Η Ουάσιγκτον επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν είναι δικός της πόλεμος, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους τους πρόθυμους Ευρωπαίους. Η Κίνα αντιδρώντας στην αμερικανική προπαγάνδα που την θέλει να είναι σε απόκλιση με τη Μόσχα, όχι μόνο διέψευσε κάτι τέτοιο, αντίθετα πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι επιδίωξαν τον πόλεμο, και ότι,  αν ήθελαν θα τον απέτρεπαν . Το Πεκίνο υποστηρίζει  επίσης ότι τον πόλεμο αυτόν τον ήθελαν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να αυξήσει η Ουάσιγκτον τις πολεμικές δαπάνες. Όλα αυτά συνθέτουν μια δυσώδη πολιτική με θύμα τον ουκρανικό λαό. Ένας πόλεμος που σίγουρα θα μπορούσε να αποφευχθεί . Η Ουκρανία έχοντας μια απολύτως χειραγωγημένη ηγεσία, έγινε πιόνι σε μια αντιπαράθεση που θα βυθίσει την Ευρώπη σε παρατεταμένη κρίση. Και η Ελλάδα ακολουθεί τον λάθος δρόμο σε έναν λάθος πόλεμο.  


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών στις ΗΠΑ. Επικαλούμενη επίσημες δηλώσεις Αμερικανικών αξιωματούχων και βίντεο η κυρία  Chunying  θεωρεί ότι οι ΗΠΑ ήθελαν αυτόν τον πόλεμο για δικούς τους λόγους. Σε ένα βίντεο  η αμερικανίδα πρώην βουλευτής Τούλσι Γκάμπαρντ λέει στον δημοσιογράφο του Fox News ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ήθελε στην πραγματικότητα να εισβάλει η Ρωσία για να μπορέσει να επιβάλει «δρακόντιες» κυρώσεις και να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες. Και σχολιάζει: «Η πρώην βουλευτής Τούλσι Γκάμπαρντ  μπορεί να είπε την αλήθεια: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση και να αποτρέψει τον πόλεμο με την Ρωσία  κάνοντας κάτι πολύ απλό, δίνοντας εγγυήσεις ότι η Ουκρανία  δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ...».
 Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον απέρριψε τις εκκλήσεις  του Ουκρανού προέδρου να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ψάκι: «Με μεγάλη σαφήνεια»


«Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι και πρόσθεσε:
«Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι στην ουσία αυτό θα αποτελούσε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε εφαρμογή» του μέτρου, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.
«Θα απαιτούσε να αναπτυχθεί ο στρατός των ΗΠΑ για την επιβολή της», πράγμα που θα σήμαινε «απευθείας σύγκρουση, δυνητική απευθείας σύγκρουση, και δυνητικό πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δεν σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.
Οι πρόθυμοι Ευρωπαίοι μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, τείνουν να γίνουν και αυτοί θύματα ενός πολέμου που λογικά κανείς δεν ήθελε, αλλά όλοι θα πληρώσουμε.

Απόψεις

Του Στράτου Βαλτινού Η ασίγαστη λαϊκή οργή στην Σερβία οδήγησε στην παραίτηση του πρωθυπουργού Μίλος Βούτσεβιτς. Η χώρα συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς και από τις λαικές αντιδράσεις για την σιδηροδρομική... πλήρες κείμενο
Κώστας ΔουζίναςΞέρουμε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στην όμορφη αλλά ψεύτικη μάσκα της εξουσίας και την άσχημη πραγματικότητα, όμως εξακολουθούμε να θαυμάζουμε την όμορφη μάσκα. Ξέρουμε ότι ο αυτοκράτορας είναι γυμνός,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΈστω και αν είναι πολύ αργά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σίγουρα κατάλαβε ότι, η πειθήνια στάση της σε μείζονα ζητήματα κράτους δικαίου, δεν ήταν αρκετή για να της διασφαλίσει μια δεύτερη θητεία. Ήταν... πλήρες κείμενο
Γιάννης ΜυλόπουλοςΗ Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει γιατί έχει το μικρότερο, το λιγότερο, το πιο καθυστερημένο και το τρεις φορές ακριβότερο Μετρό, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα Μετρό στον κόσμο.Με δυο λόγια «Ώδινεν όρος και έτεκε... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΣε ποια χώρα της ΕΕ, οι συγγενείς θυμάτων ενός πολύνεκρου δυστυχήματος, ερευνούν, βρίσκουν στοιχεία και τρέχουν πίσω από τους εισαγγελείς γιατί υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση και άλλοι, επιδιώκουν συγκάλυψη... πλήρες κείμενο
Γράφει ο ανορθόγραφος*Όταν η αμερικανική δεξαμενή σκέψης Carnegie δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η νεκρολογία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ», είναι μήνυμα για τις ευρω-ατλαντικές σχέσεις. Η εξωτερική πολιτική της ΕΕ εδράζεται... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία