Το όλο ζήτημα έχει ξεφύγει από κάθε πολιτική παράμετρο, ακόμη  και για τον πλέον επιεική άνθρωπο στον κόσμο και υπάγεται στην αρμοδιότητα της ψυχιατρικής επιστήμης. Για τον Τράμπ τώρα που λιώνουν οι πάγοι, ο Βόρειος Πόλος μοιάζει με οικόπεδο. Γι αυτό και το θέλει για να μην έχουν μόνον οι ...Ρώσοι και οι Καναδοί,  λόγο στον Αρκτικό Ωκεανό. Ενημερωθήκαμε λοιπόν ότι, τα Βασιλικά Ανάκτορα της Δανίας εξέφρασαν "έκπληξη" μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ότι δεν θα επισκεφθεί τη Δανία  στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου .


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε  την Τρίτη  20 Αυγούστου, ότι αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντεριξεν, δύο εβδομάδες πριν από την πραγματοποίησή της, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του, οι ΗΠΑ να αγοράσουν  τη Γροιλανδία.
Ποιες διεθνείς σχέσεις  και ποιες συμμαχίες. Στον παρανοϊκό κόσμο του Τράμπ δεν χωρούν φυσιολογικές σκέψεις και συμπεριφορές. Και κάπως έτσι, ο κόσμος γίνεται αρένα…
Βεβαίως ο Τράμπ δεν είναι εντελώς τρελός. Είναι όμως ωμός και κυνικός. Οι ΗΠΑ (Αλάσκα) είναι κάπως μακριά από το κέντρο του Αρκτικού Ωκεανού και τον Βόρειο Πόλο.  Αμεση πρόσβαση έχουν οι Ρώσοι (κάτοχοι του ημικυκλίου γύρω από τον Βόρειο Πόλο), οι Καναδοί, οι Νορβηγοί και οι.. Δανοί. Που είναι πιο κοντά απ ολους λόγω της Γροιλανδίας. Γι αυτό και  πολύ κυνικά ο Τράμπ θεώρησε πως οι Δανοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν πρόσβαση στις ΗΠΑ. Θα τους πληρώσει βρε αδελφέ...

 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.