Ήταν Φεβρουάριος του 2004, παραμονές των εκλογών της 9ης Απριλίου του ίδιου έτους. Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά, το ΠΑΣΟΚ μετά από 11 χρόνια, διακυβέρνησης είναι ορατό ότι θα χάσει τις εκλογές. Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, με την δήλωση του «Θα καθαρίσουμε 10.000 πρασινοφρουρούς» ο Πολύδωρας βάζει φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό, προκαλώντας πόλεμο μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μεγάλη ανησυχία στην ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή. Όπως ο ίδιος ο Πολύδωρας έλεγε χρόνια αργότερα ρωτήθηκε: «πως θα αντιμετωπίσετε το σύστημα ΠΑΣΟΚ;» και απάντησε «με το καλημέρα θα λάβουν την οδό προς την έξοδο 10.000 αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ». Ακολούθησε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση, με το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την ΝΔ για ρεβανσισμό και προγραφές. Με εντολή Κ. Καραμανλή ο Πρ. Παυλόπουλος, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκκαθαρίσεις, αντιθέτως θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι του δημοσίου. Παρουσιάζεται μάλιστα και το νομοθετικό πλαίσιο, βάσει του οποίου όσοι κλείνουν 18μηνο με συμβάσεις έργου (μπλοκάκια), θα μονιμοποιούνται. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι η ΝΔ απορρόφησε τον προεκλογικό κραδασμό που προκάλεσε η δήλωση Πολύδωρα για το ξεκαθάρισμα των πρασινοφρουρών.
Αξίζει όμως να θυμίσουμε οτι η κυβέρνηση Καραμανλή υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό την δέσμευση της, έφερε νόμο για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, βάσει του οποίου πάνω απο 30.000 συμβασιούχοι έγιναν μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου. Εκαιτίας αυτού του νόμου, μάλιστα ο Παυλόπουλος κατηγορήθηκε τα επόμενα χρόνια για χιλιάδες διορισμούς.
Οταν έγινε όμως η δήλωση Πολύδωρα, στον δημόσιο λόγο επεκράτησε ενας πραγμτικός πόλεμος. Με κραυγές κατά του ρεβανσισμού, κατα της παλινόρθωσης της δεξιάς που θα "καθαρίσει" το δημόσιο κλπ, κλπ.
Το 2012 στο βιβλίο του «Περί δημοσίου Χρέους», ο Β. Πολύδωρας περιγράφει το θέμα με πολύ ηπιότερο τρόπο από την ένταση που προκάλεσε, δίνοντας την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να μιλάει για ρεβανσισμό κλπ, κλπ. Ο Πολύδωρας στρέφεται κατά του Ρουσόπουλου στον οποίο καταλογίζει ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης το 2004 , αν και ήταν ο Καραμανλής, που κόντεψε να πάθει έμφραγμα από την κατάσταση που προκάλεσε ο Βύρωνας. Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής στο επίμαχο απόσπασμα του βιβλίου του αναφέρει : « Απαντώντας στις εκλογές του 2004 σε ερώτηση δημοσιογράφου: «πως θα αντιμετωπίσετε το σύστημα ΠΑΣΟΚ;» είπα «με το καλημέρα θα λάβουν την οδό προς την έξοδο 10.000 αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ». Έπεσαν τότε επάνω μου να με φάνε. Οι άσπονδοι φίλοι μου, με πρώτους τους αρμόδιους της επικοινωνίας, χτύπησαν με σφοδρότητα εμένα ως δήθεν μισαλλόδοξο που χαλούσα το αμνησίκακο και μεγάθυμο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή. Με στόχο τους να μείνω εκτός Βουλής! Έχασαν. Μπήκα στη Βουλή ανέτως αλλά με άφησαν εκτός κυβερνήσεως. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τα αίτια τόσης κακίας και τέτοιας σφοδρής επίθεσης. Μου περνούσε από το νου πάντως , μήπως ήθελαν τη συγκατοίκηση γιατί οι «αξιωματούχοι» του ΠΑΣΟΚ , που προσπαθούσα εγώ να οδηγήσω στην έξοδο, διέθεταν τεχνογνωσία «λαμογιάς» που επεδίωκαν να διδαχθούν! Η τιμωρός θεία δίκη κράτησε τους άσπονδους «επικοινωνιακούς» εκτός πολιτικής δράσης και μνήμης!»
Η ιστορία αυτή θυμίζει Πολάκη. Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 9ης Απριλίου ....