του Σπύρου Σουρμελίδη 

Η ΕΥΠ διαχειριζότανε-χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως πλέον αποκαλύπτει πλήθος ρεπορτάζ διαφορετικών ΜΜΕ. Έρχονται στην δημοσιότητα ακόμα και ονόματα αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί για την διαχείριση του Predator.   Η κυβέρνηση  παρ όλα αυτά συνεχίζει να παριστάνει την έκπληκτη. Υπάρχει όμως ένα ακόμα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Οι δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι το Predator χρησιμοποιείται πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγεί πρωθυπουργός. Ίσως και απο την ώρα που εξελέγη αρχηγός της ΝΔ στις αρχές του 2016. Το Omegapress (19.8.22), έχει επισημάνει ότι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη,  αγαπά τις εταιρίες τεχνολογίας πληροφοριών, είτε είναι λογισμικό υποκλοπής ( Predator) είτε εξαγωγής Μεγάλων Δεδομένων (Palantir) με την οποία επισήμως συνεργάστηκε σε κυβερνητικό μάλιστα επίπεδο. 

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται όλο και πιο καθαρά ότι έδωσε μεγάλη σημασία στις πληροφορίες κάθε είδους και με κάθε τρόπο, τις οποίες και χρησιμοποίησε για να οργανώσει και την άνοδο στην εξουσία (προεκλογικά)  και για να σταθεί στην εξουσία. Η επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) τακτική του Κ. Μητσοτάκη είναι "αγορασμένη" απο τα καλύτερα "μαγαζιά" της Αμερικής  ή του Ισραήλ.  
Ως ένα επίπεδο, μπορεί όλα αυτά να είναι και αποδεκτά, αν αφορούν την πολιτική και την πρακτική ενός κόμματος ή ενός επιτελείου. Και δεν μιλάμε για υποκλοπές αλλά για προπαγάνδα.
Απο την ώρα όμως που εμπλέκονται εταιρίες για την παρακολούθηση , απο την ώρα μάλιστα που εμπλέκεται η κρατική υπηρεσία πληροφοριών για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα, το πράγμα αλλάζει.
Το επιτελείο Μητσοτάκη παίζει με σημαδεμένη τράπουλα και πάνω απ ολα, χρησιμοποιεί το ΚΡΑΤΟΣ σαν χαφιέ. Όλα αυτά που μαθαίνουμε κομμάτι-κομμάτι δεν έχουν  σχέση με την εθνική ασφάλεια, είναι χαφιεδισμός  και φυσικά είναι παρανομία.

Πληροφορίες όλων των κατηγοριών 

Έχει σημασία να κατανοήσουμε ότι στήθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και αξιολόγησης πληροφοριών πολλών επιπέδων, με στόχο τον έλεγχο της εξουσίας και της ροής των χρημάτων. Μαθαίνουμε τώρα ότι το σύστημα γνώριζε τις κινήσεις όλων, φίλων και εχθρών. Για να έχει τον απόλυτο έλεγχο, για να μπορεί να διαχειρίζεται τις αντιδράσεις των άλλων, πριν καν τις κάνουν. Για να εκμεταλλεύεται τις πράξεις τους , πολιτικές ή και ιδιωτικές. Και πάνω απ ολα επιχειρηματικές- χρηματικές. 

Το αν κάποιοι διαχειριστές του συστήματος ξέφυγαν, αυτό το γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά είναι δική του ευθύνη, διότι επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο, τα συγκεκριμένα μέσα καθώς και την εμπλοκή του κράτους στις δικές του κομματικές ή προσωπικές υποθέσεις. Η εμπλοκή του κράτους, η μετατροπή υπηρεσιών ασφάλειας σε χαφιέ (ο πράκτορας είναι σοβαρή δουλειά και αφορά την προστασία του κράτους), είναι και αρρώστια και μέγιστη παρανομία. 

Η αγάπη του επιτελείου Μητσοτάκη στις πληροφορίες φάνηκε και απο την συνεργασία με την Palantir. H κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεργάστηκε με την Palantir, την εταιρία εξαγωγής Μεγάλων Δεδομένων (Big Data), με αφορμή τον κορονοιό. Χωρίς όμως να αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς και ποιου όγκου, στοιχεία Ελλήνων πολιτών (data) επεξεργάστηκε η Palantir. Και αν ξεπεράστηκαν τα όρια της νομιμότητας.

Η συνεργασία με την Palantir δεν είναι άσχετη με την αγάπη της κυβέρνησης να αξιοποίησει τις πιο προηγμένες δυνατότητες ελέγχου της πληροφορίας.

Η Palantir Technologies έχει συμβάσεις με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένης της GCHQ και της NSA. Δηλαδή των υπηρεσιών Ασφάλειας των ΗΠΑ.  Η επίσημη συνεργασία κυβέρνησης -Palantir κράτησε λίγο, μερικούς μήνες. Δεν έγινε γνωστό, δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις τι ακριβώς έκανε η Palantir. Γιατί ηταν χρήσιμη, ποια στοιχεία ελληνών πολιτών επεξεργάστηκε; Και αν όλη αυτή η δραστηριότητα εμεινε στα όρια της νομιμότητας, σε ότι αφορά την επεξεργασία στοιχείων. Η επίσημη συνεργασία έδειξε ότι ο Κ. Μητσοτάκης πριν κερδίσει τις εκλογές, μπόρεσε να αξιοποιήσει την σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να διαγνώσει τάσεις, διαθέσεις και συμπεριφορές του εκλογικού σώματος και στην συνέχεια να το επηρεάσει. Η εξόρυξη των λεγόμενων Μεγάλων Δεδομένων δεν είναι παράνομη  ή μάλλον είναι στα όρια της νομιμότητας. Και πρέπει να ελέγχεται αν αυτά ξεπερνιούνται και πως.  Συμπέρασμα: Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη κτύπησε …ψηλά. Στον πιο “μεγάλο αδελφό”.

 

Το Predator

 

Η αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη-Κουκάκη έφερε στην επιφάνεια και την ΕΥΠ και το Predator.  Πλέον μαθαίνουμε ότι το Predator λειτουργούσε στα χέρια της ΕΥΠ (ειδικού τμήματος) στην περίοδο 2020-2022. Οι χειριστές επέστρεψαν στις υ[υπηρεσίες τους μετά τις αποκαλύψεις.

Υπήρχε διασύνδεση στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας με τις εταιρίες και τους επιχειρηματίες του Predator, ενώ αποκαλύπτεται ότι είχε άμεση σχέση και γνώση ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων.  Συγχρόνως επιβεβαιώνεται η παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων.

Του υπουργού και στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, του αντιπάλου Γιώργου Κύρτσου, του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά. Αλλά και του πρώην συμβούλου ασφαλείας του πρωθυπουργού αντιναύαρχου Αλέξανδρου Διακόπουλου και του πρώην Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών, Αριστείδη Αλεξόπουλου.

Πέρα φυσικά απο τα όσα γίνονται γνωστά για την παρακολούθηση Δένδια και δεκάδων άλλων υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών και ιδιωτών.  Όλοι αυτοί πλέον αναρωτιούνται πρωτίστως όχι αν ήταν υπο παρακολούθηση, αλλά ποιος έχει το υλικό της παρακολούθησης τους!!! 
Η κυβέρνηση έφτιαξε περισσότερες παρακολουθήσεις απο όσες τελικώς μπορεί να καταναλώσει! 

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο