Οσμή νέου σκανδάλου αποπνέουν οι αποκαλύψεις  των ερευνητών της Solomon» και των «Reporters United  για τα «χρυσά» διαμερίσματα που αφορούν στη στέγαση χιλιάδων προσφύγων και μια νεοσύστατη ΜΚΟ η οποία δεν διαθέτει προϋπηρεσία στον χώρο.  Οι ερευνητές σημειώνουν, ότι  έγινε προσπάθεια να μην διενεργήσουν και δημοσιοποιήσουν την έρευνά τους. Η κυβέρνηση , δονείται πλέον συνθέμελα και είναι ζήτημα αν θα αντέξει αυτή την κρίση ηθικής με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη. , ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης καλείται να δώσει εξηγήσει για τις δαιδαλώδεις και αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ εμπλέκεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης!.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα του «Solomon» και των «Reporters United», ευρωπαϊκά χρήματα για τη στέγαση προσφύγων καταλήγουν μέσω του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε δύο εταιρείες real estate στην Αθήνα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την «Αυγή», οι εν λόγω εταιρείες καταγγέλλονται από Κινέζους επενδυτές της Golden Visa για απάτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ελεγχθεί για «ξέπλυμα» χρήματος. Μάλιστα οι «Solomon» και «Reporters United» αναφέρουν ότι αυτές οι εταιρίες «αθωώθηκαν» χάρη σε τροπολογία του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Η καταβολή εκατομμυρίων ευρώ γίνεται μέσω μιας ΜΚΟ, η οποία δεν πληροί τα ουσιαστικά κριτήρια που όρισε η ελληνική κυβέρνηση ώστε “να μπει μια τάξη στις ΜΚΟ”, κι επιπλέον φέρεται να στήθηκε από συγγενικά πρόσωπα των υπεύθυνων των εταιρειών στις οποίες καταλήγουν τα χρήματα», τονίζεται στην ίδια έρευνα, ενώ αποκαλύπτεται ότι η νεοσύστατη ΜΚΟ «Hopeten», εγγράφηκε στο Μητρώο σε χρόνο-ρεκόρ, εξασφαλίζοντας περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ για 15 μήνες.

Καταλήγοντας, η ίδια δημοσιογραφική ομάδα σημειώνει ότι στα ερωτήματα που έθεσαν μέσα από την πολύμηνη δημοσιογραφική έρευνα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε με μια «μη-απάντηση 58 λέξεων».

«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε σε ανοικτή πρόσκληση το 2020 για την ανανέωση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, πρόσκληση στην οποία μπορούσαν να ανταποκριθούν νομικά πρόσωπα σε προκαθορισμένη τιμή μονάδος. Έγιναν δεκτές όλες οι προτάσεις στη δεδομένη τιμή του προγράμματος. Σε περίπτωση που ο πάροχος είναι ΜΚΟ, θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» ήταν η απάντηση κενή περιεχομένου που έλαβαν οι ερευνητές.

Τέλος, όσον αφορά στις εμπλεκόμενες εταιρείες το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι «απέστειλαν εξώδικα επιχειρώντας να παρεμποδίσουν τη δημοσιογραφική έρευνα πριν τη δημοσίευσή της».

Απόψεις

Του Στράτου ΒαλτινούΣτην Πνύκα, εκεί που κάποτε... σείονταν οι κίονες όταν μιλούσαν μεγάλοι και τρανοί άνδρες με τεράστιο πνευματικό εκτόπισμα, όπως ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης, ο Περικλής, ο Δημοσθένης , μέχρι και στην σύγχρονη... πλήρες κείμενο
Γιώργος Καρβουνιάρης*Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία με στοιχειώδη θεσμική λειτουργία, το φορτίο υποθέσεων από το 2019 μέχρι σήμερα θα είχε ρίξει περισσότερες από μία κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη... πλήρες κείμενο
Του Ερμή Βραχωρίτη Έχουν ξεπεράσει και τον πιο σκοτεινό εαυτό τους. Επί επτά χρόνια ταϊζουν το τέρας της διαφθοράς με την καθεστωτική νοοτροπία που μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα επιβάλλουν. Θεωρούν την λογοδοσία ελάττωμα... πλήρες κείμενο
Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στον αγγλικό Guardian που αναλύει μια ζοφερή εικόνα των ΗΠΑ,ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας εξηγεί γιατί ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή και γιατί οι προοδευτικοί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΑγωνιά η Ουάσιγκτον για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για το αν θα κάνει κόμμα ή όχι ο Σαμαράς ή απλά ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό κατά τα συμφέροντά της; προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, μόνο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Μόνο ένας νοσηρός ακροδεξιός θα έγραφε τόσα ψέματα με τέτοιο μίσος σε λίγες δεκάδες λέξεις. Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αραδιάζει τις εμμονές σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών που έχει μεταλλαχθεί... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία