Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ψήφισε νόμο (1863/1989) για την «Άρση των συνεπειών του Εμφυλίου Πολέμου 1944-1949».   Το θυμάται αυτό ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης; Στη χώρα υπάρχουν νόμοι κατά της αναβίωσης του εμφυλιακού μίσους, αλλά και κάθε κοινωνικού ή πολιτικού μίσους. Το γνωρίζει αυτό η κυβέρνηση; Το γνωρίζει ειδικότερα ο υφυπουργός  Άμυνας  Αλκιβιάδης Στεφανής; Ο οποίος θα συμμετάσχει στην εκδήλωση μίσους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών(30.8). Την συμμετοχή του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα γιορτή μίσους που διοργανώνει η Ένωση Αποστράτων έκανε γνωστή η διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΑΑΣ.

 

Η κυβέρνηση έχει διαβάσει τους νόμους αυτού του κράτους; Έχει διαβάσει τους νόμους που απαγορεύουν την αναβίωση του εμφυλιακού μίσους;  Δεν μιλάμε για ένα ιδιώτη-πολιτικό στέλεχος που έχει άποψη και θέλει να την στηρίξει. Μιλάμε για μέλος κυβέρνησης. Και μάλιστα διαβάζουμε ότι παραβρέθηκε «ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης». Είναι έτσι; Η κυβέρνηση έστειλε εκπρόσωπο σε γιορτή εμφυλιακού μίσους;  Τα τελευταία 20 χρόνια οι όποιες κυβερνήσεις της Δεξιάς απέφευγαν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, που γίνεται στα τέλη Αυγούστου,  κάθε χρόνο, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών  στο Γράμμο και στο Βίτσι. Κατά καιρούς είχαν παρευρεθεί κάποιοι βουλευτές δεύτερης ή τρίτης γραμμής και ως εκεί. Τώρα έχουμε και εκπρόσωπο, μέλος της κυβέρνησης.
 Τα τελευταία χρόνια η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει υιοθετήσει ακροδεξιά ατζέντα. Και τώρα πλέον φαίνεται ότι δεν είναι μόνο για λόγους προεκλογικούς ώστε οι ψηφοφόροι που έλκονται από ακροδεξιά ρητορική, ακροδεξιά συνθήματα ή και υιοθετούν ακροδεξιές πολιτικές, να ψηφίσουν  την ΝΔ αντί κάποιον άλλον πιο δεξιό ή και ακροδεξιό σχηματισμό. Η ακροδεξιά ατζέντα έχει ενσωματωθεί στην ρητορική της κυβέρνησης. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως ονειρεύεται κατάσταση...Αυστρίας. Μια κυβέρνηση της δεξιάς με πλήρη στηρίγματα από την ακροδεξιά. Γι αυτό και η συμμετοχή του Αλκιβιάδη Στεφανή  στην εκδήλωση της 30ης Αυγούστου δεν είναι ούτε προσωπική του υπόθεση ούτε μεμονωμένη.

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.