Ένας από τους πλέον συνεργάτες του Κώστα Σημίτη για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Θόδωρος Τσουκάτος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για δωροδοκία από τη Siemens, λόγω παραγραφής και φυσικά δεν υπήρξε καμία αθώωση όπως τεχνηέντως επιχείρησαν να εμφανίσουν την απόφαση του δικαστηρίου ορισμένες ιστοσελίδες. Ο Τσουκάτος λοιπόν πήρε χρήματα για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν θυμάται ο Σημίτης, ούτε κανένας από τους κορυφαίους , του πάλαι ποτέ Κινήμαος λες και δεν ξέρουν πως γέμιζαν τα ταμεία του κόμματός τους επί δεκαετίες.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να αναφωνήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα με διεφθαρμένα στελέχη και ηγέτες που έπαιρνε χρήματα από τη Siemens, αλλά δεν πήγαν ποτέ φυλακή λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
Δικαίως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι:
« την ώρα που ο κ. Τσουκάτος, που ομολόγησε ότι πήγε ένα εκατ. μάρκα από μίζα της Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ - ενώ άλλοι έπαιρναν ως δωρεές τηλεφωνικά κέντρα από τον καταδικασθέντα κ. Χριστοφοράκο - απηλλάγη λόγω παραγραφής, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνούνται να ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κλείνει κάθε ερμηνευτικό παράθυρο για παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας για υπουργούς.
Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους...
Υ.Γ. Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ σε ποια τελικά τσέπη κατέληξε το ένα εκατ. που ομολόγησε πως πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσουκάτος;»
Τελικά η υπόθεση Siemens δεν ήταν σκευωρία;