Θα μπορούσε να είναι σκηνή από συμπεριφορές κοινών εκβιαστών , δυστυχώς όμως είναι ενέργειες της ΕΕ. Στην περίπτωση της Πολωνίας η ΕΕ απειλεί τη Βαρσοβία με κυρώσεις γιατί με πολιτικές αποφάσεις υπονομεύει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση της Ελλάδας , η ΕΕ απειλεί την Αθήνα γιατί δεν της αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης , την απόφαση για τον Ανδρέα Γεωργίου, πρωταγωνιστή της υπόθεση παραποίησης των στατιστικών για να μπει η χώρα μας στην πολύχρονη περιπέτεια των μνημονίων. Κάτι σάπιο υπάρχει στις Βρυξέλλες.
Την Τρίτη 2 Αυγουστου, η εκπρόσωπος του φλύαρου Επιτρόπου Μοσκοβισί Ανίκα Μπράιτχαρτ εξέφρασε την ανησυχία της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου.
Όπως ανέφερε η Α. Μπράιτχαρτ, η υπόθεση του Α. Γεωργίου θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup. «Aυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο. Γι' αυτό και παρακολουθούμε με ανησυχία αυτές τις εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Α. Μπράιτχαρτ. Καταλήγοντας, η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
Πουθενά ούτε μια λέξη για σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είναι άλλωστε γνωστός ο εκβιασμός και για τρείς υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ, ξένους, όταν , μόλις πρόσφατα κυβερνήσεις και ΕΕ απειλούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση της αν δεν απαλλάσσονταν. Αυτό και μόνο μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες έχουν αλλεργία με τη Δικαιοσύνη .
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις , δικαστών, εισαγγελέων , ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και λοιποί συγγενείς θα αντιδράσουν; Γιατί υποτίθεται ότι δίνουν μεγάλο αγώνα υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Κατηγορούν κάποιοι εξ αυτών μάλιστα την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κάνει τα ίδια που κάνουν οι κυβερνήσεις σε Τουρκία και Πολωνία.
Πάνω από όλα όμως είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Κυρίως δηλαδή θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν αξιοπρέπεια Γιατί την πολιτική τους την ξέρουμε ….