Πλήθος οι καταγγελίες επί τρία χρόνια δεν συγκίνησαν ποτέ την κυβέρνηση. Αδιαφάνεια στη διαχείριση πόρων δισεκατομμυρίων , καταστρατήγηση συντάγματος και νόμων, ιδιωτικοποιήσεις και διάλυση του κοινωνικού κράτους, δασοκτόνοι νόμοι, εργασιακή ζούγκλα. Και τώρα με τον πλέον επίσημο τρόπο επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση των παρακολουθήσεων από το παράνομο λογισμικό Predator. Μετά την επίσημη καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη   ο οποίος ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι είχε γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό του με το πρόγραμμα παρακολούθησης, οι υποψίες και το πρόβλημα διεθνοποιήθηκε. Επίσης,  η ταυτόχρονη αποκάλυψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Καμίνη για τροπολογία με αναδρομική ισχύ που φιμώνει ακόμη και την ΑΑΔΕ, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την παρακολούθηση του δημοσιογράφου  Θ. Κουκάκη οδηγεί λογικά σε παρακρατικό ιστό εντός του κράτους και εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Γιατί την ευθύνη για την ΕΥΠ την έχει ο πρωθυπουργός . Η καταιγίδα έχει ξεσπάσει. Δίπλα στην κατάρρευση του κράτους δικαίου, των ανεξάρτητων αρχών, της πολιτικής σεβασμού των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, έρχεται τώρα στο επίκεντρο ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αμυντικό πανικό, αλλά ο εφιάλτης της είναι μπροστά της. Σφοδρή η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.



       

Στον ιστό του Μαξίμου -αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ


Ακόμη και αν ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέση, κανείς δεν θα την πιστέψει. Αλλά ακόμη και αν κάποιος καλοπροαίρετα πειστεί τότε οι ευθύνες της είναι πολλαπλάσιες. Πρώτον όφειλε να εντοπίσει, να αποκαλύψει και να στείλει στη δικαιοσύνη όσους παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Κουκάκη. Δεύτερο, όφειλε να προστατεύει τον Νίκο Ανδρουλάκη και να είναι η ΕΥΠ αυτή που θα εντόπιζε προσπάθεια παγίδευσης αρχηγού κόμματος. Τρίτο, όφειλε να κινηθεί η ίδια προς την δικαιοσύνη , αν διαπίστωνε που είναι υτποχρεωμένη να ερευνήσει, αν κάποιος , Έλληνας ή ξένος, επιχειρηματίες ή μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούν το εν λόγω λογισμικό επί ελληνικού εδάφους. Το κενό δεν δικαιολογείται.
Σε πολιτικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται ένα ακόμη πλήγμα. Τα καλά κρυμμένα μυστικά μιας ολόκληρης μηχανής που οδηγεί σε συμπεριφορές αυταρχικών συστημάτων και αντιδημοκρατικών καθεστώτων αποκαλύπτονται και ο υπεύθυνος είναι πάντα ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τίποτα πλέον δεν μπορεί να συγκρατήσει την αποσύνθεση της κυβέρνησης . Σίγουρα, οι επόμενες εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και πλέον διεθνοποιούν την κρίση δημοκρατίας στη χώρα , επί Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ιδού πως τοποθετεί το πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ  με  ανακοίνωση  που εκφράζει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα:
“Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο κατήγγειλε προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου από το λογισμικό Predator που επιβεβαιώθηκε σε σχετική έρευνα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος.
Ο κος Μητσοτάκης οφείλει να σταματήσει τις υπεκφυγές γιατί όλα αυτά τα πρωτοφανή συμβαίνουν στη χώρα όσο αυτός κυβερνάει.
Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων.
Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου.
Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών.
Και να δούμε τι άλλο θα προκύψει.
Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του Κράτους Δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Τυχαίο;”

       

Ο Νίκος Ανδρουλάκης



 «Είχε γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το λογισμικό predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν είναι δημοκρατικό μου καθήκον και όχι προσωπικό ζήτημα. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο. Γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές».
Ο Ν. Ανδρουλάκης  ήδη έχει ενημερώσει με επιστολές τους αρμόδιους  επιτρόπους της Ε.Ε., Βέρα Γιούροβα και Ντιντιέ Ρέιντερς, την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Ιράτσε Πέρες, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, αλλά και μέλη της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.
Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου, κάλεσε τη δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση...

Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο