Του Στράτου Βαλτινού

Το να εκφράζει η Μέρκελ την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ, είναι σαν να εκφράζει  ένας  Εβραίος την αλληλεγγύη στη Γερμανία για το Δίστομο. Έχει χαθεί κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.

Πανικόβλητη μην τυχόν και βγει κάποιο εβραικό λόμπυ και κατηγορήσει τη Γερμανία για σιωπή ή της θυμίσει το Ολοκαύτωμα, η Μέρκελ πέρασε στο αντίθετο άκρο. Επικοινώνησε με τον Νετανιάχου και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ .
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ «καταδίκασε ρητά για μία ακόμη φορά τις συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις από την Γάζα εναντίον του Ισραήλ και διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό για την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης». Επιβεβαίωσε, ακόμη, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα ενάντια στις επιθέσεις.


Πρόσθεσε μάλιστα ότι με το βλέμμα στο γεγονός ότι έχουν ήδη σκοτωθεί πολλοί άμαχοι και από τις δύο πλευρές, η Καγκελάριος εξέφρασε την ευχή για τερματισμό των εχθροπραξιών το συντομότερο δυνατό, ενώ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα κατά των διαδηλώσεων, οι οποίες διαδίδουν το μίσος και τον αντισημιτισμό στην Γερμανία.
Κανείς δεν υποστήριξε τη Χαμάς που εκτοξεύει ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Αλλά στη Μέση Ανατολή υπάρχει έγκλημα διαρκείας, ανηθικότητα του λεγόμενου δυτικού κόσμου, ανοχή  και συνενοχή σε αυτό το έγκλημα.

Υδρόγειος

 

ΩΜΕΓΑ PRESS

Η δική σου σελίδα

Επι κοινωνία