Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι Ελλάδα, όπου οι Γερμανοί μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν. Αναρωτιέται εύλογα κάποιος, τι θα έκανε το Βερολίνο, αν ο Χριστοφοράκος δραστηριοποιούνταν στις ΗΠΑ και λάδωνε Αμερικανούς πολιτικούς.

 

Αν δηλαδή το Βερολίνο θα του χορηγούσε άσυλο και θα αρνιόνταν να διευκολύνει την δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Ζιμενς.
Η απόδειξη τι θα συνέβαινε είναι η άμεση παραδοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας  Volkswagen, για την οποία οι αμερικανικές αρχές άρχισαν ποινική έρευνα ότι  εξαπάτησε  τους αγοραστές αυτοκινήτων και το αμερικανικό κράτος, όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων σε περίπου 500.000 ντιζελοκίνητα οχήματα. Η έρευνα διεξάγεται από τη διεύθυνση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολείται με τα θέματα που αφορούν τους φυσικούς πόρους, πρόσθεσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.
Σε βάρος της γιγάντιας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία παραδέχθηκε πως εφοδίασε ορισμένα από τα οχήματά της με λογισμικό που επιτρέπει την παραποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ μέτρησης ρύπων, διεξάγεται ήδη έρευνα στις ΗΠΑ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EPA), η οποία θα μπορούσε να της επιβάλει πρόστιμο 18 δισεκ. δολαρίων.
Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Καλιφόρνιας (Carb) διεξάγει επίσης τις δικές της έρευνες για την Volkswagen, η οποία είναι επίσης εκτεθειμένη σε μαζικές αγωγές από αγοραστές των αυτοκινήτων της οι οποίοι θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν.
Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα στην Ευρώπη, θα αποτελέσει εξάλλου "μέσα στις προσεχείς εβδομάδες" το θέμα μιας ακροαματικής συνεδρίασης του αμερικανικού Κογκρέσου, ανακοίνωσαν δύο βουλευτές που είναι επικεφαλής της υποεπιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.
Έρευνες άρχισαν επίσης στη Γερμανία και την Ιταλία. Φυσικά στην Ελλάδα δεν αντέδρασε κανείς. Φυσικά η Ευρωπαική Επιτροπή δήλωσε ότι δεν συντρέχει ακόμη λόγος να παρέμβει, αλλά δεν θα μπορεί να υπηρετεί για πολύ τους Γερμανούς.
Η  Γερμανία με την πλέον διεφθαρμένη επιχειρηματικότητα είναι στο εδώλιο. Υποθέσεις Ζίμενς παντού στον κόσμο, οι τράπεζές τους σάπιες, η κεντρική γερμανική τράπεζα πλήρωσε πρόστιμο μαμούθ στις ΗΠΑ, πουλούν όπλα σε όποιον πληρώνει ανεξάρτητα αν είναι δικτάτορες, τρομοκράτες ή παρακρατικές οργανώσεις.
Μόνο στους αδύναμους σηκώνουν το δάχτυλο της ηθικής. Στους ισχυρούς υποτάσσονται . Αυτή η Γερμανία κυριαρχεί  στην Ευρώπη.

 

 

Απόψεις

Με ένα συγκλονιστικό άρθρο του στον αγγλικό Guardian που αναλύει μια ζοφερή εικόνα των ΗΠΑ,ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς με απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας εξηγεί γιατί ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή και γιατί οι προοδευτικοί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΑγωνιά η Ουάσιγκτον για την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη , για το αν θα κάνει κόμμα ή όχι ο Σαμαράς ή απλά ενορχηστρώνει το πολιτικό σκηνικό κατά τα συμφέροντά της; προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση, μόνο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Μόνο ένας νοσηρός ακροδεξιός θα έγραφε τόσα ψέματα με τέτοιο μίσος σε λίγες δεκάδες λέξεις. Είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αραδιάζει τις εμμονές σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών που έχει μεταλλαχθεί... πλήρες κείμενο
Γιώργος ΤσιάραςΠαγκόσμια ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το πέρασμα από την ισραηλινή Βουλή του νέου ρατσιστικού νόμου που καθιστά υποχρεωτική τη θανατική ποινή δι’ απαγχονισμού για όσους Παλαιστίνιους καταδικάζονται... πλήρες κείμενο
Ηλιάνα Φωκιανάκη* Διάβασα το άρθρο του κ. Καλύβα στην «Καθημερινή» που αφορά τις φωτογραφίες της Καισαριανής, χωρίς έκπληξη.Ο κ. Καλύβας πιστεύει ότι η συνεισφορά τη ανακάλυψης των εικόνων είναι απλά «συγκινησιακή φόρτιση... πλήρες κείμενο
Γκίντεον Λεβί*:«Από τους σχολιαστές των ισραηλινών τηλεοπτικών πάνελ, που τους τρέχουν τα σάλια με κάθε βομβαρδισμό κατά του Ιράν, μέχρι τους λαϊκούς πανηγυρισμούς για την “ολοκληρωτική νίκη” επί των εχθρών του έθνους,... πλήρες κείμενο

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία