Η αισιοδοξία που έφερε η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά από δύο χρόνια έγινε ένας ζωντανός και δημοκρατικός διάλογος αποτυπώθηκε και στις ψηφοφορίες, που αποδεικνύουν ότι έχει επιτευχθεί σημαντική ενότητα , πράγμα ελπιδοφόρο για την πορεία του κόμματος στο εξής. Οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης έληξαν το βράδυ τη Κυριακής 4 Ιουλίου με τις ψηφοφορίες και τα εντυπωσιακά ποσοστά .
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του διημέρου της Συνδιάσκεψης, εκτός από την ολομελειακή διαδικασία, πραγματοποιηθήκαν και τραπέζια διαλόγου με θέματα, την Εργασία, την Οικονομία, το Περιβάλλον, το Κοινωνικό κράτος, τον Πολιτισμό και το Κράτος-Δημοκρατία-Θεσμοί, στα οποία συμμετείχαν κατ’ επιλογή τα μέλη της συνδιάσκεψης.
Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά παρακολούθησαν 1602 σύνεδροι από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές και από τα συντονιστικά των οργανώσεων του εξωτερικού.
Στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές θέσεις ψήφισαν 1076 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1044 (97,0%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 28 λευκά (2,7%).
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, επικεφαλής της επιτροπής για την πολιτική απόφαση εισηγήθηκε το κείμενο της πολιτικής απόφασης με τις τροπολογίες που είχαν ενσωματωθεί από τις τοποθετήσεις των συνέδρων.
Στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση ψήφισαν 1067 σύνεδροι. Υπέρ ψήφισαν 1027 (96,3%), κατά 4 (0,4%) και υπήρχαν 36 λευκά (3,4%).
Το προεδρείο της Πανελλαδικής συνδιάσκεψης θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ένα δεύτερο ψηφιακό άλμα με την πετυχημένη διαδικτυακή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η οποία ακολούθησε τις 67 πετυχημένες Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το δίμηνο Φλεβάρης-Μάρτης του 2021.
Ένα ακόμη θετικό συμπέρασμα είναι ότι στην Συνδιάσκεψη ενισχύθηκε κατά πολύ στα επίσημα κείμενα, ο αριστερός προγραμματικός χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι τοποιθετήσεις συνέδρων και στελεχών, είχαν σαφώς ενισχυμένο αντιδεξιό χαρακτήρα.