Στράτος Βαλτινός

Νομιμότητα ή εκφυλισμός; δέκα ημέρες μετά  την τραγωδία και δεν έχει γίνει έρευνα σε Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ και ΟΣΕ. Θυμίζουμε ότι πέρασαν εβδομάδες για να ελεγχθεί  το σπίτι του Λιγνάδη, τα κινητά και άλλες συσκευές του έγκλειστου Μίχου. Το ίδιο αφορά και την έρευνα για το predator, το παράνομο λογισμικό για τις παρακολουθήσεις, καθώς ουδέποτε κλήθηκαν οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων.


Όπως δήλωσε την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αλλά και πολλές ιστοσελίδες, “δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους.
Η αρμόδια ανακριτική αρχή, προσθέτει,  δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση. Σχετικά με τους  «παραιτηθέντες»,  επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται.
“Η νομιμότητα στο τέλος θα επικρατήσει” δηλώνει ο Ξανθόπουλος. Είναι σίγουρος; εμείς καθόλου....
 

Υδρόγειος

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία