Αν ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν τόσο ευαίσθητος σε κάθε λανθασμένο ή όχι δημοσιεύμα ώστε να επιτίθεται με δηλητηριώδη κακεντρέχεια σε δημοσιογράφους, όφειλε εκ καθήκοντος να επιτεθεί σε όλα τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες που παραπλάνησαν εκατομμύρια πολίτες ως προς το πόρισμα του Δικαστικού Συμβουλίου για το σκάνδαλο Νοβάρτις. Είχε προηγηθεί η επίθεση στην Ολλανδή δημοσιογράφο που ζούσε στην Ελλάδα για άρθρο της για την μεταναστευτική πολιτική και η οποία αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα μας γιατί δέχονταν απειλές.

 

Επειδή όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλές σχέσεις μόνο με όσους τον υμνούν, όπως όλοι οι ανασφαλείς πολιτικοί,  τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμη πολιτικού βατερλό , στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο αυτή τη φορά, γίνεται διεθνές ζήτημα. Εκνευρισμένος όσο ποτέ άλλοτε, εγκλωβισμένος μεταξύ 2015-2019, χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον, βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κινούμενη άμμο των επιλογών του και αρχίζει να σκηνοθετεί την απόδρασή του από την πρωθυπουργία.   
Ο λαός δεν ψηφίζει ποτέ για το ίδιο δίλημμα. Για τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 έχει αποφανθεί δύο φορές . Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και στις εκλογές του 2019. Για τα έργα και ημέρες του Μητσοτάκη θα ψηφίσει τώρα και για το αύριο .  



Σφοδρή, αλλά δίκαιη κριτική



Το αύριο όμως προβλέπεται σκοτεινό. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλη την ΕΕ και  στον κόσμο .  Ήδη γίνονται ζοφερές αναλύσεις και εκτιμήσεις για το πως η Ευρώπη θα βγάλει τον Χειμώνα. Κυβερνήσεις εργάζονται μέρα νύχτα, να προλάβουν, να συζητήσουν, να λύσουν προβλήματα.
Ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που κινείται σε άλλο σύμπαν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπεριφέρεται, εντός και εκτός Ελλάδας σαν να ζούμε σε ευημερία η οποία τους επόμενους μήνες θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.  Αλλά η αλήθεια της διακυβέρνησής του είναι αμείλικτη. Μισθοί πείνας,  εργασιακά δικαιώματα που θυμίζουν ζούγκλα, λογαριασμοί για σπίτια κροίσων , ακρίβεια για εφοπλιστές, κοινωνικό κράτος υπό διάλυση, χρέος που ανεβαίνει σαν ασανσέρ, οπλικά συστήματα για να εξοπλίσουν στρατό για παγκόσμιο πόλεμο, πολιτική ηθική που αναζητείται, μια διακυβέρνηση σκάνδαλο.
 Εδώ και μήνες διεθνείς οργανώσεις, Τύπος και ΜΜΕ, αναφέρονται στην Ελλάδα με απογοήτευση ως προς τις επιδόσεις της στην Ελευθερία του Τύπου, τις βίαιες επαναπροωθήσεις και το Κράτος Δικαίου. Η κυβέρνηση αντί να σκύψει και να λύσει τα προβλήματα, αντί να ευαισθητοποιηθεί και να δώσει απαντήσεις, οξύνει το κλίμα αντιπαρατιθέμενη με όσους την καταγγέλλουν. Στην Ευρώπη όμως υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που δεν είναι στην λίστα Πέτσα , οπότε το κλίμα όλο και επιδεινώνεται.
Την Δευτέρα 5 Ιουλίου ο Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σκληρή επίθεση, όχι από κομμουνιστές ή…. εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τον  αντιπρόεδρο του Renew Europe, Μαλίκ Αζμανί.της συγγενικής ομάδας δηλαδή των Φιλελεύθερων και του κόμματος Μακρόν. Ο οποίος είπε χωρίς περιστροφές:
«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης. «Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα» κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Μαλίκ Αζμανί.

    

Θεατρική αντίδραση. Τώρα είναι μόνος του



Ο πρωθυπουργός αντι σοβαρής επιχειρηματολογίας έδειξε δύο πρωτοσέλιδα.  Ήταν  μια θλιβερή εικόνα. Ένα της εφημερίδας Δημοκρατία και ένα της Αυγής, για να …..αποδείξει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας του Τύπου. Ήταν τόσο φαιδρή και τόσο θεατρική η αντίδρασή του που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Θα ήταν τουλάχιστον ανεκτό, ο Πρωθυπουργός να έδειχνε δημοσιεύματα για τη βίλα Τσίπρα στο Λαύριο, για το σπίτι που αγόρασε σε πληστηριασμό για εκατοντάδες ψεύτικα δημοσιεύματα κυρίως την αγαπημένη του περίοδο μεταξύ 2015-2019.
Το δεύτερο επεισόδιο σημειώθηκε εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου που εργάζεται στο Euractiv. Ο πρωθυπουργός εξεμάνη σχετικά με ρεπορτάζ για την συνάντησή του με την Επίτροπο  Βεστάγκερ. Λέγοντάς του: «Γράψατε ψέματα, η Βεστάνγκερ δε μου είπε τίποτα τέτοιο, όταν κάνετε ρεπορτάζ να μας ρωτάτε κι εμάς» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε  ρεπορτάζ της ιστοσελίδας σύμφωνα με το οποίο η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα έθεσε στον πρωθυπουργό ζήτημα αναποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος, ενώ έκανε λόγο και για σοβαρές καθυστερήσεις.


Από την πλευρά του ο συντάκτης ρώτησε εάν τα λόγια του πρωθυπουργού αποτελούν επίσημη διάψευση του ρεπορτάζ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά καταφατικά και πως είναι «on the record» και να συνεχίζει λέγοντας «γράφετε σαχλαμάρες».
Ο δημοσιογράφος απάντησε «με προσβάλλετε», με τον πρωθυπουργό να σημειώνει «θα το αντέξετε».
Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που απειλούσε δημοσιογράφους από το βήμα της βουλής και αποκαλούσε συμμορία και οι οποίοι απαλλάχθηκαν πανηγυρικά. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που καθημερινά απολαμβάνει τη σιωπή των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα για όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του , ζήτημα που απασχολεί το ΕΣΡ, διεθνή ΜΜΕ, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και διεθνείς οργανώσεις.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; πολύ απλά ο πρωθυπουργός δεν νοιώθει το έδαφος σταθερό. Η αυτοπεποίθησή του έχει κλονιστεί εδώ και μήνες. Το μέτωπο που άνοιξε κατά της κοινωνίας στρέφεται εναντίον του. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το παλεύει , αλλά είναι φανερό ότι η ισχύς του έχει χαθεί, γιατί η κοινωνία το έχει ξεράσει ήδη. Τα κάθε λογής συμφέροντα που τον στήριξαν θα συνεχίσουν, αλλά είναι πιο αδύναμα πλέον και λογικά οι ολιγάρχες θα αναζητήσουν τον επόμενο ηγέτη της ΝΔ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του.
Ο Μητσοτάκης στηρίχθηκε σε όλες αυτές τις δυνάμεις για να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός. Αλλά το σχέδιο απόδρασής του θα το κάνει μόνος του.

Απόψεις

Ειδικού Συνεργάτη Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ-Τουρκίας συνοδεύτηκε με εκτενείς συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών, σχετικά με την Ουκρανία, τη Γάζα, τη Συρία και το Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον τουρκικό... πλήρες κείμενο
Άρης Χατζηστεφάνου Το να είσαι υπεύθυνος ειδικού τμήματος του FBI για την πάταξη της αναρχίας στις ΗΠΑ ακούγεται σαν τη μεγαλύτερη αργομισθία στην Ιστορία. Παρ' όλα αυτά, το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών έχει αυξήσει τους... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι στην πολιτική να συμπορευθούν ακόμη και με την πιο σκοτεινή πλευρά της εκκλησίας, όπως πάντα υπήρχαν οι οπαδοί της κοσμικότητας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικές τάσεις.... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Η καταθλιπτική εικόνα της τεράστιας αίθουσας του Ταε Κβο Ντο όπου διεξάγεται το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει και τον εκφυλισμό του κόμματος αυτού. Άδεια αίθουσα, γεμάτοι διάδρομοι , δρόμοι και παράδρομοι,... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΟ Αλεξέϊ Ναβάλνι πέθανε σε μια φυλακή της Αρκτικής, θύμα ενός δικτάτορα που δεν ανέχεται την κριτική και την αμφισβήτηση. Τυραννικά καθεστώτα που στηρίζονται από τη Δύση εξοντώνουν χιλιάδες. Είναι ο... πλήρες κείμενο
Του Στράτου Βαλτινού Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο εκσκαφέας του κομματικού υπεδάφους και ιδανικός στη δημιουργία μηχανισμών. Η αποχώρησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτικό... πλήρες κείμενο