Σχεδόν ακέραιο το επιτελείο με το οποίο συνεργάστηκε ο Ερντογάν στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, μεταφέρεται στην Προεδρία.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του Ερντογάν από την εποχή που ήταν δήμαρχος, ο Μπίναλι Γιλντιρίμ, θα είναι άτυπα ειδικός σύμβουλός του, αλλά ο διορισμός του θα γίνει μετά τις εκλογές (του 2015) διότι ο Γιλντιρίμ είναι βουλευτής.
Ο επί χρόνια διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, Χασάν Ντογάν, θα συνεχίσει να εκτελεί τα ίδια καθήκοντα στην Προεδρία, ως πρέσβης –τίτλος που του απονεμήθηκε προ ολίγων ημερών.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν, επί χρόνια βοηθός ΓΓ της Πρωθυπουργίας, τον οποίο ο Ερντογάν έχει πάντοτε μαζί του στις πιο κρίσιμες συναντήσεις και συνομιλίες με ξένους ηγέτες, θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως βοηθός ΓΓ της Προεδρίας, αλλά ως πρέσβης και αυτός –τίτλος που επίσης απονεμήθηκε στον Καλίν προ ολίγων ημερών.
Ο Μουσταφά Βαράνκ, από τους πιο έμπιστους του Ερντογάν, θα είναι και στην Προεδρία σύμβουλός του.
Ο Αϊντίν Ουνάλ, το όνομα πίσω από τις ομιλίες του Ερντογάν, ο λογογράφος του, θα μεταφερθεί στην Προεδρία ως σύμβουλος.
Ο Μουτζαχίτ Αρσλάν, επίσης από τους πιο κοντινούς και πιο έμπιστους ανθρώπους του Ερντογάν, θα έχει στην Προεδρία τον τίτλο του ειδικού συμβούλου.
Ο υπεύθυνος Τύπου της Προεδρίας θα είναι προσφάτως προσληφθείς Λουτφουλλάχ Γκιόκτας, ο επονομαζόμενος, σε πολλά μπλογκ, ‘ο συμπαθής’ (sempatik), που είναι ο τέταρτος κατά σειρά υπεύθυνος Τύπου του Ερντογάν από το 2002 (οι προηγούμενοι ήταν οι Αχμέτ Τέζτζαν, Ακίφ Μπεκί και Κεμάλ Όζτουρκ). Ο Γκιόκτας σπούδασε Ισλαμική Θεολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης και ζούσε από το 1990 μέχρι πρόσφατα στη Ρώμη. Εκεί έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, στον τομέα της Ιστορίας των Θρησκειών και ειδικότερα στο θέμα του
διαθρησκειακού διαλόγου, στο Παπικό Πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα της Ρώμης. Εργάστηκε στο γραφείο του Πρακτορείου Ανατολή στην ιταλική πρωτεύουσα και ως ανταποκριτής εκεί του ειδησεογραφικού καναλιού NTV . Ο υπερπατριωτικός ιστότοπος Odatv, γράφει ότι ‘στο NTV άρχισε να εργάζεται ευκαιριακά, επειδή ήξερε ιταλικά, όταν ο Αμπντουλλάχ Ότζαλαν πήγε από τη Συρία στη Ρώμη, όπου έμεινε από τον Οκτώβριο του 1998 ως τις 16.1.1999’.