Ο Χάρτης που απεικονίζει την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ , αναδεικνύει και τα προβλήματα, ενόψει μάλιστα της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία. Η οριοθέτηση είναι μερική. Φαίνεται ανάμεσα στις δύο κόκκινες κάθετες γραμμές. Το τμήμα που ορίζεται με διακεκομμένες γραμμές είναι αυτός που "ζωγράφισαν" οι Τούρκοι με τους Λίβυους ως δική τους ΑΟΖ.
Το Καστελόριζο είναι εκτός της συμφωνίας.
Η οριοθέτηση σταματά ανατολικά στον 28ο Μεσημβρινό, εκεί ακριβώς που απαιτεί η Τουρκία και κόβει τη Ρόδο στη μέση. Η Ελλάδα δείχνει να αποδέχεται οτι δεν έχει απαιτήσεις ανατολικά, απο τον 28ο έως τον 32ο Μεσημβρινό (σημείο επαφής με την ΑΟΖ της Κύπρου).
Η οριοθέτηση αν και τμηματική, δίνει 55% της περιοχής στην Αίγυπτο και το 45% στην Ελλάδα.
Υπάρχουν πολλές «γκρίζες ζώνες» σε οτι αφορά την εξαίρεση νησιών με οικονομική δραστηριότητα, τα οποία θα έπρεπε να είναι σημεία βάσης για τον υπολογισμό των ελληνικών δικαιωμάτων.
Γκρίζο παραμένει και το θέμα γιατί Ελλάδα και Αίγυπτος δεν κάλυψαν μια μεγάλη περιοχή που ακουμπά στην Λιβύη.
Ο Χάρτης δείχνει ακόμα οτι το κομμάτι της ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο τέμνει τον χάρτη της παράνομης ψεύτικης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης. Ηδη η Τουρκία διαμαρτύρεται, ισχυριζόμενη οτι η ελληνική ΑΟΖ είναι παράνομη. Είναι όμως και αυτό μέσα στην τακτική της Άγκυρας.
Ο Χάρτης είναι η απόδειξη των όσων προβλημάτων θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία.