του Σπύρου Σουρμελίδη

Μας πολεμάνε “σκοτεινές δυνάμεις”, Αρμένιοι, Ουκρανοί, Ρώσοι ίσως και  Αμερικανοί! Κραυγή αγωνίας απο το επιτελικό κράτος  του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν δεν θύμιζε εποχές πραγματικά σκοτεινές, θα ήταν μόνο για γέλια. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι το επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών που μόνος του προκάλεσε. Και το λέει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το επικαλούνται στους Financial Times, στο  Politico, ακόμα και στην Κομισιόν.  Αν το επιχείρημα είναι “φταίνε οι άλλοι” τότε  ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πιο κοντά στην έξοδο απο ότι πιστεύει ο ίδιος, ακόμα και όλοι εμείς. 

 

Η εμπειρία διδάσκει οτι αν ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση , αρχίζει και κατηγορεί  όλους τους άλλους. 
Λίγες μέρες μετά την καταγγελία Ανδρουλάκη αλλά και την αποκάλυψη για την παρακολούθηση του ο σύμβουλος  του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου , Γρηγόρης Ψαριανός έγραφε: “Νομίζω πως είμαστε μπροστά σε νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης και ματαίωσης κάθε σχεδίου μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού τής χώρας. Και υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και αλλού, όχι μόνο στα γνωστά λαμόγια και τούς φουμαριτζήδες τού Μπαχαλοτεχνείου. Βρώμικο '93, μού μυρίζει". 

Οι διαπιστώσεις Ψαριανού  δεν ελήφθησαν και πολύ στα σοβαρά. Έμοιαζαν με φτηνές δικαιολογίες. Σκοτεινές δυνάμεις υπονομεύουν τον εκσυγχρονιστή πρωθυπουργό!                                          

Έλα όμως που την επομένη ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες με την επιχειρηματολογία ...Ψαριανού.

«Υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη». Αυτό ήταν  το αφήγημα -παραμύθι του Κ. Μητσοτάκη. Παραμύθι που θυμίζει δεκαετίες 50-60 του περασμένου αιώνα.  

Οι πρώτες σκοτεινές δυνάμεις (Αρμενία, Ουκρανία) διέψευσαν κατηγορηματικά ότι σχεδίαζαν το κακό της Ελλάδας.

Στα παρασκήνια ακούστηκε ότι και οι Αμερικανοί δεν καλοβλέπουν τον Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν μπορεί να το υποστηρίξει.

Έτσι οι συνεργάτες του λένε στους ...Financial Times  ότι είναι η Μόσχα που υπονομεύει την πατρίδα μας άρα και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα, συνεργάτης του πρωθυπουργού μίλησε για “σκοτεινές δυνάμεις” υπονομεύουν τη χώρα , υπονοώντας την ...Ρωσία. 

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο Γ. Οικονόμου είπε «δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο προς την κατεύθυνση αυτή. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία όλης αυτής της υπόθεσης που έχει αρκετά πράγματα που πρέπει να διερευνηθούν και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, νομίζω, με βάση τις πληροφορίες και τα διδάγματα που θα έχουμε όλοι μας, θα μπορούμε να κάνουμε μια πολύ πιο ουσιαστική συζήτηση. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τόσο στη Δικαιοσύνη, όσο και στα θεσμικά όργανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου». Δεν το διέψευσε πάντως.

Η γραμμή λοιπόν που θα ακούσουμε και σήμερα είναι γραμμή Ψαριανού. Σκοτεινές δυνάμεις έβαλαν τον Κοντολέοντα να παρακολουθεί τον Ανδρουλάκη για να βλάψουν την κυβέρνηση. Και ο Κοντολέων την πάτησε ! 

Ασε δε που διάφορα διεθνή έντυπα συκοφαντούν με τη στάση τους  την κυβέρνηση , επειδή έχουν στις γραμμές τους εμφιλοχωρήσει οι “πράκτορες” του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για παραμύθια της Χαλιμάς.

Οταν όμως αυτή είναι η γραμμή, τότε πράγματι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του βρίσκονται σε αποδρομή. Είναι μπροστά στην έξοδο και δεν το ξέρουν. 

 

Απόψεις

Ειδικού ΣυνεργάτηΟι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία θέτουν στη Δύση και κυρίως στην Ευρώπη το δίλημμα μεταξύ αποκλιμάκωσης και συνέχισης της σύγκρουσης. Η συνέχιση του πολέμου επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ενεργότερη... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Δύση απέτυχε παταγωδώς να αναχαιτίσει την Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις απέτυχαν, ο Πούτιν είναι πιο ισχυρός από πριν παρά τις επιπτώσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, οπότε η ΕΕ, οι ΗΠΑ... πλήρες κείμενο
Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο