγουρα πρόκειται για μπίζνες γιατί σε καμία περίπτωση όλα αυτά δεν μπορεί να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, ούτε των νέων, ούτε των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια ενέργεια που οφείλει να αρχίζει και να τελειώνει στα σχολεία , γίνεται σημαία μιας υποτιθέμενης εκπαιδευτικής διαδικασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Καμία δικαιολογία δεν είναι πλέον πειστική και καλό θα είναι , ο γενικώς άφαντος πρωθυπουργός, όχι μόνο στα μεγάλα προβλήματα, αλλά κυρίως στα όσα συντελούνται στο υπουργείο Άμυνας , να ασχοληθεί. Αν και είναι βέβαιο ότι γνωρίζει τα πάντα, αν δεν έχει δώσει και την έγκρισή του.
Η έως τώρα παρουσία του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Άμυνας είναι αποαρδιωτική. Το ίδιο ήταν και στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά οι ισχυρές προσβάσεις του στα μεγάλα ΜΜΕ, του πρόσφεραν ασυλία. Τώρα το ίδιο αποδεικνύεται και στο υπουργείο Άμυνας. Ανεπαρκής και αμήχανος δεν είναι σε θέση να βάλει τάξη ούτε στο επίσης κρίσιμο υπουργείο.
Για την πλήρη εικόνα να σημειώσουμε:
Υπουργός Νίκος Δένδιας : Στρατεύσιμοι στο ΕΚΑΒ, εκρήξεις στη βάση Νέας Αγχιάλου, τάμπλετ, συνέχιση αδιαφάνειας σχετικά με την Ουκρανία, βάσεις ΗΠΑ σε νησιά.
Υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς: φωτογραφίες ενώπιον απόρρητων στρατιωτικών χαρτών. Υποψήφιος Περιφερειάρχης και υφυπουργός Άμυνας, ανύπαρκτος στο υπουργείο Άμυνας.
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: ο στόχος παρακολούθησης της ΕΥΠ. Ταπεινωτική συνέχεια, σιωπή , άρα ελεγχόμενος από παντού. Δεν πείθει ότι ηγείται τους στρατεύματος