Χρόνο με το χρόνο το ΑΠΕ απαξιώνεται, χειραγωγείται όλο και περισσότερο από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αντί να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, αντί να έχει σημαντικό ρόλο στην προβολή των εθνικών θεμάτων , γεωπολιτικών εξελίξεων και διεθνών αλλαγών που τόσο ενδιαφέρουν το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, μετατρέπεται σε ΔΕΚΟ.
Εκφυλίζεται όλο και πιο πολύ , ώστε να ταιριάζει με το παρακμιακό μοντέλο που κυβερνά τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτής της απαξίωσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρκείται στον ασφυκτικό έλεγχο του ΑΠΕ, αλλά αλλάζει τον αριθμό μελών του ΔΣ προφανώς γιατί έχει κάποια σχέδια να εφαρμόσει. Ιδιωτικοποίηση; Ίσως …
Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ, αντιδρώντας σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, αποφάσισε να αντιδράσει. Και στην γενική συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, εκφράζει την αντίθεσή του στην αύξηση των μελών του ΔΣ από 7 σε 9. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον. Η απόφαση της ΓΣ σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Γιώργου Μηλιώνη έχει ως εξής:
«Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους στις 16 Φεβρουαρίου 2022 απαιτούν την άμεση απόσυρση του ΦΕΚ της 12ης Νοεμβρίου 2021 με το οποίο αυξάνεται ο
αριθμός των μελών του ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ από 7 σε 9 με τα δύο επιπλέον μέλη να διορίζονται από την κυβέρνηση, ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον κρατικό/κυβερνητικό έλεγχο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ζητάμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, παρουσία και των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, προκειμένου να συζητήσουμε σειρά ζητημάτων που αφορούν στα
εργασιακά και άπτονται και της λειτουργίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ».