Αν οι πολίτες αυτής της χώρας είχαν την αίσθηση ότι ζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία, η πρόοδος , η ανάπτυξη και η αίσθηση καθήκοντος θα ωθούσαν σε μεγάλα επιτεύγματα. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει, γιατί κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η πολιτική τάξη είναι πλήρως υπονομευμένη από κάθε είδους συμφέροντα που έχουν τη δυνατότητα να αθωώνονται ή να μην πηγαίνουν ποτέ στα δικαστήρια, να επιβάλλουν τη ψήφιση νόμων, να ανατρέπουν αποφάσεις, να τροποποιούν ακόμη και τον ποινικό κώδικα υπέρ τους.  Αυτό έγινε με τις τράπεζες, ένα κραυγαλέο σκάνδαλο της ΝΔ με πρώτο υπεύθυνο τον Μητσοτάκη, σκάνδαλο με εθνικές διαστάσεις. Να όμως που δικαιοσύνη υπάρχει και ελπίδα όλων είναι να επιβληθεί όπως αρμόζει στο σκάνδαλο. Να απονεμηθεί δικαιοσύνη.


Σύμφωνα με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψήφισε η ΝΔ σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της βουλής πρώτα, θέσπισε ένα καθεστώς εξαίρεσης των τραπεζιτών απ’ ό,τι ισχύει για όλα τα στελέχη, ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, που κατηγορούνται για απιστία, αφήνοντας στη διακριτική ευχέρεια των ίδιων των τραπεζών αν θα ζητούν την άσκηση δίωξης σε βάρος των ελεγχόμενων στελεχών. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε κυριολεκτικά διαλύσει  τον αμήχανο Μητσοτάκη που ωστόσο ψήφισε την ασυλία των τραπεζών. Επίσης μέσα στην καραντίνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , έδωσε στις διοικήσεις των τραπεζών το πρόσχημα να κλείσουν μια για πάντα τους παλιούς λογαριασμούς, οπότε και δεν ασκήθηκαν καν διώξεις . Είναι γνωστό φυσικά ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.


Να όμως που δεν είχε καλό τέλος αυτό το σκάνδαλο. Γιατί σύμφωνα με αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας αποφασίζουν ότι η υπόθεση αυτή συνιστά εξόφθαλμη παραβίαση του συντάγματος και ζητούν να εξεταστούν οι κατηγορίες εις βάρος των τραπεζών. Για δάνεια δις σε φίλους και κολλητούς, ακόμη και στον εαυτό τους και πολλά ακόμη, για τα οποία οι απλοί πολίτες δεν θα έκλειναν μάτι για χρόνια και θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη.  Παραβίαση του συντάγματος  για τις τράπεζες, για  τις διαδηλώσεις , πλήθος ακόμη καταγγελιών κατά μιας κυβέρνησης που αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στη δημοκρατία αρκεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα.
           

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το 32%


Στην υπόθεση αυτή αίσθηση προκαλεί η στάση του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ.  Ενώ στη βουλή, κατά  την αλλαγή του ποινικού κώδικα, είχε δώσει σκληρή μάχη κατά της κυβέρνησης και είχε εκθέσει προσωπικά τον Μητσοτάκη. Στην συνέχεια όμως σιωπή και σποραδικά μόνο στελέχη του αναφέρονταν στο θέμα. Στην ανακοίνωση  που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 25 Ιουλίου τονίζεται ότι:
 «οι  δικαστικές αποφάσεις που φέρνει στη δημοσιότητα το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύπτουν τις απροκάλυπτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΜητσοτάκηΗ κυβέρνηση προχώρησε σε διατάξεις-δώρο στους τραπεζίτες, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για το κράτος δικαίου. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των ισχυρών. Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται ότι το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι το κράτος στην υπηρεσία των τραπεζικών στελεχών και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».
Όμως το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι επίσης  τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τερματιστεί η ασυλία των τραπεζών, για να υπάρξει ισονομία όπως απαιτεί κάθε πολίτης αυτής της χώρας και αυτό δεν το λέει η ανακοίνωση. Αυτό θέλει , όχι μόνο το 32% του λαού που τον ψήφισε , αλλά η συντριπτική πλειονότητα, για να μην πούμε όλος ο λαός.

Κρίση στην ευρωζώνη

Ιανουάριος 2015-Ιούνιος 2015
του Διονύση Σταμπόγλη, δημοσιογράφος
Στις 30 Ιουνίου 2015, έκλεισε ένας "κύκλος" ιστορικών θα λέγαμε γεγονότων για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη και την Ε.Ε., με αντίκτυπο και σε άλλες χώρες του Πλανήτη. Ο "κύκλος" αυτός άρχισε τυπικά στις 25 Ιανουαρίου 2015 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται από τις εκλογές πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛ.)
Για ορισμένους, ο "κύκλος" αυτός των ιστορικών γεγονότων ξεκίνησε νωρίτερα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2014 όταν όλα έδειχναν ότι η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τα μέτρα του Μνημονίου, για την υλοποίηση των οποίων είχε δεσμευθεί έναντι των εταίρων στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μέτρων ήταν ορατές σε όλους και προκάλεσαν αντιδράσεις στην ευρωζώνη και στις αγορές που δεν έβλεπαν να υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο

E-books

του Νικόλαου Λάου

Μεθεξιολογικό Μανιφέστο

Η Φιλοσοφία της Μέθεξης ως Ελληνική Πνευματική Στρατηγική

 

Γεωπολιτική, Γεωοικονομία και Χρηματοοικονομική

Ένας σύγχρονος πολιτικός, οικονομικός και επιχειρηματικός οδηγός από το Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies και την R-Techno Private Intelligence Company

 

Η παρακρατική δράση

Tων ελληνικών ακροδεξιών/φασιστικών δυνάμεων

 

Επενδυτικός Οδηγός 2015

Ενόψει του 2015, με τον παρόντα επενδυτικό οδηγό, συνοψίζουμε και αναλύουμε μείζονος σημασίας ζητήματα διεθνούς πολιτικής οικονομίας που διαμορφώθηκαν το 2014 και εξηγούμε τη δυναμική τους, προβλέποντας το πώς μπορεί να εξελιχθούν το 2015.