Tο μέγα θέμα είναι η κακοποίηση, όπως στην συνέχεια  η γενναιότητα της Σοφίας Μπεκατώρου, να αποκαλύψει το έγκλημα και τους εγκληματίες. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε. Δυστυχώς όμως  η κυβέρνηση ασχολείται πρωτίστως με τη δική της εικόνα, θολώνοντας και πάλι την συζήτηση.

 

Βγαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες και μιλάνε για “αμετακίνητους”, για κυκλώματα που διοικούσαν επί χρόνια την ιστιοπλοΐα   και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες. Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι “αμετακίνητοι” είναι άνθρωποι του δικού τους χώρου, της ΝΔ. Το γεγονός ότι και ο συγκεκριμένος ανθρώπους που καταγγέλθηκε από την Σοφία Μπεκατώρου, είναι στέλεχος της ΝΔ, τον οποίο (σωστά) απομάκρυνε από τις γραμμές της. Ας μείνουν λοιπόν στο έγκλημα και στην γενναιότητα της Μπεκατώρου και ας αφήσουν τα κόλπα.  

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία η ΝΔ προσπαθεί  με κάθε ευκαιρία να εμφανίζεται ως ¨ “σωτήρας”  “παράγοντας ηθικής” και “μεταρρυθμιστής”.  Το έγκλημα σε βάρος της Σοφίας Μπεκατώρου , κατηγορείται ότι το έχει διαπράξει συγκεκριμένος άνθρωπος. Και η ευθύνη είναι  αποκλειστικά προσωπική , δεν είναι ομαδική.  Σωστά λοιπόν το κόμμα της ΝΔ διέγραψε τον φερόμενο ως υπεύθυνο για την κακοποίηση της κας Μπεκατώρου. Σωστά  του ζητήθηκε να απομακρυνθεί και από κάθε άλλη  διοικητική θέση που κατέχει. 

Είναι όμως άκαιρη και ενοχλητική η προσπάθεια  της ΝΔ να εμφανιστεί ως παράγοντας κάθαρσης τούτη την ώρα. 

Υπάρχει όμως και το θέμα των ευθυνών των άλλων “αμετακίνητων” επι δεκαετίες στην συγκεκριμένη ομοσπονδία. Της οποίας η πρώτη δήλωση (μετά τις αποκαλύψεις) ήταν απαράδεκτη και κατακριτέα. 

Με αφορμή λοιπόν ολ αυτά και την υπόθεση που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου αλλά και ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος εδώ και χρόνια καταγγέλλει τους “αμετακίνητους” και την συμπεριφορά τους, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, προσπάθησε να πάει αλλού την συζήτηση λέγοντας : 

«Θα το πάμε μέχρι τέλους. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιή αθλητισμό. Η Σοφία, την οποία εκτίμησα από την πρώτη στιγμή, είναι κομμάτι του υγιούς αθλητισμού, είναι οι… πολλοί. Οι λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν πως είναι αμετακίνητοι, που περνούσαν πολλές κυβερνήσεις και δεν τους άγγιζε κανένας. Η αίσθηση του αμετακίνητου προέδρου ή γραμματέα δημιουργεί σε κάποιες περιπτώσεις την αίσθηση της εξουσίας πάνω στις πλάτες των αθλητών.

Ο χώρος χρειάζεται καθαρό οξυγόνο, να μπει φρέσκος αέρας, και γι’ αυτό με νόμο θα μπει αθλητής σε όλες τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Είχαμε αυτήν την κατάπτυστη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας. Η ίδια διοίκηση είχε μια επιθετική συμπεριφορά και σε άλλους ολυμπιονίκες, όπως στον Νίκο Κακλαμανάκη, με αγωγές και εξώδικα».

Καλύτερα να σιωπήσουν αυτή την ώρα. Κυρίως  γιατί το θέμα (τα θέματα) που ανέδειξε η κα Μπεκατώρου με την αποφασιστική στάση της,  είναι τεράστιο. 

Οτιδήποτε άλλο είναι φτηνή μικροπολιτική. 

Απόψεις

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στον αγγλικό Guardian που αναλύει μια ζοφερή εικόνα των ΗΠΑ,ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας εξηγεί γιατί ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή και γιατί οι προοδευτικοί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΑγωνιά η Ουάσιγκτον για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για το αν θα κάνει κόμμα ή όχι ο Σαμαράς ή απλά ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό κατά τα συμφέροντά της; προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, μόνο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Μόνο ένας νοσηρός ακροδεξιός θα έγραφε τόσα ψέματα με τέτοιο μίσος σε λίγες δεκάδες λέξεις. Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αραδιάζει τις εμμονές σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών που έχει μεταλλαχθεί... πλήρες κείμενο
Γιώργος ΤσιάραςΠαγκόσμια ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το πέρασμα από την ισραηλινή Βουλή του νέου ρατσιστικού νόμου που καθιστά υποχρεωτική τη θανατική ποινή δι’ απαγχονισμού για όσους Παλαιστίνιους καταδικάζονται... πλήρες κείμενο
Ηλιάνα Φωκιανάκη* Διάβασα το άρθρο του κ. Καλύβα στην «Καθημερινή» που αφορά τις φωτογραφίες της Καισαριανής, χωρίς έκπληξη.Ο κ. Καλύβας πιστεύει ότι η συνεισφορά τη ανακάλυψης των εικόνων είναι απλά «συγκινησιακή φόρτιση... πλήρες κείμενο
Γκίντεον Λεβί*:«Από τους σχολιαστές των ισραηλινών τηλεοπτικών πάνελ, που τους τρέχουν τα σάλια με κάθε βομβαρδισμό κατά του Ιράν, μέχρι τους λαϊκούς πανηγυρισμούς για την “ολοκληρωτική νίκη” επί των εχθρών του έθνους,... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία