Με διαρκείς νομικές παλινωδίες που ήταν εκ των προτέρων φανερό, ότι δεν αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά το ζήτημα της καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, η κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα στη βουλή για να το ξαναστείλει στον Άρειο Πάγο, ώστε να αποφασίσουν οι δικαστές για το τελικό βήμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μητσοτάκης, Βορίδης και Γεωργιάδης( και με αφανή πρωταγωνιστή τον ανεκδιήγητο Γεραπετρίτη) που εμφανίζονται οι πρωταγωνιστές της κυβερνητικής πολιτικής, κατάφεραν να αφοπλίσουν και τη ΝΔ και τα ΜΜΕ και την δημόσια συζήτηση από τον αναγκαίο ιδεολογικό αγώνα που πρέπει να γίνει. Γιατί ουσιαστικά οι διαρκείς ελιγμοί και ο νομικός χαρακτήρας αυτής της στάσης, αντί να αποδυναμώνουν θα ενισχύσουν το νεοναζιστικό κόμμα και μετά θα προσποιούνται τους εμβρόντητους για την εξέλιξη. Τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης , αν και είχαν απόλυτο δίκιο εκτιμώντας ότι από την αρχή έπρεπε να λήξει το θέμα, οφείλουν στο εξής να έχουν μια κοινή στρατηγική στο θέμα αυτό με μια κοινή διακήρυξη, ανεξάρτητα απο τις διαφορές τους στα άλλα θέματα. Και κυρίως να αποκηρύξουν από κοινού, τα πολιτικά βοθρολύματα του Άδωνη Γεωργιάδη που ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί , όπως πάντα στην πρώτη γραμμή.
Η νέα κυβερνητική τροπολογία συζητείται ήδη στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Η βουλή κλείνει την Τετάρτη 12 Απριλίου, οπότε έχουμε το εξής δεδομένο:η τροπολογία σε όποια μορφή καταλήξει θα ψηφιστεί, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο σημαντικό από την ψήφισή της. Η ακροδεξιά , ο ρόλος του Αρείου Πάγου στην πολιτική και η γενικότερη εικόνα παρακμής και αμφισβήτησης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία θα τροφοδοτήσουν ακόμη περισσότερο την ακροδεξιά φαρέτρα, αλλά όχι μόνο. Είναι αναγκαίο τα προοδευτικά κόμματα να επιβάλλουν ένα νέο πλαίσιο διαλόγου κατά την προεκλογική εκστρατεία, ώστε να αναλύεται και να γίνεται κατανοητό στη κοινωνία , πως η ναζιστική νοοτροπία τροφοδοτείται όταν η δημοκρατία λειτουργεί ελλειμματικά . Η ΝΔ ως κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός από το 2019 ανέπτυξαν ένα διαρκές φλερτ. Ιστορικά , όταν η δεξιά διεκδικεί την εξουσία η ακροδεξιά συσπειρώνεται, αλλά όταν η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία πτώσης, η ακροδεξιά αυτονομείται και κάνει αισθητή την παρουσία της. Οι συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις του Γεωργιάδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ ή εναντίον όποιου έχει άλλη άποψη για το θέμα είναι η αποκρουστική όψη που ελάχιστα διαφέρει από την νοοτροπία Κασιδιάρη.
Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες της Αριστεράς τα τελευταία χρόνια για διείσδυση των ναζιστικών νοοτροπιών στην ΕΛ.ΑΣ , ακόμη και στα σχολεία ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση ή τη ΝΔ. Η Νίκη Κεραμέως δεν ήταν απλά μια κακή υπουργός Παιδείας, ήταν και είναι μια άθλια κουλτούρα που προσπάθησε να επιβάλλει στον χώρο της Παιδείας, ότι το σχολείο δεν έχει σκοπό να μεταλαμπαδεύει στα παιδιά τις αξίες της Δημοκρατίας και ότι λίγο πολύ, όλα είναι μπίζνες. … Είναι επίσης γνωστό ότι η Δικαιοσύνη “δυσκολεύονταν” επί τρία χρόνια να βρει αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής και ξαφνικά βλέπουμε και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τίθεται επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη και σίγουρα δεν είναι ο μόνος στο χώρο της Δικαιοσύνης που καλοβλέπει τα φασιστοειδή κόμματα.
Ποια θα είναι η συνέχεια; μια διαρκής σύγχυση στην κοινωνία για το κόμμα Κασιδιάρη με χορηγία της Νέας Δημοκρατίας και θύμα τη Δημοκρατία...