Η Ουάσιγκτον συμπεριφέρεται σαν τους Φρουρούς της Επανάστασης το 1979 στο Ιράν, καταπατώντας τους διεθνείς νόμους. Αφού  δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν τον Μαδούρο, οι Αμερικανοί «κατέλαβαν» την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον. Αρχικώς οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Κάρλος Βέκιο και τον Γκουστάβο Τάρε ως τους νόμιμους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών αντιστοίχως, αυτούς δηλαδή που στηρίζουν τον Γκουαϊδό.

Όμως, στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην ΟΥάσιγκτον , μπήκαν βενεζουελάνοι και μαζί τους διάφοροι ακτιβιστές. Έβγαλαν τους εγκάθετους του Γκουαϊδο, που έχει αυτοανακηρυχθεί Πρόεδρος της χώρας και τον  οποίον αναγνώρισαν οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και διάφοροι Ευρωπαίοι. Στην συνέχεια η αμερικανική Αστυνομία έκανε έφοδο και  προσπαθεί να βγάλει τους διαδηλωτές για να παραδώσει την πρεσβεία στους μη νόμιμους εκπροσώπους της Βενεζουέλας. Μιλάμε πράγματι για καταπάτηση του διεθνούς δικαίου. Ότι ακριβώς έγινε το 1979 στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Τότε που οι Φρουροί της Επανάστασης του Χομεινί, είχαν μπει στην αμερικανική πρεσβεία, στην Τεχεράνη, κρατώντας ομήρους 52 Αμερικανούς διπλωμάτες για πάνω από ένα χρόνο.
 

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.