του Σπύρου Σουρμελίδη

Κ. Μητσοτάκης 15.1.219 για τον Ε. Αποστολάκη: «Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε φορώντας ακόμα τη στολή του. Ο τελευταίος για τον οποίο είχε συμβεί το ίδιο, ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου του 1967».  
ΝΔ , Νοέμβριος 2018 για την Βασιλική Θάνου: Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία η τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου.
Πότε είναι καλή και χρήσιμη η συναίνεση; Πότε επιτρέπεται σε δημόσιους λειτουργούς να υπηρετούν την πατρίδα και στην πολιτική; Μόνο όταν είναι κυβέρνηση ο Κ. Μητσοτάκης!!! Μόνο όταν έχει ανάγκες ο Κ. Μητσοτάκης. 
Το πρόβλημα για την ανυπαρξία συναίνεσης δεν είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι το μίσος που έσπειραν και σπέρνουν 5 χρόνια τώρα οι του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η επίκληση της συναίνεσης για να δικαιολογηθεί το φιάσκο του ανασχηματισμού μετά την υπαναχώρηση Αποστολάκη, ειναι πανω απ ολα υποκριτική. Όχι μόνο γιατί ούτε στην Βουλή ούτε και μετά, ο πρωθυπουργός δεν επιδίωξε καμία συναίνεση για το θέμα των φυσικών καταστροφών. Όχι μόνο γιατί δεν ζήτησε κανένα πλαίσιο συμφωνίας για 2-3 βασικά πράγματα σε ότι αφορά την αποκατάσταση. Ούτε γιατί με την ανακοίνωση του ονόματος Αποστολάκη, πανηγύριζαν στη ΝΔ για την απομόνωση Τσίπρα και την πάνδημη αποδοχή Μητσοτάκη.

Πρώτα και πανω απ ολα γιατί επί 5 χρόνια καλλιεργούν το μίσος με κάθε αφορμή και για όλα τα θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα , ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την χρεοκοπία, ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τους ανθρώπους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ξανακυβερνησει. "Πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει για να μην έρθει ξανά στην εξουσία η Αριστερά” δηλώνει ο Μ. Βορίδης και πολλοί ακόμα.

Πότε η κυβερνητική ρητορική άφησε μια χαραμάδα συναίνεσης; Πότε ζήτησε ένα δράμι συνεννόησης για εθνικό ζήτημα; Πότε αναγνώρισε ότι παρέλαβε κάτι ελάχιστα χρήσιμο απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; ΠΟΤΕ!!!

 

Ο δρόμος δεν περιλαμβάνει την συναίνεση

Η έντονη διαφωνία Τσίπρα να αποδεχθεί τον διορισμό Αποστολάκη, δεν είναι μια απόφαση στενά προσωπική. Ειναι μια απόφαση πολιτική, μια απόφαση προστασίας απο το μίσος που εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του, οι ψηφοφόροι του και όποιος τολμάει να ψελίσει κάτι διαφορετικό απο όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.  
Αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια διαφορετική στάση, θα τον “εκαιγαν” οι δικοί του ψηφοφόροι. 
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στον δρόμο που χάραξε και διαμόρφωσε το αντιΣΥΡΙΖΑ μίσος. 
Δεν υπάρχει ταμπέλα με τη λέξη συναίνεση, ακόμα και συναίνεση αλα κάρτ, γιατί γκρεμίστηκαν απο το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.
Για να κερδίσουν μια εκλογική αναμέτρηση με 7% , χωρισαν την κοινωνία στα δύο. 
Και τώρα που η κοινωνία παίρνει αποστάσεις προσπαθούν να στηριχθούν στα ακραία δεξιά αντανακλαστικά, στα ακραία δεξιά στερεότυπα . Και με πονηρια προσπάθησαν να αμπαλάρουν την ανάγκη τους, με ολίγη απο συναίνεση και ολίγη απο ένα καταξιωμένο ναύαρχο.
Επρεπε να το είχαν σκεφτεί πριν απο λίγα χρόνια….

 

Υπενθύμιση: Ήταν 14 Νοεμβρίου του 2018 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι «όλοι οι δικαστές θα πρέπει να αποχωρούν αναγκαστικά στο 70 έτος τους και για μια 3ετια να αποκλείονται από κυβερνητικές ή πολιτικές θέσεις για να μην ξανά δούμε κύριε Τσίπρα ανώτατοι δικαστικοί μία μέρα μετά την συνταξιοδότηση τους να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι του πρωθυπουργού». Η τοποθέτησή του αφορούσε τότε την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, που είχε οριστεί νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο και μάλιστα αμισθί.  Τον Ιούλιο του 2019, δύο μέρες μετά τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Κράνη, στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, 8 μέρες μόλις μετά τη συνταξιοδότησή του.

 

Απόψεις

ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ* Η θεωρία των «δύο άκρων» είναι ένα σχήμα το οποίο προσπαθεί να ερμηνεύσει την ιστορία ως μια διαρκή διαπάλη ανάμεσα στη «μετριοπάθεια» και την «ακρότητα». πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΠολλά ερωτηματικά προκλήθηκαν από την ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΠ ότι τοποθετείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε θέση Ειδικού Συμβούλου , επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας . Πέραν του ότι η θέση... πλήρες κείμενο
Κυριάκος Πιερίδης Στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται σάλος για τις αποκαλύψεις των Pandora Papers, που αναμειγνύουν και πάλι την Κύπρο και τον πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη. πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΌταν ο υπουργός Επικρατείας Γεραπετρίτης ορίζει ως όριο άμυνας τα 6 ν.μ παραιτούμενος από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων , γιατί να το κάνει η Γαλλία; Όταν η κυβέρνηση αρνείται να υπερασπιστεί... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΕμβρόντητοι ακούσαμε ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα του Μητσοτάκη και θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός όμως είχε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο απαντώντας σε... πλήρες κείμενο
Του Στράτου ΒαλτινούΗ Ολλανδία μετέφερε πάνω από 2.000 Αφγανούς , αλλά η ΥΠΕΞ παραιτήθηκε μετά από πρόταση μομφής. Ο Δένδιας δεν κατάφερε να μεταφέρει δύο διερμηνείς, αλλά είναι ακλόνητος!Η σύγκριση προκαλεί θλίψη. Ποιότητα... πλήρες κείμενο