Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο υπουργός (Δένδιας) έδωσε συνέντευξη στον υφυπουργό του (Διαματάρη). Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας βρίσκεται στις ΗΠΑ και έδωσε συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης ιδιοκτησίας Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος έχει οριστεί υφυπουργός Εξωτερικών από τον Κ. Μητσοτάκη. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, είναι παγκόσμια πρωτιά.  Για λόγους πολιτικής ορθότητας, αλλά και απλής λογικής δεν ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη ο υπουργός να δίνει συνέντευξη σε εφημερίδα που εκδίδει ο υφυπουργός. Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο επί ΣΥΡΙΖΑ  θα γινότανε της κακομοίρας. Τώρα έχουμε εκδότες υπουργούς, δημοσιογράφους συγγενείς, αλλά είναι όλα καλά.

 

Και η χούντα καλή είναι

 
Πριν αναλάβει το πόστο του υφυπουργού Εξωτερικών, ο Αντώνης Διαματάρης έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας». Και σήμερα έχει φυσικά σχέσεις με την εφημερίδα.
Επί των ημερών του, δε, η εφημερίδα έχει δημοσιεύσει διαφήμιση της χούντας και των «καλών» που έκανε στη χώρα ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και μάλιστα ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το φύλλο του «Εθνικού Κήρυκα» με ημερομηνία Σάββατο-Κυριακή 20- 21 Απριλίου 2013, όπου έχει καταχωρηθεί η διαφήμιση, στην οποία γίνεται λόγος για «δικαίωση» της χούντας.
Η διαφήμιση δείχνει τον Παπαδόπουλο και το πουλί της χούντας και γράφει: «Δικαιώθηκε. Ζήτω η 21η Απριλίου 1967. Με την Πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας, και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης. Το όνομά σου τώρα πια (σ.σ. του Παπαδόπουλου) αιώνια θα μείνει».
Το φύλλο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αναγνώστες της εφημερίδας να ζητούν εξηγήσεις τόσο για τη δημοσίευση της διαφήμισης όσο και για το ποιοι ζήτησαν την καταχώρησή της, αλλά και επισημαίνουν ότι θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να την αποκηρύξουν.


 

Απόψεις

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στον αγγλικό Guardian που αναλύει μια ζοφερή εικόνα των ΗΠΑ,ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας εξηγεί γιατί ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή και γιατί οι προοδευτικοί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΑγωνιά η Ουάσιγκτον για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για το αν θα κάνει κόμμα ή όχι ο Σαμαράς ή απλά ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό κατά τα συμφέροντά της; προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, μόνο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Μόνο ένας νοσηρός ακροδεξιός θα έγραφε τόσα ψέματα με τέτοιο μίσος σε λίγες δεκάδες λέξεις. Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αραδιάζει τις εμμονές σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών που έχει μεταλλαχθεί... πλήρες κείμενο
Γιώργος ΤσιάραςΠαγκόσμια ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το πέρασμα από την ισραηλινή Βουλή του νέου ρατσιστικού νόμου που καθιστά υποχρεωτική τη θανατική ποινή δι’ απαγχονισμού για όσους Παλαιστίνιους καταδικάζονται... πλήρες κείμενο
Ηλιάνα Φωκιανάκη* Διάβασα το άρθρο του κ. Καλύβα στην «Καθημερινή» που αφορά τις φωτογραφίες της Καισαριανής, χωρίς έκπληξη.Ο κ. Καλύβας πιστεύει ότι η συνεισφορά τη ανακάλυψης των εικόνων είναι απλά «συγκινησιακή φόρτιση... πλήρες κείμενο
Γκίντεον Λεβί*:«Από τους σχολιαστές των ισραηλινών τηλεοπτικών πάνελ, που τους τρέχουν τα σάλια με κάθε βομβαρδισμό κατά του Ιράν, μέχρι τους λαϊκούς πανηγυρισμούς για την “ολοκληρωτική νίκη” επί των εχθρών του έθνους,... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία