Διαστάσεις πήρε στην Τουρκία και σχεδόν αμέσως στην Ελλάδα, η απόφαση του μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει , όπως όλοι οι άλλοι παίκτες , ένα πανό με το οποίο η Φενέρμπαχτσέ τίμησε την 81η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.
Οι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά, οι μπασκετμπολίστες κρατούν πανό. Τούρκοι και ξένοι χωρίς διακρίσεις. Είναι εθνικιστικός παροξυσμός να έχεις την απαίτηση ξένοι παίκτες να κρατούν πανό ενός πολιτικού, όσο σημαντικός και αν είναι για τη χώρα σου. Οι Τούρκοι ας έκαναν ότι ήθελαν. Οι ξένοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να ταυτιστούν μαζί τους. Πέραν αυτών, τα γήπεδα είναι αθλητικοί χώροι που διέπονται από κανόνες. Μόνο στην Τουρκία συμβαίνουν αυτά τα τερατώδη.
Μπράβο στον Σλούκα που αρνήθηκε να ταυτιστεί . Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο Έλληνας αθλητής έμεινε αμέτοχος και είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του. Η κίνηση αυτή του Σλούκα δεν άρεσε καθόλου στους φίλους της Φενέρ, οι οποίοι χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Σλούκα και κάποιοι έγραψαν, μάλιστα, «πήγαινε σπίτι σου».
Οι Τούρκοι πρέπει να μάθουν να σέβονται. Ο Σλούκας έκανε μια σωστή δήλωση στην συνέχεια. Εξέφρασε στον σεβασμό του στην Τουρκία και στην ομάδα που τον έχει στις τάξεις της πέντε χρόνια. Προφανώς δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν. Ήταν δικαίωμά του αυτό που έκανε. Ασέβεια ήταν η απαίτηση των Τούρκων από τους ξένους αθλητές να κάνουν κάτι που σε τελική ανάλυση δεν τους αφορά. Aναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια. .