Αν είχαν συναίσθηση του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκαν την παρουσία του πρωθυπουργού στον Σκάϊ θα έπρεπε να νοιώθουν ντροπή. Αλλά δεν είχαν. Ούτε η τηλεπαρουσιάστρια Σία Κοσιώνη , ούτε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς. Ο δεύτερος έχει εμμονές με το περιεχόμενο της δημοσιογραφίας, όταν έχει συνέντευξη με τον πρωθυπουργό. Με απλά λόγια οι Παπαχελάς και Κοσιώνη θεώρησαν ότι ο ελληνικός λαός θα προσέλθει την Κυριακή 7 Ιουλίου στις κάλπες για να ψηφίσει για τον Πετσίτη, το Μάτι , τον Πολλάκη. Και έχασαν το μέτρο, έχασαν την ευκαιρία να αποσπάσουν απαντήσεις κρίσιμες για τη χώρα και την κοινωνία από έναν πρωθυπουργό, που θέλουμε δεν θέλουμε διαδραμάτισε ιστορικό ρόλο τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα και γι αυτό θα κριθεί με όρους ιστορίας και όχι με όρους λαϊκού δημοσιογραφικού κουτσομπολιού.
Η αίσθηση που μας έμεινε είναι ότι οι δημοσιογράφοι του Σκάι ένα ερώτημα είχαν για τον Αλέξη Τσίπρα: Πέστε μας πόσο κακός είστε;
Δεν ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν τίποτα άλλο, ούτε για τη χώρα, ούτε καν για το τι παραδίδει ο Τσίπρας, αφού θεωρούν οτι θα χάσει. Φυσικά και δεν είχαν καμία διάθεση να δώσουν στον Τσίπρα την δυνατότητα να μιλήσει για ασφαλιστικό, για οικονομία, για Τουρκία κα. Ήταν μια συνέντευξη για την πρόσωπο Τσίπρας και μάλιστα του 2015.
Είναι ντροπή για τη δημοσιογραφία ο πρωθυπουργός να δηλώνει στους τηλεπαρουσιαστές ότι δεν τολμήσουν να ρωτήσουν ποτέ τον Μητσοτάκη πως και έχει οικόπεδο δίπλα στον Χριστοφοράκο και έβλεπες να αδυνατούν έστω και ψελλίσουν μια φράση. Η κ. Κοσιώνη , είτε θέλει είτε δεν θέλει, είναι μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Αν δεν της αρέσει να το ακούει ας παραιτηθεί. Όπως γίνεται και στην Αμερική και στην Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός θα προσέλθει στις κάλπες για να επιλέξει κυβέρνηση. Ή και για να τιμωρήσει την κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη όμως και έτσι τα κριτήρια της ψήφου του είναι τελείως διαφορετικά από τα κριτήρια μιας διατεταγμένης δημοσιογραφίας που αδυνατεί να διακρίνει το κόμπλεξ από το γεγονός, το κόμμα από την αλήθεια, τη δημοκρατία από την επιθυμία.
Η συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάϊ ήταν αποκαλυπτική για τον Σκάϊ , όχι για τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ήταν σταθερός στις θέσεις του και ήρεμος όσο και δηκτικός όπως όφειλε να είναι. Οι απαντήσεις του κρίνονται, όπως και η πρωθυπουργική του θητεία.
Κρίνεται όμως και η δημοσιογραφική επάρκεια και στον Σκάϊ καταδείχθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου ότι η δημοσιογραφία εξακολουθεί να είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή και απαιτητική εργασία, αρκεί οι δημοσιογράφοι να κατανοήσουν τη φύση της δουλειάς του και να κατανοήσουν ότι είναι άλλο πράγμα η δημοσιογραφία και άλλο πράγμα ο ρόλος. Ο ρόλος είναι για τους ηθοποιούς , οι συνεντεύξεις για τους δημοσιογράφους. Αν δέχεσαι να εκφωνείς ερωτήσεις, αντί να τις σκέφτεσαι τότε έχεις δεχθεί τον ρόλο που σου έχουν αναθέσει και δεν κάνεις τη δουλειά σου.