Όλο και κλιμακώνεται η ανησυχία στις ΗΠΑ , για να μην πούμε ο πανικός,  από τα άγνωστα και μη αντιμετωπίσιμα ιπτάμενα αντικείμενα που πλέον θεωρούνται απειλή για την ασφάλειά τους.


Εκτενές δημοσίευμα των New York Times,  επισημαίνει ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δεν βρήκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα που έχουν καταγράψει πιλότοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, είναι ξένα διαστημόπλοια, αλλά εξακολουθούν να μην μπορούν να τα εξηγήσουν.
Πολλά από τα περισσότερα από 120 περιστατικά που εξετάστηκαν στην έκθεση προέρχονται από προσωπικό του Ναυτικού, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η έκθεση εξέτασε επίσης περιστατικά που αφορούσαν ξένους στρατούς τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες-σύμφωνα με το δημοσίευμα- πιστεύουν ότι τουλάχιστον μερικά από τα «άγνωστα εναέρια φαινόμενα» θα μπορούσαν να ήταν πειραματική τεχνολογία από μια αντίπαλη υπερδύναμη, πιθανότατα τη Ρωσία ή την Κίνα.
Η Ρωσία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην υπερηχητική τεχνολογία καθώς θεωρεί ότι μπορεί να της προσφέρει τη δυνατότητα αποφυγής των αμερικανικών αμυντικών πυραύλων. Η Κίνα έχει επίσης αναπτύξει υπερηχητικό εξοπλισμό, κάτι που φάνηκε από τις στρατιωτικές παρελάσεις. Αν τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα είναι κινέζικα ή ρωσικά αεροσκάφη, είπαν οι αξιωματούχοι, αυτό σημαίνει ότι η υπερηχητική έρευνα των δύο υπερδυνάμεων έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αμερικανική τεχνολογία.
Πάντως, οι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δηλώνουν αναστατωμένοι από τις θεάσεις αυτών των αντικειμένων. Όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2014 όταν παρατήρησαν ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο το οποίο κινούνταν ενάντια στον άνεμο. Το συγκεκριμένο άγνωστο αντικείμενο εμφανιζόταν καθημερινά, από το καλοκαίρι του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015 πάνω από την Ανατολική Ακτή.
Οι πιλότοι του Ναυτικού ανέφεραν στους προϊσταμένους τους ότι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατό κινητήρα ή καυσαέρια υπερύθρων, αλλά ότι μπορούσαν να φτάσουν τα 30.000 πόδια και υπερηχητικές ταχύτητες.
Ο υπολοχαγός Ράιαν Γκρέιβς, πιλότος F / A-18 Super Hornet ο οποίος υπηρετούσε στο Ναυτικό για 10 χρόνια, είπε στους New York Times ότι «αυτά τα αντικείμενα ήταν εκεί συνέχεια» και ότι «12 ώρες στον αέρα είναι 11 ώρες περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς».
Στα τέλη του 2014, ένας Αμερικανός πιλότος σχεδόν συγκρούστηκε με ένα από αυτά τα αντικείμενα και μάλιστα κατέθεσε επίσημη αναφορά για το συγκεκριμένο συμβάν. Μερικά από τα περιστατικά καταγράφηκαν σε βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός που τραβήχτηκε από μια κάμερα αεροπλάνου στις αρχές του 2015, το οποίο δείχνει ένα αντικείμενο να πετάει πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού.
Το Υπουργείο Άμυνας συλλέγει τέτοιες αναφορές για περισσότερα από 13 χρόνια στο πλαίσιο ενός σκιώδους, ελάχιστα γνωστού προηγμένου προγράμματος αναγνώρισης απειλών του Πενταγώνου.

Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο